2015-10-15

Projek Teater: Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck (Teater Muzikal)

Assalammualaikum!!!

Setelah sekian lama, baru reti nak update blog? HaHaHa!!! Sorry la agak busy sikit dengan hal duniawi. 

Ok nak cerita sikit, aku baru lepas nonton Teater Muzikal Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck di Istana Budaya. Sebagai orang yang pernah menonton filem Indonesia ini, apa yang boleh aku cakap mengenai teater ini adalah:-

Bagus, lakonan para pelakon (Nabila Huda, Ammar Bahrin, Shahrul Ridzuan, Liza Abdullah, etc) boleh dikatakan bagus dengan penghayatan yang tinggi. Walaupun ada orang kata Ammar Bahrin tak sesuai pegang watak Zainuddin, tapi bagi aku dia berjaya.

Props pentas yang sangat banyak, dan cantik. Di samping tu ada visual effects yang berkualiti tinggi dari Lès Copaque (penerbit animasi Upin dan Ipin).

Lagu-lagu biasa je (ciptaan Pak Ngah), dan semua pelakon nyanyi miming. Tu yang spoil. Kalaulah para pelakon semuanya konfiden macam Datin Seri Tiara (nyanyi sendiri walau suara tak sedap sangat) kan bagus.

Apa pun aku bagi 7/10 untuk persembahan teater ni. Siapa yang nak tengok masih sempat sebab ia masih ditayangkan sehingga 18/10/2015.

Eh!
Barisan pelakon yang berbakat!
WASSALAM.

9 comments:

  1. boleh tangkap gambar dlm teater ke bro.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiga Lalat

      Boleh bro, kalau teater dah selesai.

      Delete
  2. Depannya duduk. Kalo amar bahrin nyanyi mmg cair lah hahaha. Mujur miming je

    ReplyDelete
  3. haha...seyesly xleh hadam tgk amar neh blakon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah satu sebab kenapa tak nak tengok hehehe...

      Delete
    2. Oh sebab tak suka ammar ye? Haha . As for me he did a good job :p

      Delete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. skali sekala layan theater seronok ya...he..he.. lepas tu p pekena CKT sani kat sebelah tu... sedap!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!