2010-01-07

Tak Suka Rasa Ini

Manusia datang....manusia pergi. HUH~

Ada yang datang meninggalkan kenangan indah yang akan dikenang selama hayat masih ada. Dan ada pula yang datang membawa memori pahit sampaikan bila ingat je buat sakit hati. itulah namanya kehidupan. Aku tidak terlepas daripada menerima hakikat itu. Tak semudah yang disangka, untuk megekalkan sesebuah persahabatan itu, kite kena ada komitmen. Perlu ada rasa tanggungjawab terhadap perhubungan yang telah dijalinkan. Kalau semua tu tidak dijaga, lama-kelamaan ianya akan renggang. Setuju ???

Tepuk dada tanya hati. Berapa ramai kawan yang kita (aku) ada? Berapa ramai pulak yang sanggup bersusah payah dengan kita (aku)? Kalau bilangannya tak terkira, adakah bermakna kita sudah berjaya??? Adakah kita sudah layak digelar 'pemberi komitmen terhebat!?'. Dan bagaimana pula jika kawan yang kita ada itu mampu dibilang dengan jari, adakah kita boleh berbangga? Berjayakah kita dalam menjaga komitmen itu? adakah sesuatu yang tidak kena dalam cara kita?

Bagi aku, jumlah itu tidak penting. Biarpun seorang saja kawan yang kita ada, namun sekiranya dia itu cukup hebat untuk dijadikan kawan maka itu sudah memadai. Peliharalah kawan-kawan yang kamu ada, jangan biarkan mereka hilang satu persatu dari hidup kita, sebab kawan adalah sesuatu yang penting selepas keluarga...

Aku sayang kawan-kawan aku!!!


Oit 1: Dah lama aku tak jumpa Acid.Thanks for the birthday present yang di pos direct ke meja opis aku! SUKA!

Oit 2: Plan sesuatu yang extravaganza untuk tahun ini bersama kawan-kawan. Harap-harap ia menjadi. Apakah itu? masih dipikirkan....

Oit 3: Nak cari kawan-kawan baru yang happening! ada ker?
PEACE~!






4 comments:

  1. ada2...saya happeningg pnya org!!

    =p

    ReplyDelete
  2. hoYeaHHHHh.... me maintain!!!! iyer janggel, aku pon sayang kek ekau gakssss.... ahaksssss

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!