2006-12-11

Rahsia Umur - 18sx

Assalammualaikum!

Joke of the day.

Seorang perempuan baru saja menjalani rawatan wajah sempena hari jadinyer. Wanita tu dah pun membelanjakan lebih kurang RM5,000.00 dan berasa sangat puas hati. Dalam perjalanan balik rumah selepas menjalani rawatan tu, dier singgah sekejap kat sebuah kedai mamak untuk beli suratkhabar. Semasa membayar duit surat khabar tu, dier pun bertanya kat mamak tuan punyer kedai tu.

"Mamak, buleh tanya tak?? awak agak-agak berapa umur saya sekarang nieh??" tanya wanita tu.
"Lebih kurang 30 tahun", mamak tu menjawab.
"Takde lah, sebenarnya saya dah 50 tahun." jawab wanita itu riang kerana orang menyangkanyer lebih muda dengan wajah barunyer itu.
Tak lama kemudian, dier singgah plak kat McDonalds. Semasa mengorder burger tu, wanita tu pun mencelah dan bertanya pada awek yang jaga kaunter tu soalan yang sama macam dier tanya kat mamak tadi.

Awek tu pun menjawab, "Entah la, rasanyer dalam 29 tahun".
Wanita tu pun menjawab, "Takde la dik, Akak dah 50 tahun dah nieh."
Wanita tu bertambah-tambah la happy, dan sambung perjalanan balik ke rumah. Semasa menunggu bas, wanita tu duduk bersebelahan dengan seorang pakcik Tua kat satu Bus Stop kat KL tu. Sebab boring tunggu bas lambat sangat, wanita tu pun bertanya kepada pakcik tu Soalan yang sama.
Pakcik tu pun menjawab, "Pakcik dah tua dah. Umur pun dah 75 tahun. Mata pakcik dah kabur dah, tapi pakcik boleh tau berapa umur seseorang wanita tu dengan satu cara. Dulu masa muda-muda dulu pakcik ader belajar."
"Macam mana caranyer??", tanya wanita itu pula ingin tau.
"Pakcik kena rasa dan kaji bahagian sulit wanita tu, baru pakcik buleh bagi tau dengan tepat". Mereka berdua diam seketika. Wanita itu pula rasa ingin tau sangat-sangat apa cara yang digunakan oleh orang tua tu. Akhirnya wanita itu berkata.
"Ahh... tak kisah la pakcik, pakcik buleh rasa bahagian sulit saya,saya nak tau macam mana pakcik buleh tau umur saya".
"Baik ler"' kata pakcik tua tu. Mereka berdua pun pergi kat bahagian belakang bangunan di mana takde orang. Kemudian pakcik tua tu pun menarik ke bawah seluar dalam wanita tersebut dan start le meraba alat sulit wanita tersebut. Selepas beberapa minit, wanita tu pun berkata. "Okay! Okay! cukup tu pakcik, sekarang saya nak pakcik bagi tau berapa umur saya." Pakcik tu pun berhenti meraba dan menjawab, "Umur awak dah 50 tahun." Mendengar jawapan pakcik tu, maka terkejut beruk le wanita tu.
"Fuiyooo...macam magic jer, macam mana pakcik buleh tau??", tanya wanita tersebut. Pakcik tua tu pun dengan tersenyum lebar menjawab, "Pakcik beratur belakang awak tadi kat McDonalds, heheheheh".

Psstt: Masa travel, kita berkongsi cerita lawak memang sangat membantu dalam menghilangkan rasa penat dan stress.

WASSALAM.

2006-11-30

Lagu Yang Sedap Di Dengar Ketika Di Perantauan : Hurt~

Assalammualaikum!

I just heard this new song, sang by Christina Aguilera.... it was so nice and I start to love it.

Seems like it was yesterday when I saw your face.
You told me how proud you were but I walked away.
If I only I knew what I know today, ohhhh. I would hold you in my arms.
I would take the pain away. Thank you for all you've done.
Forgive all your mistakes. There's nothing I wouldn't do.
To hear your voice again.
Sometimes I wanna call you but I know you won't be there.
Oh, I'm sorry for blaming you.
For everything I just couldn't do.
And I've hurt myself by hurting you.
Some days I feel broke inside, but I won't admit.
Sometimes I just wanna hide cuz it's you I miss.
You know it's so hard to say good-bye when it comes to this, ohhhh yeah.
Would you tell me I was wrong? Would you help me understand?
Are you looking down upon me? Are you proud of who I am?
There's nothing I wouldn't do. To have just one more chance.
To look into your eyes and see you looking back.
Oh, I'm sorry for blaming you. For everything I just couldn't do.
And I've hurt myself, oh... If I had just one more day.
I would tell you how much that I've missed you since you've been away.
Oh, It's dangerous. It's so out of line to try and turn back time.
I'm sorry for blaming you. For everything I just couldn't do.
And I've hurt myself....by hurting you.

Pstt: Time travel suka pasang lagu jiwang, feeling meninggalkan org tersayang di rumah gitew. Hahaha

WASSALAM

2006-11-29

Jangan Menipu!!!

Assalammualaikum!

Something to share. Joke of the day.

Seorang pemuda hensem yang sedang mabuk, berjemur dipantai tanpa pakaian menutup tubuhnya. Ketika dia melihat seorang anak gadis kecil lebih kurang berumur 7 tahun berjalan melintasinya, Dengan pantas dia menutup bahagian tubuhnya yang tertentu dengan buku yang sedang di bacanya. Kerana hairan, anak gadis kecil itu berkata, "Abang, apa abang tutup dengan buku tu?" tanya gadis kecil sambil menunjuk ke arah buku. Kerana malu, pemuda itu menjawab, "Ah tidak ada apa-apa. ini hanya seekor burung pipit?" Seekor burung pipit?" tanya gadis itu kebingungan. Betul, hanya seekor burung pipit," jawab pemuda lebih tegas. Setelah gadis kecil itu pergi berlalu, si pemuda kembali membaca buku sambil meneguk minuman kerasnya. Tak lama kemudian, si pemuda tertidur. Ketika terbangun, dia berada di hospital dan merasa sakit yang amat sangat. Seorang polis menanyainya, "Apa yang terjadi?" "Saya tidak tahu. Saya sedang berjemur di pantai, lalu ada gadis kecil bertanya sebentar dan tidak lama setelah dia pergi saya tertidur dan kini tiba- tiba berada di sini. Polis itu pergi ke pantai mencari gadis kecil dan bertanya, "Apa yang kamu lakukan terhadap lelaki yang sedang berjemur itu tadi?" Gadis kecil itu menjawab, "Saya tidak melakukan apa-apa terhadap abang tu pon. Cuma waktu dia tidur, saya main dengan burung pipitnya. Tapi tidak lama kemudian, burung itu meludahi muka saya. Karena itu saya patahkan leher dan paruhnya, saya pecahkan telur-telurnya & saya bakar sarangnya!"

Psstt : Jgn cuba temberang budak kecik.. susah nanti... ekekekekek

WASSALAM

2006-11-14

2006-08-17

Projek Teater: Teater Puteri Gunung Ledang the Musical

Assalammualaikum!

Aku pergi ke Istana Budaya hari tu untuk tengok PGLM for the second time! honestly, it was so great! I respect giler la dengan pelakon2 dan juga semua krew yang terlibat sebb dapat mantain stamina, vocal, tenaga diorang untuk their show...every night until 21 August ni... PGLM memng best! Piiii la tengok beramai -ramai!

P/s:: dengar-dengar on Feb 2009, akan ada PGLM3!!! Wajib tengok!!!













2006-08-05

Welcome On Board

Assalammualaikum!


Welcome to my new blog! Saja nak re-branding ke blog baru sebab blog lama tu rasanya macam zaman jahiliah je, tak tahu apa-apa dan banyak benda yang tak teratur. So, starting for today onwards, insyaAllah akan terus kekal dengan blog ini.

Behind these hazel's eyes akan aku kekalkan untuk mengimbau sejarah lalu. Teruskan menyokong aku yer! Thanks in advance!

WASSALAM

Janggeltrekker / Ren