Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

Kisah Si Janggel di Tahun 2010

Assalamualaikum...

Finally, its come to the end of the year 0f 2010. Sekejap sangat rasanya tapi dalam pada itu pon dah macam-macam hal berlaku. Alhamdulillah, it was really colourfull and bright!.

Secara keseluruhannya, tahun 2010 ni boleh dikatakan sebagai tahun aktif meronda dan menembak. Tapi agak sayang sebab Projek Teater tahun ni agak suram, mungkin kerana beberapa faktor iaitu kekurangan 'kaki' dan kebanyakan teater yang diperntaskan tak sampai ke telingaku ini. (Wah ayat pelapik sangat kan...). Anyway, nasib baiklah dah di cover dengan pelbagai aktiviti lain yang happening giler!
Projek Teater Tahun 2010: Tak banyak cuma beberapa sahaja seperti berikut:-
1. Projek Teater 1: Makyong - Anak Raja Dua Serupa(Istana Budaya)
2. Projek Teater 2: Teater Muzikal Gamat 2 (MATIC)
3. Projek Teater 3: Teater Muzikal Tun Mahathir 2010 (Istana Budaya)
4. Projek Teater 4: Teater Muzikal Siti Di Alam Fantasi(Istana Budaya)
Huh cuma empat jer???Jauh meleset dari tahun 2009. Hmmm apa boleh …

Projek Teater: Siti Di Alam Fantasi

Assalamualikum!

Hahah tajuk entry pon dah macam kanak-kanak Rebina kan, takpa jiwa muda. Jom nak story sikit pasal teater muzikal kanak-kanak yang aku terjebak semalam. Ya mungkin ini adalah penutup Projek Teater (PT) aku tahun ini. Sedih kan?? tahun ni PT sangat hambar dan sunyi...geng dah tak ramai yang join so terpaksa la melepaskan beberapa PT yang sangat best.

Takpe, back to the story. Semalam bertempat di Istana Budaya, aku dan KJ (macam biasa member sepergedikan) pergi menonton teater kanak-kanak yang sangat popular satu ketika dulu iaitu SITI DI ALAM FANTASI! Fuh memang teruja nak tengok, sebab dulu kalau tak silap aku sekitar tahun 1998 dan 2000, teater Siti Di Alam Fantasi ini pernah dipentaskan di MATIC dan Istana Budaya dan pelakon utamanya adalah Amy Mastura!!! Hahaha memang pelakon chomel pujaan aku tuh.

Dengan tanggapan yang sama, aku dengan gagah gigihnya nak menonton SDAF Season 3 ni, dah terbayang-bayang pelakon chomel pujaan aku tu beraksi di 'Pentas Bertaraf D…

Melaka: Pakcik Jumpa Hang Tuah dan Puteri Gunung Ledang!!!

Assalamualaikum!

Pejam celik pejam celik dah nak sampai penghujung Disember merangkap penghujung tahun merangkap penghujung cuti sekolah. Fuh 3 dalam satu tuh. Tapi yang pastinya setiap minggu penuh dengan undangan perkahwinan. Seperti yang aku bagitahu dalam entry-entry lepas, bulan Disember ni saja aku dah full dengan kenduri kawin...sampai aku nak pikir pasal aku pon tak sempat [wakakaka alasan baek punya].

Hujung minggu lepas aku dipaksa oleh kazen aku sekali lagi untuk mengiringi rombongan pengantin ke Melaka. Pada mulanya memang aku taknak pergi sebab tak ada geng. Mami dan papi pulak tak sihat di kampung so memang tak berapa bernafsulah aku nak ke Melaka. Tapi setelah dipujuk-pujuk oleh kazen aku [aku ni pantang dipujuk pasti cair] terus aku terikut juga ke Melaka.

Aku dan kazen aku bertolak dari KL jam 4.30 petang. Sedara-mara yang lain dah bertolak awal dari Selangor. Alih-alih boleh pulak kami terkumpul di Hentian Seremban...hmmm kebetulan. Jadi beramai-ramai la kami berkon…

Semangat Baru

Assalamualaikum Janggelers!!

Fuhh hari ni sangat bosan sehingga aku boleh membuat langsir baru untuk blog aku nih!!! Semangat!!!

Sempena nak masuk tahun 2011 yang bakan menjelma ni, aku pon teringin gak nak tengok blog aku ni berwajah baru! Harap-harap dengan adanya langsir baru ni, habuk-habuk dan sawang-sawang pon susah nak melekat! (ngeh ngeh~!)

Amacam ok ker tak??? Aku rasa cam ok jer sebab ada gambo aku kat situ!!! Wakakaka suda berani taruh gambo kat langsir kannnnn~!

Apa-apa pon harap blog aku di tahun 2011 nanti akan kekal bercerita..tak senyap sunyi dan sentiasa happening!

Bagi siapa-siapa yang singgah tu tolongggggglah...tolong yer puji langsir baru aku nih! Hahahah (kes paksaan ni).

Ok tu jer aku nak tulis hari ni..Jap lagi nak berjalan jauh, kena rehat dulu lepas sibuk semalaman memilih langsir baru.

PEACE!





Kisah Kawan-Kawan Kita

Assalamualaikum...

[Mood: Special entry untuk 2 orang BFF terbaekkkkkk dari ladang!!! Uittttt lip lap lip lapentry kali ni yer..sabo je la...Kasi Meriah sikit]
Haloo guys!!

Happy Birthday!~Happy Birthday!~ Happy Birthday to you guys!!!I really miss you both!!

Hahaha apa yang aku tetiber feeling sewel sat ni?? Sebenarnya aku buat entry ni khas untuk 2 orang sahabat baik yang teramat amat baik dalam hidup aku. Kawan sekapal, kawan se-sekolah, kawan se-kepala, kawan se-kampung dan kawan se-gosips! Tempat meluahkan perasaan marah, kecewa, suka, duka, terharu dan segala-galanya. Selamat Hari Jadi Acid dan Fdean!!!!
Birthday kita dekat-dekat je kan??? nanti kita plan havoc party..tapi kena cari date dulu la. Tak kisah la belated pon okay! Haishhh excited sungguh!
Tadi Fdean PM aku kat FB cakap kad besday yang aku kirim dah sampai!! Legaaaa langsai hutang hehehe. Cuma si Acid je belum laporkan ketibaan kad dari aku. OkI still waiting....
Ok sempena bulan-bulan kelahiran kita ni, aku mendoakan yang…

Selamat Hari Lahir Atok

Assalamualaikum!!!!

[Mood terkenang kisah lalu]

Heheh amacam, menarik tak mood aku sekarang ni??? Masa aku buat entry ni sebenarnya aku ada terbaca satu post oleh kazen aku kat wall FB keluarga kami yang sangat menyentuh hati dan perasaan.

Untuk pengetahuan semua, harini merupakan hari lahir kepada arwah Atok aku yang ke 90....(alamak aku lupa!!!!) dan sudah hampir 5 tahun arwah pergi meninggalkan kami. Secara tak langsung juga aku akan terkenang kepada arwah Opah yang pergi dulu sebelum atok. Mereka berdua ni memberi impak yang sangat besar dalam hidup aku, sebab aku pernah membesar bersama mereka. 16dec mbuat ku trknang kmbali,hrni hrj jadi atok,slalunya dsmbut skali ngn opah,suara mreka,suka duka,gelak tawa,nasihatnya, katä2 perangsang yg diluahkn atok xpnah padam dlm ingtanku,dan sfat kesabaran yg da pd opah mbri makna,.ianya mgajar erti khidupan,.kenangan brsama atok n opah mnjadi knangan manis xdpt dilupakn... dlm hdupku...pemergian mereka mbuat ku sdih..knangan manis mnjadi ingat…

Merempit dan Penghargaan

Assalamualaikum!!!

Tuan tanah minggu ni rajin pulak update blog kan? hehehe apa boleh buat...nafsu tengah membara (nafsu update belog yer bukan nafsu lain!!)
Lepas peristiwa tayar keter aku digonjengkan minggu lepas, tiba-tiba aku terasa macam best je naik kereta aku..maklumlah dah dapat tayar baru (hukhukhuk (T_T) nanges sebab kena paw dengan keter sendiri). So bile dah terasa best bawak keter dengan kaki barunya itu, aku pon decide la nak pegi round-round kota di malam hari lahirku...wah! Sangat looser kan jenjalan seorang diri? Pedulik apa haku orang nak kata, yang penting aku tak ganggu hidup sesiapa yer dak?
Perjalanan ronda-ronda kotaraya malam semalam memang best, lancar jer jalanraya KL. Tak jem langsung. Mungkin sebab tau hari ni hari spesel aku kot (ngeh ngeh...). Dari rumah aku terus meredah lebuhraya PLUS dan mengikut kata hati sampai kemana-mana saja sambil buat konsert dengan lagu-lagu baru dalam keter! Hahahaha best giler! Kalau tak percaya cuba lah!
Teringat zaman kat Un…