2009-02-14

Lagi Kisah "Geng: Pengembaraan Bermula" di Shah Alam

Adoyaiii sejak akhir-akhir ni aku terpaksa melupakan beberapa kativiti Janggel seperti masuk hutan dan berkeliaran di tempat-tempat aneh...semuanya semata-mata kerana GENG!! Semalam, aku berkesempatan menghadiri satu "Malam Bersama Geng" bagi filem Geng: Pengembaraan Bermula di Shah Alam. Lokasi? Sebuah restoran yang diberinama Geng, terletak betul-betul di hadapan Markas Les' Copaque! Memang Happening giler tempat tu. Sebab apa happening? Sebab ramai peminat-peminat filem Geng:Pengembaraan Bermula yang hadir untuk sama-sama menyokong tayangan filem tersebut.[Kalau anak buah aku tau ni..mampos aku!!!! Dia pon fanatik Upin ngan Ipin gak!]
So di Geng, aku sempat menjawab soalan kuiz yang membolehkan aku memenangi sticker kereta filem Geng! Hahahahah jangan main-main, aku dah tampal pon kat keta aku! Tetiba aku nampak keta sport aku tu bersinar-sinar jer hahahahahah!.Apa soalan dia ek...

"Upin dan Ipin pertama kali beraksi di pawagam, apakah nama filem yang dilakonkan oleh mereka? Jawapan aku = semestinya Geng: Pengembaraan Bermula!!!"


Izwan sedang sibuk menandatangani autograf untuk peminat.

Aktiviti malam tadi di Geng antara-lainnya adalah menyaksikan tayangan promosi filem Geng dan animasi Upin dan Ipin. Di samping itu juga kemunculan penyumbang-penyumbang suara di dalam filem Geng:Pengembaraan Bermula dan Siri Upin dan Ipin iaitu Amir Izwan bagi watak Badrol, watak Kak Ros [sorry la tak ingat nama akak nih]... ada jugak pembawa suara bagi watak Mei Lin! Mereka memang sporting dan chomel-chomel belaka seperti gambaran watak-watak tersebut. Krew-krew bagi produksi Les' Cpaque juga masing-masing ramah-tamah dan sentiasa ceria! Bagus betol korang ni...tenang je hati bile tengok muka-muka korang yang sentiasa ceria tuh! Hahahahah puji ada makna ker? Tak la...ni pujian ikhlasssssss.

Di Geng juga ada di jual beberapa merchandise yang sangat-sangat chomel dan menarik, antaranya Mug [Limited Edition katanyer....aku dah rembat satu...erk beli la..], Poster "Geng:Pengembaraan Bermula" yang siap ditandatangani oleh Badrol [sebab dia sorang je yang ada kat situ], dan sticker-sticker menarik sesuai untuk budak-budak 'chomel' yang minat dengan karektor-karektor di dalam Upin dan Ipin.... semua aku rembat! Hahahaha giler babas walaupun tengah sengkek....

Ramai sungguh pengunjung di Geng.

Dan yang paling dinanti-nantikan adalah kemunculan buat pertama kalinya 2 maskot terbaru Upin dan Ipin di Geng! Sangat-sangat Chomel! Bile muncul je dua maskot tu, berebut-rebut la orang ramai nak mengambik gambar, termasuklah aku!!!! Yang paling excited adalah kanak-kanak la... siap beratur tunggu turn nak amek gambor. Ye la beb bukan senang nak jumper menda-menda macam nih! Kena ada usha yang jitu! Hahahahahah mula-mula rasa macam aku sorang je pulak yang besar gedabak dok tunggu nak amek gambar ...nasib bek ramai jugak yang seangkatan dengan aku turut menyelit kat situ. Heheheheh Best!

Tengah riuh-riuh tu datang pulak sekumpulan 'Remaja' membawa motor berkuasa tinggi park dekat depan Geng! Wah..brutal-bruta semuanya! Minat Upin dan Ipin jugak tuh! Cayah lah korank.... Terkesima pulak aku seketika melihatnya...

Selain itu juga, krew-krew Les' Copaque ada juga mengedarkan Ring tones dan klip-klip video animasi Upin dan upin secara percuma. Memang best la... skang ni pon SmS aku dah bunyi suara budak-budak tuh... Suka!!!

Lepas habis melantak dan mencari publisiti murahan kat Geng [aku makan tomyam campur dengan nasi putih ...sedap??? kena la rasa sendiri...harga berpatutan] hahaha siap tolong promote Restoran Geng lagi...jangan marah yer wahai pemilik Restoran yang budiman!.

Tak habis menyemak kat Geng, aku pergi pulak menyerbu kedai menjual cenderamata Geng yang terletak beberapa kangkangan kaki sahaja dari restoran tersebut. Adoiaiiiiii rambang mata la pulak tengok...terpaksa aku bergolok-bergadai lepas ni...[aku rembat sehelai T-Shirt Filem Geng:Pengembaraan Bermula kat kedai tuh!Kehkehkeh....

Lepas dah habis tak de benda yang nak diborong kat situ, apa lagi balik time! Rasa macam nak lepak lagi lama-lma kat situ, tapi mengenangkan ada sorang member aku dari Teluk Intan nak datang tumoang tidor kat rumah aku, so terpaksalah balik awal.... Esok aku nak ajak dia tengok Filem Geng:Pengembaraan Bermula sekali lagi!!! Yeyeyeyeyyeyeyeey....Aku dah racun dia siap-siap dengan kata-kata yang meggambarkan kehebatan filem itu!

OKlah, aku nak ucap SYABAS sekali lagi kepada Krew-krew Les' Copaque di atas kejayaan mereka. Len kali boleh tak nak join lagik??? hahahhaaha. [Perlu ke aku tanya persoalan itu?] Sendiri mau ingat lah yer! Betol..Betol..Betol..!!! Katanyer....[Ipin]

PEACE!!!.

Ni lah Restoran / Cafe Geng!

Pemegang Suara Kak Ros bagi siri Upin & Ipin musim kedua.

Maskot Upin dan Ipin


Bergambar bersama maskot terbaru Upin dan Ipin..

Antara krew Les' Copaque yang hadir

Sesi pengenalan watak...dan kuiz

Ececececce bajet chomel je kan...memang pun...

Lagi krew Les' Copaque


Antara Merchandise yang dijual


video video

video video

video

Janggeltrekker

20 comments:

  1. patut support filem animasi ni.. hari ni nak bwk anak tgk tp tiket full tayangan dr pagi sampai mlm, huhu... Upin & Ipin (2 boys) tapi mggunakan suara seorang girl yg betul2 kiut dan berbakat.

    ReplyDelete
  2. hai.. pandai ye jawab soalan malam tu.. hehe.. trima kasih byk2 ye sbb support filem GENG

    ReplyDelete
  3. best ar ko janggel...mcmner ko dpt pegi tmpt ni sumer ha??

    ReplyDelete
  4. Deennasour: huhuhuh mana nak ajak...ko kan menyepi jer kehkehkeh.... tapi best! Rugi ko tak pegi!

    ReplyDelete
  5. kabussenja:

    Yup memang kite kena support...Satu produk berkualiti dan best!!

    Chomel je budak tuh...suara pon kiut! kehkehkeh

    ReplyDelete
  6. Mediahorizon::

    Kehkehkeh soklan yang sangat-sangat susah untuk dijawab tuh!!!!

    nasib baek boleh Jawab... kuikuikui...

    I will always support the good quality products!

    ReplyDelete
  7. Adam::

    Ala Dam....tetibe jer terjumpa program tuh... katakan peminat fanatik!!! Hahahahhaha

    ReplyDelete
  8. Cikzura:: Memang best!!! Pg la tengok!

    ReplyDelete
  9. Utk org2 kl/s'gor, kalau tak dapat tiket geng di tpt2 biasa spt midvalley,ou,alamanda, kemungkinan besar boleh dpt tiket di TGV Cheras Selatan (kat Jusco baru tu).Just further skit from Mines Shopping Mall sebab mereka buka 2 hall utk tayangan geng which equals to 11 sessions. Tak perlu kecewa beratur pjg2 di tpt lain lagi! :)

    ReplyDelete
  10. HUHUHU
    pergi bukan nak ajak pn

    * lom tgk ag citer nie..:(

    ReplyDelete
  11. MSAFWAN:: Selain di Jusco Cheras Selatan, IOI Puchong dan TGV Sunway Pyramid pon senang gak dapat tiket...Try search di sana juga...

    ReplyDelete
  12. Enchekcamera::APa da belom tengok lagi!

    Orang nak g tengok malam ni untuk kali ke 4!! Hahahhahahaha

    *Haritu org ajak taknak ikut...siap nak belanja lagi ahhahahahahhh....

    ReplyDelete
  13. wahhhhhhhh..saya pon sukaaa upin ipin..tapi saya lagi suka kat oopet. hehehehhee...

    ReplyDelete
  14. Saya::

    Dah agak dah..mesti suka oopet punyer..leh geng ngan Nezha awak hahahahahhaha.

    ReplyDelete
  15. Enchek Camera::

    Eh takde ajak ker??? owh mungkin org lain lah tuh...hahahha
    ataupun ajak-ajak dalam mimpi...

    Yup kali ke empat...naper??? tak percaya???

    ReplyDelete
  16. ciet
    ajak2 dlm mimpi??

    ok fine


    mengalahkan budak budak~
    HIHIHI

    ReplyDelete
  17. enchek Camera::

    Ala kalu ajak betol2 ..nak g ker???

    ala biasala berjiwa kanak-kanak...heheheheh

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!