Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

#TRAVELHOLICAWESOME PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2015

Assalammualaikum!!!
Ada yang terkejut ke tetiba ada keluar entry contest macam ni? Hahaha untuk makluman semua contest photo challenge ni dah lama ada sebenarnya cuma dah lama jugak terkubur. So dengan bantuan beberapa blogger lain (TeamTravelholicAwesome) maka kami wujudkan semula 'Photo Challange Balik Raya" ni! So amacam? Ada yang excited nak join tak? Hadiah agak lumayan ye, so kalau berminat JOM la masuk! Tunggu apa lagi!!!.


3 SYARAT UTAMA YANG WAJIB ADA! 
Setiap gambar MESTI ada BLOGGER.Setiap gambar MESTI pegang/letak/lekat kertas A4 bertulis "#TRAVELHOLICAWESOME PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2015". Setiap gambar MESTI kena pakai baju raya. (Tak kisah baju melayu/baju kurung/kebaya/jubah/apa2 yang motif raya la)Note : Kalau takde salah satu syarat diatas ni, masih bleh teruskan, tapi tolak markah je la kihkih!
10 CHALLENGES YANG PERLU DIBUAT! 
Blogger menimbang berat. Mesti nampak muka, patu kaki atas penimbang dan tunjuk berat badan korang. Di sebelah penimbang ter…

JOM Macau! (Part 1) : Senado Square, Statue of Guanyin Dan Ruins of St. Pauls.

Assalammualaikum!!!
Bulan-bulan puasa ni ada dah ke yang ponteng? Releks la baru 5 hari pose kot! Haish jangan buat malu kaum je ;p. Ok sebenarnya aku pun lemau jugak bulan-bulan remdan ni, maklumla berpuasa di perantauan (firstime kot berpuasa kat Sabah ni). Ekceli bukanla tak biasa berpuasa di perantauan, ada la jugak beberapa kali dulu...so perasaan pelik dan teruja tu takde la sangat.
Anyways, aku nak mulakan entryMacau pulak! Ya tuhannnn lama peram entry ni, sejak dari awal tahun dulu kot. Baru la ni berkesempatan nak update. So harap-harap korang terhibur membacanya ye!
JOM MACAU
Macau? kenapa Macau??? Antara persoalan yang muncul dalam kepala otak aku. Sebab ada tiket promo AA dan aku pun tak pernah pegi Macau! Jadi akhirnya setuju je lah untuk ke Macau. So mulalah cari, Macau tu kat negara mana eh? (Punyala dhoif masa tu tatau kan hiks) Apa yang ada kat Macau dan sebagainya. Dapat la serba sedikit gambaran tentang Macau ni.
Macau ke Macao? Sebenarnya mana-mana pun boleh. Ikut suka…

Salam Ramadhan Al-Mubarak To All Readers!

Assalammualaikum!!!
Alhamdulillah bertemu lagi kita dengan Ramadhan tahun ini. Semoga ibadah kita diterima oleh-Nya. Yang berada di perantauan, bertabahlah...demi keriangan berganda! Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Maaf zahir dan batin.

Psstt: Ada ke yang pi travel bulan-bulan puasa ni? Share la sikit! Hiks

WASSALAM.