2010-12-16

Selamat Hari Lahir Atok

Assalamualaikum!!!!

[Mood terkenang kisah lalu]

Heheh amacam, menarik tak mood aku sekarang ni??? Masa aku buat entry ni sebenarnya aku ada terbaca satu post oleh kazen aku kat wall FB keluarga kami yang sangat menyentuh hati dan perasaan.

Untuk pengetahuan semua, harini merupakan hari lahir kepada arwah Atok aku yang ke 90....(alamak aku lupa!!!!) dan sudah hampir 5 tahun arwah pergi meninggalkan kami. Secara tak langsung juga aku akan terkenang kepada arwah Opah yang pergi dulu sebelum atok. Mereka berdua ni memberi impak yang sangat besar dalam hidup aku, sebab aku pernah membesar bersama mereka.
16dec mbuat ku trknang kmbali,hrni hrj jadi atok,slalunya dsmbut skali ngn opah,suara mreka,suka duka,gelak tawa,nasihatnya, katä2 perangsang yg diluahkn atok xpnah padam dlm ingtanku,dan sfat kesabaran yg da pd opah mbri makna,.ianya mgajar erti khidupan,.kenangan brsama atok n opah mnjadi knangan manis xdpt dilupakn... dlm hdupku...pemergian mereka mbuat ku sdih..knangan manis mnjadi ingatan,Smoga roh atok&opah dicucuri rahmat dari ALLAH S.W.T.amin.....AL-FATIHAH..... 
Apis
16 Disember 2010

Tak sangka pulak kazen aku ni jiwa-jiwa hehehe. Tapi aku sokong dengan apa yang dia tulis. Sememangnya kedua-dua arwah sangat penyayang dan menjadi kenangan terindah dalam hidup.

Lepas itu Paksu aku pon ada post something berkenaan benda ni:
Alhamdulillah.....anda semua adalah cucu2 yang sangat mulia hatinya.Walaupun atuk telah lama pergi namun anda semua masih terus mengingatinya....Semuanya tinggal kenangan yang tak mudah dipadamkan....Al- Fatihah buat atuk dan opah.....moga roh mereka berdua sentiasa dlm Rahmat Allah.
Paksu
16 Disember 2010

Ya, kami, terutamanya aku takkan lupa atok dan opah sampai bila-bila. Semoga roh keduanya dicucuri rahmat!
AL- Fatihah~


Psttt: Recycle balik video presentation tahun lepas...huhuh tak sempat buat yang baru.
Amacam? Hensem tak atuk aku dulu??? Muda-muda menjadi kegilaan ramai tu!!!
Opah aku pon cantik tau, Ratu Kebaya pulak tuh!!!! 
Ohhhh I miss them alot!!!!





12 comments:

  1. al fatihah..salam takziah...

    semoga arwah di tempatkan di kalangan insan2 yg beriman...amin

    ReplyDelete
  2. alfatihah..tiba2 rindu kat arwah ayah..dia meninggal awal bulan 1..xlama lg la ni

    ReplyDelete
  3. Edy

    Al-Fatihah untuk arwah ayah awak juga.. semoga rohnya dicucuri rahmat.

    ReplyDelete
  4. teringat pulak kat tokwan.mase die saket tua dulu die sker berpantun.huhuh

    ReplyDelete
  5. Aleen -

    Tu la...best kalau bergaul dengan orang2 lama ni..macam2 benda klasik bleh tahu kan..

    ReplyDelete
  6. err.. aku xtaw lgsung besday atuk aku..

    ReplyDelete
  7. Heidi Syafiq:

    Heheh aku tau besday atuk aku bila...

    ReplyDelete
  8. SyahmiFikri:

    Terima kasih atas sedekah anda. :)

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!