Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

Pakcik Melawat PD Pulak!

Assalamualaikum.

Bila dah lama tak menulis di sini, terasa janggal pula. (bukan Janggel yer! :p ahahaha). Macam-macam hal nak kena settle, biasa lah kerja memang tak pernah selesai yang penting buat dan siapkan. Bila dah sebok-sebok macam ni, kadang-kadang tu terasa juga nak melarikan diri sekejap merehatkan otak kan? So beberapa minggu yang lepas (dah lama dah sebenarnya kisah nih), aku telah dipelawa olah dua orang sahabat untuk ke Port Dickson(PD). Diorang nak buat survey sikit kat PD tu, so memandangkan aku pon dah lama tak pergi PD, maka aku pon menjoinkan diri lah.

Sebenarnya kali terakhir aku ke PD mungkin pada tahun 2007 kot? dah nak masuk 3 tahun dah kan? Banyak jugak la pembaharuan yang aku kesan berlaku kat PD nih. Hmmm sememangnya Kerajaan Negeri Sembilan dah letakkan dalam Pelan Rancangan Tempatan Negeri (PRT) untuk menjadikan pantai PD sebagai Pantai Peranginan Negara. Jadi usaha ke arah itu pon kenalah selaras dengan PRT tersebut yer wahai pemimpin.

Berbalik kepada cerita …

Pak Cik Melawat Zoo

Bila aku dah BENGANG @ MARAH mula la aku buat serangan psikologi. Aku memang anti dengan manusia-manusia yang suka menangguk di air keruh ni. Takpe, ada hari ada bas...aku diam je..semoga tuhan memberi balasan setimpal!!!!I'm off!!!!

Berbalik kepada entry untuk menyejukkan hati yang sedang membara. Aku nak story sikit kisah aku ke Melaka minggu lalu. Tujuan asalnya adalah untuk menghadiri majlis perkahwinan sahabat aku yang dah 10 tahun tak jumpa, Wan Hasnol di Melaka. Tahniah la Senoi, akhirnya tamat jugak zaman teruna kamu,... hahaha teruna ker?

Yang hampehnya takde sekeping gambar pun aku tembak pakai kemera aku. Pelik bin ajaib, semuanya ditembak oleh Inertz member aku yang sama-sama sekereta dengan aku. Takpelah, let him do his job.

Lepas habis makan dan bersalaman dengan pengantin, aku, Inertz dan Joy (kami semua satu kereta dari KL) tergerak hati nak pegi menziarah binatang! Dah lama tak menjengok pak rimau, pak gajah dan yang sewaktu dengannya. Kami telah mengambil keputusan…

PLANE

Tak sempat nak update blog nih, maklumlah tak banyak perkara best yang berlaku dalam hidup aku kebelakangan ni. Mungkin sebab bulan lepas dah all out buat macam-macam aktiviti agaknya. So bulan ni aku rest sikit la, memperlahankan gerak langkah. Tambahan pulak member yang rajin mengekspose pon dah diam sekarang, penat la kot gamaknya wakaka.

Ada jugak la beberapa TAG yang aku dapat dari bro NICK pembela hantu, tapi aku tak sempat nak buat la bro. Sorry yer, kalau aku mempunyai masa untuk membuat TAG tu akan aku buat juga. InsyaAllah.


EPILOG RAJA SINGA.

Hari tu (4-5 Jun 2010) bertempat di Balai Budaya Tun Syed Dewan Bahasa Dan Pustaka Kuala Lumpur, telah berlangsung Festival Teater Pendek Anugerah Merdeka (TPAM) anjuran Sekretariat Anugerah Merdeka (SAM) dengan kerjasama Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP). Sebanyak 18 buah teater telah dipertandingkan dan salah satu daripadanya adalah teater bertajuk EPILOG RAJA SINGA!

Peneraju utama teater EPILOG RAJA SINGA adalah Encik Rashidi Abdul Kharis…