Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2017

New Zealand: South Island - From Lake Tekapo To Wanaka (Part 3)

Assalammualaikum!!!

Kabare? Waras? Hahah ok ok aku tau apa korang nak cakap... dah diam! Tak payah nak kabo blog ni bersawang, siap ada penunggu bagai. Tau, memang aku malas nak update, sebab rajin buat benda lain je hahahha. Ok tetibe datang pulak kerajinan hari ni so aku decide nak sambung PART 3. Ayuh!

[ Sambungan dari Part 2 ]

Sebenarnya plan asal nak check in kat YHA Hostel di Lake Tekapo, tapi malangnya penuh. Demmit! Akhirnya kami check in di Lake Tekapo Village Motel.  Alhamdulillah bilik pun selesa. Sementara nak tunggu malam, kami lepak-lepak tepi tasik dan layan sunset. Ya Allah kenapalah cantik sangat ni! Tetibe rasa nak pindah duduk tepi Lake Tekapo lols.
Lepas dinner (masak kat dapur ramai-ramai) kami pun sembang-sembang dekat dapur tu sampai pukul berapa ntah. Lebih kurang pukul 12 malam semua dah masuk tido. Kengkonon nak pi tengok milkyway, tapi sebab keadaan langit berawan, macam mendung je terus batalkan niat, so memasing tido je lah.
Pukul 3 pagi, tetibe banyak mesej…