Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Teaser: Tik Tok Tik Tok .... Gigil-Gigil Mau Terbang

Assalammualaikum!


Kemain lama nunggu masa ni, siap tidor pon boleh ngigau-ngigau... akhirnya sampai jugak hari yang dinanti (dekat setahun nunggu weh.!!! ) Walaupon join separuh jalan je, takpe la, sebab aku memang tak mampu nak coti lama-lama macam diorang tu. 
Apa pon, kelulusan dah dapat, yang penting demi keriangan berganda! Yeay! Doakan keselamatan dan kesejahteraan aku, kak coco, kaki berangan, kaki jalan, masZuber, Dan Arif dan adik beradiknya di sana ye!

Pssttt: Tak sabar nak balik mengundi! Sempat ke? Omai!
Pssttt 2: OK Chop... sebelum balik tu jom la jawab survey dari salah sorang pembaca blog ni. Beliau tengah buat kajian pasal pelancongan. Jang segan-segan untuk jawab soalan-soalan survey dia ye. Link seperti di SINI :


Pengaruh Blog Pelancongan Terhadap Keinginan Melancong
WASSALAM

Last Summer In Japan

Assalammualaikum!!!
Apa khabar semua, lama kan aku tak hapdet entry baru? Sebab aku dilanda kemalasan dan kesibukan bekerja! So masa untuk blog terpaksa dianak tirikan sekejap. Amacam dah kronik ke demam pilihanraya korang? Aku tak kronik langsung, takde perasaan katanya heheh.
Ok la, dah habis entry Amazing Japan aku, so aku himpunkan semua link kat sini, supaya senang aku nak baca nanti sekali harung. Eh aku nak baca? Hahah ye la, bukan ramai pon yang nak baca katanya.
Tak sabarnya nak cuti! Habis kebas semua badan ni (ngade kan).


Boleh ketik LINK di bawah untuk keseluruhan kisah aku di Japan!
Amazing Japan - Japan Escapades Part 1: From Kuala Lumpur To Tsukuba, Ibaraki (Meeting New People)Amazing Japan - Japan Escapades Part 2: Berbasikal Di TsukubaAmazing Japan - Japan Escapades Part 3: Berbasikal Lagi Ke Tsukuba City CenterAmazing Japan - Japan Escapades Part 4: Berhari Raya di PerantauanAmazing Japan - Japan Escapades Part 5: Tsukuba - Tokyo - KitakyushuAmazing Japan - Japan Esca…

Amazing Japan (Part 17): Finale - GoodBye Tokyo + Mendaki Mt. Tsukuba Nan Permai

Assalammualaikum!!!
Lama sungguh aku nak menghabiskan entry Japan aku ni kan. Tapi takpe, ini merupakan entry penutup sebelum aku summerizekan semuanya nanti. Fuh lega kot dah rekodkan pengalaman yang aku kuit kat sana. Sumpah best!
Oh korang dah start rasa demam pilihanraya ke? Aku menyampah pulak bile kat FB semua nak post pasal politik. Terlalu fanatik sampai rasa nak remove friend pulak, tapi apakan daya, dah nama pon kawan kan. Haish.
[ Sambungan daripada Part 16: Odaiba dan Desneyland Tokyo ]
Walaupun aku dan Kak Mah tak sempat nak maduk main-main dalam Disneyland Tokyo dan DisneySea Japan tu, tapi pengalaman dapat jejak tanah dan tengok apa yang ada tu pon rasa teruja sangat dah. Dua hari lepas tu kami balik semula ke kampung, ye Tsukuba tu kan kampung, dikelilingi sawah padi, gunung-ganang dang komunitinya pon, memang peramah dan suka tersenyum. Mungkin dah lali dengan pelajar-pelajar kolej dan institut yang banyak terdapat kat Tsukuba tu kot. 
Minggu last di Tsukuba, memang ta…