Skip to main content

Posts

Showing posts from 2006

Rahsia Umur - 18sx

Assalammualaikum!

Joke of the day.

Seorang perempuan baru saja menjalani rawatan wajah sempena hari jadinyer. Wanita tu dah pun membelanjakan lebih kurang RM5,000.00 dan berasa sangat puas hati. Dalam perjalanan balik rumah selepas menjalani rawatan tu, dier singgah sekejap kat sebuah kedai mamak untuk beli suratkhabar. Semasa membayar duit surat khabar tu, dier pun bertanya kat mamak tuan punyer kedai tu.

"Mamak, buleh tanya tak?? awak agak-agak berapa umur saya sekarang nieh??" tanya wanita tu.
"Lebih kurang 30 tahun", mamak tu menjawab.
"Takde lah, sebenarnya saya dah 50 tahun." jawab wanita itu riang kerana orang menyangkanyer lebih muda dengan wajah barunyer itu. Tak lama kemudian, dier singgah plak kat McDonalds. Semasa mengorder burger tu, wanita tu pun mencelah dan bertanya pada awek yang jaga kaunter tu soalan yang sama macam dier tanya kat mamak tadi.
Awek tu pun menjawab, "Entah la, rasanyer dalam 29 tahun". Wanita tu pun menjawab, …

Lagu Yang Sedap Di Dengar Ketika Di Perantauan : Hurt~

Assalammualaikum!
I just heard this new song, sang by Christina Aguilera.... it was so nice and I start to love it.

Seems like it was yesterday when I saw your face. You told me how proud you were but I walked away. If I only I knew what I know today, ohhhh. I would hold you in my arms. I would take the pain away. Thank you for all you've done. Forgive all your mistakes. There's nothing I wouldn't do. To hear your voice again. Sometimes I wanna call you but I know you won't be there. Oh, I'm sorry for blaming you. For everything I just couldn't do. And I've hurt myself by hurting you. Some days I feel broke inside, but I won't admit. Sometimes I just wanna hide cuz it's you I miss. You know it's so hard to say good-bye when it comes to this, ohhhh yeah. Would you tell me I was wrong? Would you help me understand? Are you looking down upon me? Are you proud of who I am? There's nothing I wouldn't do. To have just one more c…

Jangan Menipu!!!

Assalammualaikum!

Something to share. Joke of the day.

Seorang pemuda hensem yang sedang mabuk, berjemur dipantai tanpa pakaian menutup tubuhnya. Ketika dia melihat seorang anak gadis kecil lebih kurang berumur 7 tahun berjalan melintasinya, Dengan pantas dia menutup bahagian tubuhnya yang tertentu dengan buku yang sedang di bacanya. Kerana hairan, anak gadis kecil itu berkata, "Abang, apa abang tutup dengan buku tu?" tanya gadis kecil sambil menunjuk ke arah buku. Kerana malu, pemuda itu menjawab, "Ah tidak ada apa-apa. ini hanya seekor burung pipit?" Seekor burung pipit?" tanya gadis itu kebingungan. Betul, hanya seekor burung pipit," jawab pemuda lebih tegas. Setelah gadis kecil itu pergi berlalu, si pemuda kembali membaca buku sambil meneguk minuman kerasnya. Tak lama kemudian, si pemuda tertidur. Ketika terbangun, dia berada di hospital dan merasa sakit yang amat sangat. Seorang polis menanyainya, "Apa yang terjadi?" "Saya tidak tahu. S…

Projek Teater: Teater Puteri Gunung Ledang the Musical

Assalammualaikum!

Aku pergi ke Istana Budaya hari tu untuk tengok PGLM for the second time! honestly, it was so great! I respect giler la dengan pelakon2 dan juga semua krew yang terlibat sebb dapat mantain stamina, vocal, tenaga diorang untuk their show...every night until 21 August ni... PGLM memng best! Piiii la tengok beramai -ramai!
P/s:: dengar-dengar on Feb 2009, akan ada PGLM3!!! Wajib tengok!!!








Welcome On Board

Assalammualaikum!


Welcome to my new blog! Saja nak re-branding ke blog baru sebab blog lama tu rasanya macam zaman jahiliah je, tak tahu apa-apa dan banyak benda yang tak teratur. So, starting for today onwards, insyaAllah akan terus kekal dengan blog ini.
Behind these hazel's eyes akan aku kekalkan untuk mengimbau sejarah lalu. Teruskan menyokong aku yer! Thanks in advance!
WASSALAM
Janggeltrekker / Ren