Wishlists

Kalaulah dipanjangkan umur dan dimurahkan rejeki, aku KEPINGIN bener mahu menjejakkan kaki ke tempat-tempat di bawah ini...tak kisahlah samada dengan duit sendiri atau disponsor oleh Kerajaan ataupun badan-badan NGO, hehehe (Bolehke? Kalau boleh InsyaAllah aku boleh buat liputan super duper hot punyer!):-


1.  Europe (Tak kisahla mana-mana negara kat Europe tu memang aku nak jejak)
2. New Zealand (mana-mana part pon boleh, dapat jejak kaki seminit pastu balik pon takpe) (done)
3.  Bali, (Indonesia)  (done)
4.  Phuket (Thailand)    (done)
5.  Bangkok (Thailand)  (done)
6.  Ho Chi Mihn (Vietnam)
7.  Jepun (done)
8.  India (Agra, Jaipur, Delhi)     (done)
9.  India (other part selain Agra, Jaipur, Delhi))
10.Bandung, Indonesia
11.Jakarta, Indonesia
12.Australia (Tak kisah mana-mana, Sydney? Melbourne? Perth) (done) Tazmania (belum lagi)
13. South Korea (Soeul)    (done)
14. Moscow (Russia) (Nak tengok bangunan yang ada kubah macam lolipop tu)
15. Filipina (Manila, Pulau Boracay) (done)
16. South Africa (Nak tengok Table Mountain)
17. Beijing (China)
18.USA (Haha yang ni tatau mimpi kali keberapa kalau dapat pergi)
19. Singapore    (done)
20. Nepal - Kathmandu 

Rasanya ni Top 20 dalam lists aku. Alangkah bestnya kalau berangan kan! Takpelah, janji dah sampai Mekah pon aku bersyukur, yang lain mana datang kemudian adalah bonus bagi aku.

Yang takde dalam wishlist tapi dah terjah pon boleh? Hahaha

1. Krabi (Thailand) - Aku buat overland trip but not backpacking (done)
2. Hat Yai (Thailand) - Aku buat overland trip but not backpacking (done)
3. Makkah dan Madinah (Arab Saudi) - Aku buat Umrah.(done)
4. Jogjakarta (Indonesia) - Berduet dengan John (done)
5. Surabaya (Indonesia) - Panjat Bromo dan Ijen (done)
6. Hanoi, Halong (Vietnam) - Overland trip (done)
7. Guilin, Yangshuo, Nanning (China) - Overland trip (done)
8. Adelaide, Canberra, Sydney, Melbourne (Australia) - Overland trip (done)
9. Macau - (done)

WASSALAM.

12 comments:

  1. Yg no 2 tu betol ke nak jejak kaki seminit aje..? kang kok menangis x berlagu kalu betol seminit aja jejak, pas tu balik... bak kata pepatah near but yet so far...

    ReplyDelete
  2. Farikica:

    Hahahah kalo le tercampak kat situ tetibe ..tu dah dikira bertuah dah tu. :)

    ReplyDelete
  3. yang jepun tu dah boleh strike-off dah kot. kekeke

    ya allah!!! susahnya verification words ko nih! ni kali ke sepuluh tauuuuu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. John:

      Hahaa ye la, lupe plak. Kekkeke
      Ntah le verifikasi tu bukan aku yg buat kekekeke

      Delete
  4. selalu berangan nak round europe..hmm bila la agaknya kan..kena gigih cari duit lagi nih...

    ReplyDelete
  5. Nurizyan:

    InsyaAllah satu hari nanti.

    ReplyDelete
  6. hi!
    Im new here
    .
    .
    .
    .
    nak berkenalan leh?
    (larikkkk...)

    ReplyDelete
  7. Anash :

    Motifffffff sangat akak ni!!!!!

    ReplyDelete
  8. Just saw your wishlist no 20. If found out earlier memang dah ajak pegi last year. At that time we really need a guy to join us. Only 2 girls going to Nepal sound pretty dangerous to our parents but alhamdulillah everything turn out well and we came home in one piece. Nepal always hold a special place in my heart and highly recommended to a nature lover like u. Mengarut ape panjang sangat ni tapi pape pon Nepal memang ohsem.

    ReplyDelete
  9. Zai:

    Ala takde rezeki kan nak bertravel ke Nepal bersama2. InsyaAllah kalau ada rezeki nanti ada la... thanks for ur recommendation.

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah.. Kalau ada rezeki ke Nepal nanti roger2 la kami. Boleh kami follow trekking route lain pulak.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!