Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

Teaser: Sejenak Di Bohey Dulang, Semporna.

Assalammualaikum!!!
Saja nak cerita sikit... bagi teaser. Semalam, aku join satu group ni, pegi panjat Bohey Dulang, pegi mandi laut... fuh serunuk! Tengok gambar dulu la ye, cerita panjang aku tulis kemudian. Hehehe busy sikit.
Pulau: Bohey Dulang, Semporna, Sabah Lokasi: Taman Laut Tun Sakaran, Semporna, Sabah Ketinggian: 265 meter dari aras laut. Trekking Trail: 600 meter
WASSALAM.

Photo Sharing: Sejenak Di Pulau Pinang.

Assalammualaikum!
Haritu (baca: April 2015) kami bertiga yakni aku bersama dua penulis tersohor Amir dan Halimplan jalan-jalan ke Pulau Pinang. Kononnya stress kerja, saje nak bercuti sebab dah lama tak ke mana-mana...lagi pun nak merayakan bachelor party untuk si Halim ni (masa tu dia belum kawin lagi). Kalau ingat lagi, aku pernah pos pasal ni kat SINI.
Kami stayBoutel Dato' Koyah, Georgetown (Boleh baca diSINI
Ekceli aku tatau nak tulis apa, layan gambar je lah...sepanjang kami menjejak Street Art, mandi manda di Batu Ferringhi dan ronda-ronda Pekan Pulau Pinang. 
OK lah photo sharing je.
WASSALAM.

Jom Macau (Part 4): Guia Hill, Guia Fortress & Fisherman Wharf!

Assalammualaikum!!!
Ok janji kali ni nak habiskan terus enrty Macau! Hahaha sorry la sebab lama sangat tertangguh. Ok let's start!
Anyways... Happy National Day to Malaysia! The 58th Independence Day! 
[ Sambungan dari Part 3 ]
Sampai je atas bukit dan keluar dari cable car, kami menyaksikan satu kawasan rekreasi yang agak luas dan sejuk. Sesambil tu boleh la cuci-cuci mata tengok pemandangan bandar Macau dari atas Guia Hill ni. Tinggi jugak bukit ni dan kita boleh nampak sampai ke pelabuhan sana.

Kami meneruskan perjalanan berlegar-legar di atas bukit menuju ke lighthouse yang terkenal di Macau yakni Guia Fortress Lighthouse. Suhu masa tu adalah 20 darjah Celsius, hahaha kira macam dingin-dingin manja la jugak, tapi bila ko dah menapak beratus-ratus meter, takda maknanya nak dingin! Ketibas lagi ada la! Hiks.
Setelah berjalan beberapa ratus meter akhirnya kami sampai di kubu Guia Fortress Lighthouse. Besar jugak kubu ni, tapi malangnya masa tu tengah buat renovation! Demmm, habis t…