Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2017

Luang Prabang, Laos (4 Hari 3 Malam) | Apa Yang Kami Buat?

Assalammualaikum!!!
Baru-baru ni kami buat short trip ke Luang Prabang, Laos. Sebab apa nak sangat pergi ke Luang Prabang ni? Sebab nak dengar cerita banyak tempat menarik yang boleh dilawati dan tak pernah pergi Laos sebelum ini. Tinggal 1 negara to complete ASEAN after Laos! InsyaAllah.
Ok sebenarnya nak buat short entry je, just nak share itinerary memandangkan ramai yang bertanya. Untuk kisah drama berbabak-babak sepanjang 4 hari 3 malam tu nantilah bila aku rajin aku tulis entry lagi ;p.
So untuk trip 4 hari 3 malam ke Luang Prabang, apa yang kami buat adalah seperti berikut:-
HARGA TIKET KAPAL TERBANG : RM 160 / person (Tiket beli dengan KC Wonderlust Solutions, boleh check di FB untuk promo-promo kasih sayang beliau).
PENGINAPAN: Kami stay di Apple Guesthouse, Luang Prabang. Boleh check di Agoda atau website-website lain yang sama waktu dengannya. Boleh check juga di sini - http://www.appleguesthouselaos.com/Harga adalar RM 140/ person untuk 4 hari 3 malam. So basically dalam RM 4…

New Zealand : South Island - From Christchurch To Lake Tekapo (Part 2)

Assalammualaikum!!!
What's up? Jom sambung entry NZ dengan part dua. Eh jab, cecuti panjang ni kome tak travel ke mana-mana ke? Ke dah bersara macam aku? Hahaha kbai.
[ Sambungan dari Part 1 ]
OK malam pertama di Christchurch memang lena tido, tak ingat apa dah, maklumla memasing penat seharian bersengkang mata dari subuh ke malam. Alhamdulillah, dapat rest dengan baik malam tu.
Esok paginya, pepagi kaum wanita dah bertukang di dapur, menyediakan sarapan pagi, dan juga bekalan untuk makan tengahari. Senang masak sekaligus, tak payah nak beli-beli dah kat kedai untuk lunch nanti. Hari ni kami akan check out dari 219 Johns Motel & Holiday Parks. Ok untuk makluman, tempat ni takde WIFI free ye, semua kena bayar! So untuk tidak memutuskan hubungan dengan dunia sosial gigih beli wifi 100 gb dengan harga 5Dollar yer! Murah gila sampai 100 gb! Lols...ko rasa nak download movie ke tak? Hahaha. Ok berbalik kepada perihal breakfast.


Pagi tu kami breakfast di taman di tengah-tengah Motel. …