Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2014

Hello Readers!!!

Assalammualaikum!!!
Hye semua, saja nak lari topik sekejap. Nak tanya kepada semua pembaca blogJanggeltrekker'sLife ni, awak semua ada masalah tak untuk drop comment kat ruangan komen kat bawah tu? Kalau ada sesiapa yang mengalami masalah tak masuk komen, atau email bouncedback atau email failed harap dapat maklumkan pada aku ye. Moga-moga dapat buat penambahbaikan kepada blog ini.
So bolehlah emel aku di janggeltrekking@yahoo.com atau mention saja di twitter@janggeltrekker ye! Maklumbalas anda semua amat saya hargai! Hiks.
Thanks!
WASSALAM.

Kembara Selatan Australia (Part 1): Dari Adelaide ke Canberra, Ayuh!

Assalammualaikum!
Apa khabar semua? Sihat? Ya Auloh lamanya aku tak buat entry baru! Lamanya tak blogwalking! Mesti korang semua dah lupakan aku kan... takpelah...pasrah. Kite tak glamer. Hiks.

Ok dah boleh start chapter baru mengenai cerita aku ke Australia bulan lepas, Alhamdullillah semua yang dirancang berjalan dengan baik dan teratur. So ke mana sebetulnya aku di Australia tu? Untuk yang dah tengok gambar-gambar kat IG tu, dah dapat la hint ke mana aku pergi kan. So untuk pembaca blog aku ni, aku nak cerita serba sedikit mana yang patut. Walaupun trip aku kali ni takde lah sehebat trip mereka-mereka yang lain, tapi aku rasa cukup puas hati dengan trip ni sebab aku travel dengan kawan-kawan yang sekepala. Itu penting ye!!! Supaya tak berlaku kejadian tak diingini sepanjang travel.
Pengembaraan Bermula
Ok sebenarnya trip ke Australia ni dah lama aku dan MasMZ plan, sejak dua tahun lepas kot sebabnya kami ada kawan yang tinggal kat sana, dan teringin la nak menziarah diorang satu kelu…