2016-11-22

Rasa Macam Nak Pos Sikit Pasal South Island, New Zealand Lah!

Assalammualaikum!

Rindu saya tak? Hahahah. Biasalah mesti dah takde yang rindu sebab dah biasa tak update blog. Lols. Anyway, saja nak bagitahu, aku baru balik dari South Island, New Zealand!!! Yeay new contry checked!. 

Berdebor la jugak masa sampai tu, tetibe ada gempa bumi berskala 7.3++. Ha mau tak cuak, masa tengah lena bertemankan bintang-bintang Milky Way di Lake Teakpo tetiba banyak whats-app masuk, ada yang call juga tanya keselamatan kita di negara berawan panjang tu. Thanks korang sebab sayangkan diriku ini. Terharu tau, sugguh. Alhamdulillah (kiu lagu Sayangi Diriku - Fazura).

OK sebenarnya, saja je nak update ringkas, nak share beberapa gambar je, untuk entry penuh tunggu kerajinan diri ini ya. 

Tapi betullah apa yang aku dengar selama ni, kat NZ ni, ko pandang ke mana saja semuanya cantik! SubhanaAllah. 

Kalau pergi waktu spring, dah tentulah banyak bunga-bungaan yang mekar mewangi! - Akaroa Lake.
Lupins, bunga liar yang banyak tumbuh di sekitar Lake Tekapo.
Lupins ada banyak warnya, cantik!
Ke-turquoise-an warna air tasik, Lake Pukaki 
Snowcap mountain, sepanjang perjalanan ke Hooker Valley. 
Ni sepanjang trek di Hooker Valley.
Gunung -ganang di sepanjang Lindis Pass
Queenstown.
Sungai apa ntah, sepanjang jalan menuju ke Queenstown.
Banyak gambar yang aku share di Instagram, so kalau nak tengok boleh la follow Instagram aku: itsrenjer.

WASSALAM.