Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

#Travelholicawesome: Trip To Redang Island, Terengganu Part 3

Assalammualaikum!!!

[ Sambungan dariSINI

Post Tag:Janggel the Janggeltrekker's Life ; John Danny the Kaki Berangan ; MasMz the Kaki Jalan ; Lily the Globetrotter ; Cawan - Na - Aqilah the Chawana ; Kak Coco the Coco Nutz Byya the Traveller's Anatomy ; MasZuber the Journey Of Life ;Biqque the Beauty In Darkness ; Shahrul the Travelista ; Kakak Santek + Family the This Is Our Lala Land DanArif the From Malaysia to the World ; Fatt the Backpackerbusuk 
OK sampai ke bahagian akhir kisah #Travelholicawesome ke Pulau Redang, seawal pagi seperti biasa tak payah mandi, cuma basuh muka, gosok gigi dan buat apa yang patut sebelum terus ke dewan makan untuk sarapan pagi. Suasana agak mendung pagi tu dan mungkin akan hujan! Oh no, hari ni merupakan hari terakhir kami di Redang Kalong, dan seawal pagi juga Pae akan bertolak menaiki bot ke Jeti Merang sebab bas balik ke JB akan bertolak pada jam 1 tengahari, sementelaah kami masih lagi bersarapan dan makan dengan rakusnya. Sambil makan…

#Travelholicawesome : Trip To Redang Island, Terengganu Part 2

Assalammualaikum!!!

[ Sambungan dari SINI ]

Post Tag:Janggel the Janggeltrekker's Life ; John Danny the Kaki Berangan ; MasMz the Kaki Jalan ; Lily the Globetrotter ; Cawan - Na - Aqilah the Chawana ; Kak Coco the Coco Nutz Byya the Traveller's Anatomy ; MasZuber the Journey Of Life ;Biqque the Beauty In Darkness ; Shahrul the Travelista ; Kakak Santek + Family the This Is Our Lala Land DanArif the From Malaysia to the World ; Fatt the Backpackerbusuk 
Memandangkan aku dah tulis entry ni 2 hari lepas dan tetiba drafentry ni hilang, maka aku terpasa gigih menaip semula kisah seterusnya di Redang Kalong. Ok sambung hari kedua, pagi itu dimulakan agak terkejut, dengan ketukan pintu bilik oleh Cawan. Gigih Cawan menggerakkan kami semua pagi tu untuk bersarapan pagi. Ye sarapan pagi bermula pada jam 7.30 pagi, dan alhamdulillah cuaca sangat baik hari itu.
Tanpa mandi (tetapi hanya membasuh muka dan berus gigi) dan melakukan apa yang patut, maka kami semua pon terjah dewan makan un…

#Travelholicawesome: Trip To Redang Island, Terengganu Part 1

Assalammualaikum!!!

Post Tag:Janggel the Janggeltrekker's Life ; John Danny the Kaki Berangan ; MasMz the Kaki Jalan ; Lily the Globetrotter ; Cawan - Na - Aqilah the Chawana ; Kak Coco the Coco Nutz Byya the Traveller's Anatomy ; MasZuber the Journey Of Life ;Biqque the Beauty In Darkness ; Shahrul the Travelista ; Kakak Santek + Family the This Is Our Lala Land DanArif the From Malaysia to the World ; Fatt the Backpackerbusuk 
Ok kali ni cerita betol-betol..takde teaser-teaser dah sebab kemera baru dah berjaya kembali ke pangkuan. Oh ya before that (aku pon boleh cakap English ye), aku ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua yang tengah baca entry ni. Harap-harap tak bosan la yer, maklumla aku dilahirkan bukan sebagai journalist hebat.
Kalau rujuk kembali bagaimana semua ini berlaku, maksud aku macamana plan #Travelholicawesome ke Redang ni bermula, semuanya daripada seorang blogger 'tersohor' yang bercita-cita nak bawak pembaca blog dia bercuti ke pulau. Haaaa jang…