2016-11-22

Rasa Macam Nak Pos Sikit Pasal South Island, New Zealand Lah!

Assalammualaikum!

Rindu saya tak? Hahahah. Biasalah mesti dah takde yang rindu sebab dah biasa tak update blog. Lols. Anyway, saja nak bagitahu, aku baru balik dari South Island, New Zealand!!! Yeay new contry checked!. 

Berdebor la jugak masa sampai tu, tetibe ada gempa bumi berskala 7.3++. Ha mau tak cuak, masa tengah lena bertemankan bintang-bintang Milky Way di Lake Teakpo tetiba banyak whats-app masuk, ada yang call juga tanya keselamatan kita di negara berawan panjang tu. Thanks korang sebab sayangkan diriku ini. Terharu tau, sugguh. Alhamdulillah (kiu lagu Sayangi Diriku - Fazura).

OK sebenarnya, saja je nak update ringkas, nak share beberapa gambar je, untuk entry penuh tunggu kerajinan diri ini ya. 

Tapi betullah apa yang aku dengar selama ni, kat NZ ni, ko pandang ke mana saja semuanya cantik! SubhanaAllah. 

Kalau pergi waktu spring, dah tentulah banyak bunga-bungaan yang mekar mewangi! - Akaroa Lake.
Lupins, bunga liar yang banyak tumbuh di sekitar Lake Tekapo.
Lupins ada banyak warnya, cantik!
Ke-turquoise-an warna air tasik, Lake Pukaki 
Snowcap mountain, sepanjang perjalanan ke Hooker Valley. 
Ni sepanjang trek di Hooker Valley.
Gunung -ganang di sepanjang Lindis Pass
Queenstown.
Sungai apa ntah, sepanjang jalan menuju ke Queenstown.
Banyak gambar yang aku share di Instagram, so kalau nak tengok boleh la follow Instagram aku: itsrenjer.

WASSALAM.

12 comments:

  1. Wahhhh rajinnye.. canteknye gambar... saya pun rindu jugak!!

    ReplyDelete
  2. Pae,

    GHahaha entah tetibe rajin. tengah cari mood nak kerja

    ReplyDelete
  3. jaga-jaga , teaser is coming soon

    ReplyDelete
  4. Best eh dapat rasa gegaran... Kalau gegaran yang manja2 tu kat Nippon memang dah biasa rasa kan Janggel...

    Saya balik dari NZ seminggu sebelum gempa... tapi kat Pulau Utara saja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie

      Haah pernah la rasa gegaran kat Jepon, kat NZ belum pernah lagi, rasa debor jugak la haritu. Alhamdulillah takde pape.

      Delete
  5. Replies
    1. MKL

      Ye, memang sangat cantik! Bunga rumput pun lawa. nak nanges rasanya.

      Delete
  6. Ren;

    Lepas nih datang ler belah belah sini lak ....


    Sini pun banyak gak tempat tempat cantik ... datang dalam sebulan gitu .... Itupun tak tercover seluruh Canada ... sebab besar sangat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ghazz:

      Allahu mmg nak sangat jejak tanah Canada tu, tapi apakan daya bang, ongkosnya ngak ada! Hiks. InsyaAllah kalau ada rezeki dan diberi keijinanNya.

      Delete
  7. Roadtripping best ni. View lawa!

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!