2013-04-03

All About Surabaya (East Java): Video Pendek

Assalammualaikum!!!

Dah habis aku tulis entry pasal trip ke Jawa Timur tempoh hari, dan seperti yang dijanjikan, ada sedikit video nak tepek kat sini untup tatapan semua (cewah macam la ada orang nak tengok video ko yang tak seberapa pakai kemere murah tu kannnn). Apa-apa pon layan je la ye. Retis-retis utama macam biasala, orang tu dan orang tu jugak. Aku langsung tak masuk frame sebab tak muat aku directornya :)

Enjoice! 


Aku tak tau le nape gambo retis tu banyak kali keluar, padahal ada retis-retis lain dalam video tu, pandai pulak software ni pilih-pilih part. haish (aku buat video ni auto select je, so apa yang keluar adalah hasil editing automatik video tu sendiri)

Pautan kisah-kisah di Jawa Timur di bawah ini:
  1. Part 1 - The Journey Begins: From Kuala Lumpur To Surabaya 
  2. Part 2 - Air Terjun Madakaripura dan Hotel Bromo Permai, Probolinggo.
  3. Part 3 - Sunrise di Penanjakan 1, Mt. Bromo
  4. Part 4 - Savanah, Pasir Berbisik dan Kawah Bromo.
  5. Part 5 - Sunset di Tanjung Papuma.
  6. Part 6 - Gunung Ijen dan Blue Fire.
  7. Part 7 - Masjid Muhammad Cheng Ho dan Bandar Surabaya.
  8. Part 8 - Jambatan Merah dan Pulang Ke Kuala Lumpur
POST TAG: Kakiberangan.blogspot.commasmz.blogspot.com dan anash-coconutz.blogspot.com

WASSALAM

12 comments:

  1. Video best... best kalau panjang lagi.. :D

    ReplyDelete
  2. ya ALLAH!!! napelah ade suara aku! malunyaaa!!!!!

    ReplyDelete
  3. len kali kena pas2 camera tu kat pelakon, supaya director nyer pun bleh masuk skali ye? itu yg saya lakukan HAHAHAHAHAHAHA!

    ReplyDelete
  4. hahahha...software tuh cari sapa paling bnyk kuarkan suara..ternyata..john laaa banyak bersuara..hahahah
    cerbuat video sendiri???? cuba aaa...

    ReplyDelete
  5. Time Traveler Boy:

    Tu la, aku takde software nak edit video , amek yg free je. sebab tu pendek je boleh upload kekekek.

    ReplyDelete
  6. Henry Fox:

    Motif malu dengan diri sendiri kekekeke.

    ReplyDelete
  7. Biqque:

    Tula, terpaksa la lepas ni kekekee.

    ReplyDelete
  8. Akak:

    Haah la kot sebab tu muncul muka deni je manjang sebab dia yg banyak bercakap. BEBEK.

    ReplyDelete
  9. tgk video tanpa suara sbb pc opis takde speaker, tp teringin pulak nak dengar sore bdk john tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izyan:

      Hahaaaa ramai yg nk dengar sore john rupanyer hahaga

      Delete
  10. Untung ler bdn saper yg byk bersuara tue heeee ini rupa sora john, mama rain nyer nk dgr jgk mesti lagi omak merdu suaranya heeeeee larikkssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarimanis:

      Hahaha ofkosla suara i lemak merdu!

      Delete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!