Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2009

Bulan Kemerdekaan : Teater Muzikal Tun Abdul Razak

Alhamdulillah sudah genap seminggu aku pulang dari BTN di Langkawi dan semangat Patriotik aku masih kental ketika ini (wakakaka poyos je kan?). Hmmm suka hati korang la nak gelakkan aku atau tidak. Namun sempena Bulan Kemerdekaan tahun ini, aku akan cuba memperbanyakan ilmu mengenai sejarah negara di samping amal ibadat sempna Bulan Ramadhan yang bakal tiba.

Semalam, bertempat di Istana Budaya, aku dan Kaki Jalan sekali lagi telah menerobos pintu Panggung Sari Istana Budaya untuk menyaksikan sebuah produksi dari ASWARA iaitu Teater Muzikal Tun Abdul Razak. Hmmm macam kebetulan pula kan, suntikan-suntikan patriotisma terkena pada diri aku. Hahaha buktinya ringtone handphone aku pon lagu patriotik jugak, lagu Inilah Malaysia, nyanyian Jaclyn Victor dan Arch Little Danniel (sempat promote nih, vote lah kat www.hotfm.com.my lagu Satu Malaysia). Ok, Ok berbalik semula kepada Teater Muzikal Tun Abdul Razak (TMTAR).

Masa mula-mula plan nak beli tiket 2 minggu lepas (seblum aku pergi BTN), mas…

Berkursus La Pulak Kiter~

Setelah hampir 4 tahun berkhidmat di Jabatan tempat aku kerja sekarang ni, akhirnya baru minggu lepas aku di panggil untuk menghadiri Kursus Bina Negara. Dah kompom dah pon, tapi memandangkan ia merupakan salah satu syarat yang wajib di hadiri oleh setiap kakitangan kerajaan, maka aku pon Menurut Perintah yer.

Kursus BTN yang aku pergi ni memang sangat unik, dan katanya belum pernah lagi terjadi sebelum ini di mana-mana kem BTN di seluruh Malaysia!!! Hahaha apakah kepelikan nya?? nanti aku cerita. Tapi sebelum tu aku nak bagi tau, dari Jabatan aku ni, cuma aku sorang jer yang dipanggil utuk kursus BTN kali ni. Tu yang buat aku rasa tak sedap hati tu...tapi apakan daya..SYMP.

Aku diarahkan untuk mengikui kursus BTN di Kem BTN Pulau Langkawi! Yuhuuuuuuuuu dengar je macam memanggil-manggil semangat aku untuk pergi. Korang pon mesti rasa teruja kalau dapat pergi kursus, kat Langkawi pulak tuh! Aku dapat surat panggilan 2 hari sebelum tarikh lapor diri. Mak aiii kelam kabut aku dibuatnya, se…

Pesta Floria Putrajaya 2009!

Aduh aku merasakan seakan-akan satu sumpahan bile tak ada idea nak menulis entry baru...aku akan asyik teringak kat blog aku yang tak seberapa tu dan akan rasa bersalah..huuhhuu. Akhirnya hari ni dapat juga idea dan bahan untuk menulis! Alhamdulillah.
Pesta Floria 2009 yang kini sedang berlangsung di Putrajaya dari 1 hingga 9 Ogos 2009, akhirnya menerima kunjungan Janggel hari ini! Sebetulnya dari first day open lagi aku nak pergi, tapi memandangkan banyak pula perkara yang berlaku hujung minggu lalu, akhirnya kunjungan ke Pesta Floria Putrajaya 2009 ini kulakukan hari ini. Tepat habis kerja, aku dan rakan sekerja (Kaki Jalan) meredah kesesakan lalulintas yang tak seberapa kat Putrajaya nih (hahaha mesti orang KL Jeles!!!!) menuju ke tapak pesta di pinggir Tasik di Presint 2. Hmmm aku mula-mula kompius jugak, "awat lengang je? Tak macam pesta pon???" Pastu tetiber terus berfikiran positif. "Orang tak keluar opis lagi. Hari ni pun hari bekerja, sebab tu tak ramai. Mungki…