Skip to main content

WISHLISTS

Kalaulah dipanjangkan umur dan dimurahkan rejeki, aku KEPINGIN bener mahu menjejakkan kaki ke tempat-tempat di bawah ini...tak kisahlah samada dengan duit sendiri atau disponsor oleh Kerajaan ataupun badan-badan NGO, hehehe (Bolehke? Kalau boleh InsyaAllah aku boleh buat liputan super duper hot punyer!):-


1.  Europe (Tak kisahla mana-mana negara kat Europe tu memang aku nak jejak)
2. New Zealand (mana-mana part pon boleh, dapat jejak kaki seminit pastu balik pon takpe) (done)
3.  Bali, (Indonesia)  (done)
4.  Phuket (Thailand)    (done)
5.  Bangkok (Thailand)  (done)
6.  Ho Chi Mihn (Vietnam) (done)
7.  Jepun (done)
8.  India (Agra, Jaipur, Delhi)     (done)
9.  India (other part selain Agra, Jaipur, Delhi))
10.Bandung, Indonesia (done)
11.Jakarta, Indonesia (done)
12.Australia (Tak kisah mana-mana, Sydney? Melbourne? Perth) (done) Tazmania (belum lagi)
13. South Korea (Soeul)    (done)
14. Moscow (Russia) (Nak tengok bangunan yang ada kubah macam lolipop tu)
15. Filipina (Manila, Pulau Boracay) (done)
16. South Africa (Nak tengok Table Mountain)
17. Beijing (China)
18.USA (Haha yang ni tatau mimpi kali keberapa kalau dapat pergi)
19. Singapore    (done)
20. Nepal - Kathmandu 

Rasanya ni Top 20 dalam lists aku. Alangkah bestnya kalau berangan kan! Takpelah, janji dah sampai Mekah pon aku bersyukur, yang lain mana datang kemudian adalah bonus bagi aku.

Yang takde dalam wishlist tapi dah terjah pon boleh? Hahaha

1. Krabi (Thailand) - Aku buat overland trip but not backpacking (done)
2. Hat Yai (Thailand) - Aku buat overland trip but not backpacking (done)
3. Makkah dan Madinah (Arab Saudi) - Aku buat Umrah.(done)
4. Jogjakarta (Indonesia) - Berduet dengan John (done)
5. Surabaya (Indonesia) - Panjat Bromo dan Ijen (done)
6. Hanoi, Halong (Vietnam) - Overland trip (done)
7. Guilin, Yangshuo, Nanning (China) - Overland trip (done)
8. Adelaide, Canberra, Sydney, Melbourne (Australia) - Overland trip (done)
9. Macau - (done)

WASSALAM.

Comments

  1. Yg no 2 tu betol ke nak jejak kaki seminit aje..? kang kok menangis x berlagu kalu betol seminit aja jejak, pas tu balik... bak kata pepatah near but yet so far...

    ReplyDelete
  2. Farikica:

    Hahahah kalo le tercampak kat situ tetibe ..tu dah dikira bertuah dah tu. :)

    ReplyDelete
  3. yang jepun tu dah boleh strike-off dah kot. kekeke

    ya allah!!! susahnya verification words ko nih! ni kali ke sepuluh tauuuuu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. John:

      Hahaa ye la, lupe plak. Kekkeke
      Ntah le verifikasi tu bukan aku yg buat kekekeke

      Delete
  4. selalu berangan nak round europe..hmm bila la agaknya kan..kena gigih cari duit lagi nih...

    ReplyDelete
  5. Nurizyan:

    InsyaAllah satu hari nanti.

    ReplyDelete
  6. hi!
    Im new here
    .
    .
    .
    .
    nak berkenalan leh?
    (larikkkk...)

    ReplyDelete
  7. Anash :

    Motifffffff sangat akak ni!!!!!

    ReplyDelete
  8. Just saw your wishlist no 20. If found out earlier memang dah ajak pegi last year. At that time we really need a guy to join us. Only 2 girls going to Nepal sound pretty dangerous to our parents but alhamdulillah everything turn out well and we came home in one piece. Nepal always hold a special place in my heart and highly recommended to a nature lover like u. Mengarut ape panjang sangat ni tapi pape pon Nepal memang ohsem.

    ReplyDelete
  9. Zai:

    Ala takde rezeki kan nak bertravel ke Nepal bersama2. InsyaAllah kalau ada rezeki nanti ada la... thanks for ur recommendation.

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah.. Kalau ada rezeki ke Nepal nanti roger2 la kami. Boleh kami follow trekking route lain pulak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!

POPULAR POSTS

Padang Besar, Perlis : Syurga Membeli-Belah di Utara Tanahair ?

Assalammualaikum!!!
Selamat Hari Raya Aidil Adha! Atau orang-orang kampung aku cakap Hari Raya Haji! Macam biasa, bila tiba hari raya maka acara wajib adalah menziarah sanak saudara dan MAKAN! Ya, acara makan memang tak dapat dielakkan, tak kire la start je subuh sampai ke subuh tak berhenti-henti mengunyah! Ya Allah, tak dapat nak dibendung! Tambahan pulak bile dah ada lemang, ketupat dan rendang depan mata. Rosak diet (kata orang tu).
Ok berbalik kepada cerita utama, di hari raya kedua aku dan keluarga telah berangkat ke utara tanahair... ke mana? Kedah? Perlis? Yup, pergi merisik katanya. Bukan merisik untuk aku la, merisik untuk sepupu aku. Jauh sampai ke Perlis jodohnya... insyaAllah semoga jodohnya kekal abadi. Jodoh aku? Mungkin di Europe nanti akan ketemu? Wahhh berangan. OK cukup melalut.


Sebanarnya aku nak cerita pasal Padang Besar! Siapa pernah pergi Padang Besar? Dah berzaman aku dengar pasal Padang Besar ni, sejak kecik kot. Dan aku pon tak ingat samada aku pernah jejakkan…

Sehari Di Bohey Dulang Dan Sibuan Island, Semporna

Assalammualaikum!!!
Seperti yang dijanjikan, aku nak cerita sedikit tentang trip aku ke dua buah pulau yang terletak di dalam Daerah Semporna, Sabah. Sebelum tu moleklah kiranya aku cerita dulu macaman aku boleh ke sana.
Kisahnya, aku telah join satu group Instagrammers di Tawau ni (@Towautown) yang telah menganjurkan satu aktiviti meet up dengan followers IG mereka ke Pulau Bohey Dulang dan Pulau Sibuan. Memandangkan aku memang 'mereput' habis kat Tawau ni, makanya aku dengan pantas send whatsapp kat Qimayra (admin @tawautown) bagitau nak join trip tu. Alhamdulillah dengan pantasnya aku terus bayar duit trip yakni RM 87 (termasuk makan/ duit bot/ duit bas) dari bandar Tawau! Fuh start hari pertama bayar tu dah tak sabar-sabar dah aku menghitung hari.
Tiba hari yang dinanti, kami berkumpul di hadapan Dewan Masyarakat Tawau seawal jam 7.00 pagi. Dari situ kami menaiki dua buah bas yang disewa khas (aku tak tau berapa harga sewa bas tu sebab dah termasuk sekali dalam harga pakej…

Food Hunter: Rumah Makan Cibiuk, Kajang - Selera Masakan Sunda

Assalammualaikum!!!
Sekarang ni dah masuk dalam 10 hari terakhir Ramadhan, amacam semua? Rasanya masing-masing dah tak sabo-sabo nak raya la tu... jangan dilupa, kejar juga pahala puasa di sepuluh malam terakhir ni yer. Zakat  fitrah dah bayar ke? Kat Selangor ni masa aku bayar semalam harganya RM 7 sekepala. Bayarla zakat tu sebab ianya perkara wajib bagi yang mampu, untuk membantu pada yang memerlukan.
Ok nak cerita pasal berbuka puasa. Haritu, ada sorang member kat opis ni memperkenalkan satu restoran yang bagi aku sangat best untuk bersantap bersama keluarga dan kawan-kawan. Bagi sesiapa yang teringin nak merasa masakan Sunda (salah satu bangsa di bahagian Jawa Barat, Indonesia) boleh la cuba datang ke restoran ni. Nama restoran yang aku maksudkan ni adalah Rumah Makan Cibiuk! Dengan tag line "Rajanya sambal" memang sesuia la sangat sebab di rumah makan (restoran) ni disediakan pelbagai jenis sambal (sambal belacan, sambal halia, sambal mangga dan lain-lain) serta ulam-u…