Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Selamat Pengantin Baru Buat Dua Travel Blogger (DanArif dan MasZuber)

Assalammualaikum!!

Sorry (lagi) sebab memang sangat busy dan tak sempat nak update blog cerita pasal Manila. Tapi gagahkan diri jugak update pasal entry kawin ni sebab they both are my best friend in blogger and travel world! Cewah! Kalau tak kerana kami-kami ni sibuk menyakat diorang berdua, maka tak jadi la perkara kawin-kawin ni kan.. And Of cos ni semua kerja ALLAH. Syukur kan Allah memperkenankannya. 
Ok dipendekkan cerita, hasil sakatan dan usikan dari Taiping sampailah ke Redang, akhirnya berlakulah upacara 'aqad' dan disempurnakan lagi dengan majlis-majlis resepsi yang sangat lovely dan meriah! Selamat Pengantin Baru buat korang berdua DanArifdan MasZuber... siapa sangka kan, dari dunia 'maya' boleh bertemu hingga ke jinjang pelamin. TAHNIAH sekali lagi.
Ok ni aku teaserkan sedikit gambar-gambar bahagia mereka untuk tatapan semua. Kekeke.

We Are A Big Family! (TA Members..not in the pic - Dr. Shahrul Lokman)
Kbai, nak sambung buat kerja.
WASSALAM.

Hello Manila: Mabuhay! - Ninoy Aquino International Airport And Our Awesome Hostel (Part 1)

Assalammualaikum!!!

Terasa malas sangat nak menaip... so update cerita ni terpaksa ikut mood jugak yer. Ayuh kita mulakan.
Perancangan untuk menjejak Filipina tercetus sewaktu aku berada di Terengganu pertengahan tahun yang lalu. Masa tu AA ada sales apa tah aku pon tak ingat, dan memandangkan Filipina merupakan negara yang aku nak sangat pergi dari dulu dan tak ramai jugak yang suka nak pergi sana (regarding the bad news an etc) maka aku pon proceed aja la beli tiket. Turut sama dalam agenda ni adalah MasMZ KakiJalan. Harga tiket kapal terbang yang diperolehi kali ini adalah RM 260return.

Menurut servey, (tak tau la servey apa kan) katanya Filipina merupakan negara ke 8 yang mempunyai rakyat yang ramah-tamah dan berbudi bahasa! So terpaksalah kami pergi sana sendiri untuk memastikan kesahihan fakta tersebut.
Maka setelah beberapa bulan, tibalah masa yang ditunggu-tunggu. Neves jugak la menjelang hari keberangkatan ke Manila ni sebab banyak sangat kerja kat opis, dan ada event besar y…

#DaporMeletop Vers 2.0 : Menjejak Pak Rizal

Assalammualaikum!!! 
Sekarang ni kami dalam misi menjejak PakRizal. Doakan kami selamat pergi dan selamat kembali ya! 
Love you guys ;)  WASSALAM

"Menjejak Pasar Serikin Yang Tersembunyi" Kini Di E-Magazine ;)

Assalammualaikum!!!

Kali ni nak share sikit kisah tak seberapa aku yang terbaru. Kisah artikel pertama aku yang di publish di dalam e-magazine!  Haaaa mau tak eksaited, selama ni publish dalam blog yang tak seberapa ni je kan, kali ni dapat la peluang publish dalam majalah, walaupun cuma majalah elektronik.
So pada yang teringin nak baca hasil penulisan aku di majalah (cewahhh macam la ko tu popular sangat kan, tulis pon merapu) bolehla dapatkan majalah "life is beautiful issue 2" di E-Sentral.com. 

E-Sentral.com merupakan satu medium bagi hasil penulisan yang dipublish secara elektronik. Bukan sahaja majalah bahlam banyak juga buku-buku lain yang boleh didapati di situ. 
Sebenarnya e-majalah Life is beautiful ni adalah majalah fokus untuk golongan wanita. Macam-macam segmen ada dari kecantikan, budaya, dan segmen Kembara Musafir(kat sini la artikel aku dimuatkan). 

So apa lagi, jom baca kisah Menjejak Pasar Serikin Yang Tersembunyi kat situ yer!
WASSALAM