2010-12-14

Bila Lembu Jadi Latar Belakang...

Assalamualaikum!!!!

[Mode happy dan senyuman sampai ke telinga]

Hari ni bukak-bukak FB tersenyum sebab julung-julung kalinya ramai orang post ucapan kata-kata manis kat wall aku!! Heheheh suka!!(sebab sebelum ni takde la meriah mana pon traffik kat situ) Thanks kengkawan yang wish. Penat jugak nak membalas komen-komen itu tapi apaderhal, demi kengkawan aku gigih menaip membalas kengkomen itu!

Terima Kasih Di Atas Ingatan Kalian

Ok cukuplah dulu pasal Hari Lahir aku. Nak sambung balik pasal menembak-nembak di Majlis Perkahwinan Nana dan Azmi. Sebenarnya aku memang tak berniat pon nak jadi jurutembak kat majlis minah ni. Siap dah tertinggal kemera kat rumah, tapi masa on the way nak balik kampung rasa tak sedap hati jer sebab kemera tertinggal. So dengan gigihnya aku pusing balik ke rumah nak pi ambik kemera (Chempaka ku).

Bila sampai kat kampung, terus si pengantin bagitau kat aku suruh jadi jurutembak bersama dengan kazen aku sorang lagi. Hahaha instinct tu kuat kan? Walaupun aku ni tak le sehebat mana tapi tetap diberi kepercayaan untuk menembak di majlis penting orang itu!!! Belasah je ler.

Seronok jugak bila dapat tembak-tembak gambar pengantin ni, sebab boleh dera dia pose macam-macam cara, menegak, menyenget, menonggeng, tebalik dan macam-macam lagi. Pastu boleh jemur diorang tengah-tengah panas lagi...kalau diorang bising, aku dan kazen aku siap ugut dengan ayat ni:-

"Ko nak gambo cantik ke tak??? Nanti kalo gambar macam gambar passport jer jangan nak marah kami!!"
Hahahah amacam? Veto tak?

Oklah, bila pengantin dah suka tengok gambar sendiri barulah aku rasa lega. Apa-apa pon, itu merupakan satu pengalaman menarik yang tak akan aku lupain...

Jom layan sikit gambar yang ada.

PEACE!


Mana lah sampan ni tak sampai-sampai.
Ayang, apa yang melekat kat baju tu??? Meh sini abang raba..(Uhuks)
Jom membilang lembu bang...eh mana sekor lagi lembu kita ni?
 
Jom merempitsz!!!!!

Sebenarnya gambar-gambar ni biasa-biasa jer...takdelah sehebat jurutangkap profesional. Masih banyak kena belajar.


20 comments:

  1. poyo la caption yang mari abang raba...kahkahkah..tergelak sakan!

    ReplyDelete
  2. Fika79:

    Hehehehe suka yer??? tu la dia ayat2 yg biasa digunakan oleh pengantin baru...(kot)

    ReplyDelete
  3. ok..cun ape..
    btw, itu perantin lelaki pakai seliper ke masa kat pantai? tak nampak mcm capal je...?
    opsss..

    ReplyDelete
  4. EDY=

    Thanks bro - ala tu biasa je tu..tak sehebat mana pon. =)

    ReplyDelete
  5. Anash =

    Hahahatu capal kacukan la tu..kacuk ngan siper haahaha.

    ReplyDelete
  6. Ehemm hem hasil lense baru nampak! Hi2. I like.
    Tmpg ruang jap! Hai Anash ;)

    ReplyDelete
  7. happy birthday janggeltrekker...moga di berikan kebahagian dan kesejahteraan hendaknya..amin

    ReplyDelete
  8. MasMZ=

    Haluuuuu
    eh ni pinjam lens org nih hehhehe

    ReplyDelete
  9. Johari =

    Thanks!!!!
    Amin. Jemput dtg slalu.

    ReplyDelete
  10. nasib baik lombu tak kojar pengantin..hahaha



    hepi besday pakcik! [arini ke..ke semalam?] :P

    ReplyDelete
  11. hANIE=

    Hikhikhik
    Ish lembu tak kejar tuan dia la... kekeke

    Hari Jadi saya semalam 14 dis. TQ!

    ReplyDelete
  12. beday kamoo kah?hepi beday..ke belated?hu3

    kemaen lagi baju pengantin same dgn kaler motor.

    ReplyDelete
  13. Aleen=

    Ha ah bday saya, 14 dis.
    Tu la..tetiba baru tepasan kaler baju sama ngan kaler moto wakakaka.

    ReplyDelete
  14. Alalala pinjam ya!!?? ehemm hemmmm lense birthday tuuuuuuu

    ReplyDelete
  15. xhebat konon..nnt aku kawen amek gambar aku lak..ujung tahun bro

    ReplyDelete
  16. Masmz-

    Ye pinjam ler heheh *wink wink.

    ReplyDelete
  17. Edy:

    Hahaha biasa biasa je la bro..amaturrrrrrrr

    Wah nak kawen hujung taun bila ni??? ni bukan dah hujung taun ker? hikhik

    ReplyDelete
  18. ..siper +capal = sipal..wooo
    amatla saintipik nama kasut itu..

    tumpang lalu ek enchek janggel...
    haiii to you too masmz....
    (hehe)

    ReplyDelete
  19. anash

    Hahaha otak anda sungguh bergeliga dengan kaedah pencaturan mantik itu..

    silalah tumpang walau apapon.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!