Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2016

From Beaufort To Tenom: Borneo 'Express'

Assalammualaikum!!! 
Maafkan aku, tetiba nak caras entryCambodia dan Japan. Huhu kasi chance la kan, sebab entry ni lagi senang nak tulis, pendek je. Tak kira, aku buat jugak entry ni ok! Taknak baca sudah. Lols. OK sebelum apa-apa jom layan video ringkas sepanjang perjalanan aku ke Tenom dari Beaufort.AYUH!


Tenom Valley...The North Borneo Railway
Kisahnya bermula bila aku terbaca dan terlihat mengenai The North Borneo Railway ni di kaca tv dan disokong pula dengan keindahan cinematography dalam filem Ola-Bola yang sedang hagat dimainkan di pawagam. Dari situ terdetik nak 'merasa' sendiri pengalaman menaiki keretapi 'kontena' ke Pekan Tenom. Kebetulan pulak ada urusan kerja sikit di Sipitang so why not kan?
Maka aku dan seorang member lama dari Labuan, merancang perjalanan. Dan sepatutnya ada sorang lagi member dari Miri nak join tapi terpaksa cancel last minute disebabkan hal kerja, maka tinggallah aku dan Kay (nama diberi) meneruskan misi.
Dari Kota Kinabalu (cut the …

Video: Japan Winter Trip 2016

Assalammualaikum!
Rentetan daripada entry teaser semalam. Harini kita tepek video pulak. So tengoklah kesengalan memasing, tergelak-gelak aku sambil mengenang memori di Japan. Lols (ayat skema gila!). Enjoy! 

Psttt: Sekadar berkongsi kegembiraan.
WASSALAM.

TEASER: Hokkaido Kami Datang! (Japan Winter Trip 2016)

Assalammualaikum!!!
Rasa macam setahun da tak bukak blog! Hahaha maklumla, asal mula katuk papan kekunci je, ada setan berbisik di telinga...jom tido katanya so macamana nak berbelog? Lols. OK hari ni perhati sorang-sorang punya blog rajin pulak update teaser bagai kan? Argh tak kira, setakat teaser tu aku rajin la nak taip . Ok terimalah teaser terbaharu dari aku....
Seminggu Dalam Kebekuan di Japan!
Ok saja nak bagitahu, bulan lepas aku pergi balik kampung di Hokkaido, jumpa kengkawan lama, Pon, Yuka dan Joy. Ha gempak ke tak bunyinya? Paduhal ko pi travel ke kampung orang lepastu jakun-jakun terkinja-kinja main salji! HAHAHA who cares!
Perjalanan dari Tawau - Kuala Lumpur - Tokyo - Sapporo - Furrano - Sapporo - Tokyo - Kuala Lumpur - Tawau. Haaaa nampak tak kegigihan di situ? Tempoh percutian adalah 9 hari. Misi utama adalah nak merasa main salji dan ski dengan suhu mencecah -35 darjah Celsius. Ok memang sejuk beku kat sana tapi alhamdulillah semuanya ok, Bekalan baju sejuk dan pera…