2010-12-09

Aku TER-lanjur

Assalamualaikum Janggelers,

Amacam tajuk? Best tak? (",)

Ya, dah Disember kan. Sempat lagi kalau ada siapa-siapa yang tak tertunai azam tahun 2010 tu nak tunaikannya. Tinggal lagi 20 hari kurang lebih. Amacam boleh ker??? Hahaha pepandai sendiri la nak schedule macamana. Bagi azam yang major tu rasanya bolehlah postpone ke tahun 2011. Ala tak payah berkira sangat pon, janji apa yang kita nak buat tu tercapai ye tak?

Ok enough say abot AZAM.
Minggu lepas, sempena cuti Maal Hijrah yang baru lepas dua-tiga hari ni. Aku pon pergilah jenjalan kat KL. Bukan berjalan tanpa hala tujuan, tapi jenjalan kerana berhasrat untuk membeli sesuatu. Time tengah jenjalan (sebenarnya bawak kereta) aku pun singgah la kat sebuah stesen minyak, tak jauh pon dengan rumah aku, dengan hasrat nak pam angin tayar kereta yang dah lama aku tak pam (huhuhu aku memang malas nak pam tayar keter). Bila aku pam tayar belakang, sebelah kiri ok, sebelah kanan pon ok...pastu pam pulak tayar depan...YA AMPUNNN! terkejut berok manusia aku bila tengok tayar depan kereta aku dah merekah-rekah macam kena toreh. Terus aku terfeeling-feeling ada orang sabotaj keter aku....padahal memang tayar depan keter aku tu dah nazak, botak dan tunggu masa nak meletop jer. Huhuhuh mampos aku, dah la keluar jenjalan ni dengan niat nak shopping (sebenarnya nak membeli-belah tingkap window shopping jer...), tapi akhirnya memang betol-betol shopping la. Habis aku belasah tukar tayar keter aku depan belakang!!! Hambek ko, geram punya pasal. Arghhh terus aku terkesima sekejap depan apek bengkel keter tu sambil meminta belas simpati, kot-kot la dapat kurang...hmmm boleh tahan la jampi serapah aku, tokey tu bagi diskaun. Year End Sale katanya. Pala hotak dia, ingat shopping complex ke ada Year End Sale bagai. PASRAH.

Lepas habis insiden tukar tayar kereta. Terus takda mood nak pegi shopping. Tapi bila semangat shopping tu kental dalam diri, buat la apa pon, tetap tak boleh nak kikis jugak!!! (T_T)... aku ke Low Yat Plaza (Betol ke eje macam tu?) sebab kengkonon nak pegi servey handphone baru. Maklumlah Hp yang aku pakai sekarang ni pon dah nazak, tetibe boleh main pejam celik sesuka hati..dah la aku pinjam hp bapak aku..huhuhu lagi la sadis. Pusing-punya pusing tak dapat nak cari harga yang berkenan. Semua mahal!! (taste tinggi okay!!!) Bukannye aku cari iPhone 4 pon...Hp biasa-biasa jer, tapi tetap takde yang memuaskan nafsu serakah aku ni. Pastu lalu la kat satu kedai senjata tu...bila dah tengok-tengok, belek-belek, sembang-sembang lebih kurang 2 jam kat kedai tu akhirnya aku TERBELI muncung baru untuk senjata aku!!!! Alamakkkk macamana boleh TER-beli pulak ni??? PASRAH lagi...

Kesimpulannya, Hari Maal Hijrah tahun ni adalah hari TER bagi aku..Lain yang aku nak lain yang aku rembat... PASRAH.. lepas ni kena makan megi 3 bulan, kensel semua plan, kensel semua appointment. Aku dah pokai. Thanks to my nafsu serakah.. Aku kesal...tapi PUAS. ;)

PEACE!

Agak-agaknya Lens apa yang aku beli yer??? Hehehehe. RAHSYIERRRRRRR!

14 comments:

  1. amboiiih..TER ye pakcik..


    *samelah..terbeli camera baru jgk..waaa..rabak poket!

    ReplyDelete
  2. Hanie-

    Huahuahua,....itulah kuasa TER yang kita ada!! Bukan semua orang boleh dapat kuasa tu tau! Wakakaka

    ReplyDelete
  3. amboi..ter la sngt..

    lens apa yg ko "ter"beli tu?

    ReplyDelete
  4. Edy :

    Hahaha yer memang TER la.
    Ter beli kekeke
    Lens murah yang menjadi idaman sejak dulu jer.

    ReplyDelete
  5. dah lama xbeli lens..nak ter..beli gak la..hahah

    ReplyDelete
  6. hahah.. ok la tu bro.. TER-beli lens baru..

    gambar2 pun makin lawa la pasni! walaupun tpaksa makan megi 3 bulan! haha.

    boleh lah memuaskan nafsu mata dgn gambar2 yg indah! cewah!

    ReplyDelete
  7. EDY-

    jom la sama-sama kita terbeli! hehehe

    ReplyDelete
  8. Nuke :

    Naseb bek ko sapot..hahah tu la pasal. TER beli pulak. Nanti kalau ada rezeki boleh la aku tampal gambar2 pakai lens baru kat sini yer. Tengok jangan tak tengok.

    ReplyDelete
  9. ehem-ehemmmmmm.... cepat sket upload gambar guna lense baru ya!!!

    ReplyDelete
  10. MasMZ:

    Ehemmmmm...dah upload pon. ;p

    ReplyDelete
  11. ehemm ehemmmm.... upload tembakan di petang sabtu larrr.... :)

    ReplyDelete
  12. MasMZ:

    Petang sabtu punya gambau next entry wakakaka.
    sebab yang tu extreme sikit sebab terpaksa bermesra dengan lembu.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!