2014-07-24

Doa Untuk Semua | Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2014

Assalammualaikum!

Hampir sebulan dah berpuasa! Hari Raya pun dah nak sampai, so buat beberapa waktu tuan tanah nak pegi berhari raya dengan keluarga, maka blog ni pon cuti jugak lah (haha paduhal memang ko takde apdet entry apa-apa pun kan?)

I just want to wish:-

Selamat Hari Raya Aidil Fitri - Maaf Zahir dan Batin. (Tahun ni aku dapat sekeping kad raya! Alhamdulillah ingatkan dah pupus dah..hiks)

Dalam kita menyambut lebaran, panjatkan juga doa untuk mangsa dan keluarga #MH17 dan #MH370. Memang sekarang ni macam-macam dugaan Allah bagi kat kita rakyat Malaysia, dan rakyat dunia amnya. Dan doakan juga kontinjen Malaysia ke Sukan Commonwealth berjaya mencapai sasaran, walau terpaksa beraya di perantauan. 

Tak lupa juga kepada pasukan khas misi #MH17 yang juga terpaksa beraya di perantauan demi maruah bangsa dan negara. Dan sama-sama kita doakan saudara muslim kita di Gaza sentiasa mendapat perlindungan daripada Allah SWT. 

Ampun maaf kalau ada yang terasa hati, tersentap dan sebagainya sepanjang aku berada di media sosial (semua la). Aku manusia biasa, punya nafsu dan kehendak, insyaAllah akan terus memperbaiki diri ke arah yang lebih jitu. 

Hashtag Mania - #SelamatHariRaya2014 #MalaysiaBersedih #MH17 #MH370 #Glasgow2014 #TeamMalaysia #RayaSakan #BloggerRaya #HatiHatiDiJalanRaya #PrayForMH17 #MengenangMH17 #GoodluckMalaysia #MalaysiaAirlines #BertabahlahDemiKerianganBerganda #Janggeltrekker #PrayForGaza #PrayForGaza #SorrySeemsToBeTheHardestWord 

Terimalah Kad Raya maya daripada aku khas untuk semua!
Hehehe hantam sajalah labu....

WASSALAM

43 comments:

  1. Selamat Hari Raya Mr. Blogger!! Maaf zahir batin! Raya nanti jemputlah datang ke rumah, boleh makan kek sy buat! Have fun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umar:

      Wow ada kek buatan sendiri! Kalau makan mesti teringat2 dan terkenang2 kan hiks. insyaAllah kalau sempat nanti saya datang ke sinun!

      Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan BATIN.

      Delete
    2. hihi ye. Kalau sempat nak nyinggah rumah dia jgk ;) Moga bergembira di hari lebaran

      Delete
    3. Umar:

      Hiks..meh la bawak skali ole2 Raya...

      Delete
  2. awal kau raya.. selamat hari raya Ren...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meng:

      Hahah post awal2 senang sebab lepas ni tak bukak2 dan blog hahaha.
      Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin Meng.

      Delete
  3. alaaa aku keje lagi arini ngn sok...semua org nak cuti dah....haish laaaa....

    Selamat Hari Raya gak laaa...walaupun takde mood raya lagi...hehehe Maaf Zahir batin...hati-hati di jalan raya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ:

      Aku pon kerja sampai esok ni ha. Bertabahlah kita yer. Yang penting mode raya dah mari, malas dah nak buat keje hehehe.
      Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin ye DJ. jemputle la datang beraya ke opis hehehe.

      Delete
  4. ni kad raya kene cari sendiri ni.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haniekunie:

      Ha cenggitu la nampak gayanya, kene cari kad raya sendiri zaman2 moden ni. Hahahaha

      Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin.

      Delete
  5. homai.. siap ade kad raya... Selamat Hari Raya Janggel... Maaf Zahir Batin.. Jgn mkn cekut raya byk sgt.. ahaks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pae:

      Kekeke inilah hasilnya bila dah MALAS nak buat keje kekeke.
      Selamat Hari Raya Pae...semoga impian tercapai ahaks!

      Delete
  6. selamat hari raya, ren...hati2 di jalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zilla

      Selamat Hari Raya! Maaf Zahir Batin juga buat Zilla dan Family.
      Hati2 juga di jalan raya! :)

      Delete
  7. Omaiiii! kad raya kacak!! hehe...Selamat Hari Raya gak pada Incik Janggel ye!!..sama le dah bekurun x dapek kad raya yg original ade cop stem bagai..huuu sungguh lejen dan epik kalo dpt lagi skang!! ^^ V,,,selamat beraya dgn keluarga ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss:

      Hahaha takde la kacak mana pun kad raya ekspress tu . Selamat hari raya miss. semoga gumbira beraya di samping yang tersayang. eh eh.

      Memang kalau dapat kad raya zaman sekarang ni epic!

      Delete
    2. legend kan dpt kad raye!huhu..ha tu la..beraye ngan mak tesayang je le..
      kalo ade wat lalu lintas kat parit perak..meh dtg beraya ye..cewahhhh...hati2 dijalan raya!

      Delete
    3. Miss:

      Tu la pasal.... alhamdulillah ada juga org tersayang kan hehehe.
      InsyaAllah kalau terlintas ke parit tu teman singgoh yer,.

      Delete
  8. Selamat hari raya, maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dede

      Selamat Hari Raya juga...Maaf zahir dan batin! :)

      Delete
  9. Selamat hari raya jugak buat Ren..kosong-kosong tau jgn simpan dalam hati..biasa lah semua org manusia bia..hari ni baik esok jahat balik..hari ni dh nyesal esok buat nakal lagi..biasalah..tetapi yg penting kita sentiasa berdoa adar menjadi org ygbaik ..kita ok lah tu..haa ko panjang lebar koem sbb lambat lagi nk publish entri baru kan

    psstt : siapakah gerangan yg hantar kad raya tu...ehh.kad raya masih diguna pakai lagi..belum pupus tetapi makin berkurang hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM:

      Hehehe Selamat hari raya JM. Semoga bergumbira bersama org tersayang hiks.
      Ada la org yang bagi kad raya tu, kengkawan alam maya jugak hehehe.

      Delete
  10. nak....nak....
    nak duit raya, bole?


    kbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Anash:

      Ehem.... duit raya saya edisi terhad je.

      Delete
  11. Selamat Hari Raya Ren.... maaf zahir batin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Mi. Maaf Zahir Batin juga.

      Delete
  12. Selamat hari raya sahabatku yang kacak....kad raya pun muka ren yang suci....maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MKL

      Hahaha mana ada muka suci. Selamat Hari Raya ;)

      Delete
  13. ada rumah terbuka tak ? boleh saya singgah kelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah xda open house pun, tapi rumah saya sentiasa terbuka kalau nak datang beraya :)

      Delete
  14. selamat hari raya..maaf la kalau komen terrrmelampau ke ape ke eh...kosong-kosong kite?
    jyeah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana Tron:

      Samalah, mohon maaf zahir batin.
      Selamat Hari Raya!

      Delete
  15. Replies
    1. Yayan:

      Selamat hari raya Yayan!

      Delete
  16. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Ren!

    ReplyDelete
  17. Saya mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf dari Ren di atas kata-kata/tulisan saya selama kita berblogging dan berkenalan.

    ReplyDelete
  18. Mrs. SMILE

    selamat hari raya! Mohon maaf juga zihir dan batin :)

    ReplyDelete
  19. Anakomak:

    Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  20. Kak NA

    Saya juga mohon ampun dan maaf jika ada kehilafan sepanjang kita kenal. Selamat hari raya maaf zahir dan batin kak NA ;)

    ReplyDelete
  21. Salam Aidilfitri dari CN. Hehe...
    Maaf zahir & batin yer. Kot ada komen2 CN yang terbekas di hati. Hehe...

    CN pn dpt sekeping kad raya jgk tahun ni. Huhu.. Ingatkan takde dah sape2 nak kirim kad raya. Hehe...

    Kalau nak kad raya dari CN, boleh je di poskan. Hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CN

      Selamat Hari Raya ye CN, samalah, kalau ada saya terkasar bahasa di sepanjang penulisan blog ni mohon dimaafin.

      Samala kite dapat kad raya ciput, hiks.

      Delete
    2. Hee.. salah silap telah di maafkan :)

      Delete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!