2015-01-08

Sedekad Berblog - Langsir Baru 2015!

Assalammualaikum!

Hahaha tetibe macam rajin pulak nak update pasal langsir baru 2015! Sempena tahun baru ni, aku pun nak tukar la langsir baru ye dak? Langsir lama tu dah setahun pakai so kene hantar dobi dulu. Bersawang bagai dah tu. Kali ni aku buat simple je la kot, tak nak complicated sangat, sempena hidupku yang simple giteww Lols. Dah jangan nak kutuk, kalau tak lawa pon korang pejam mata je la bila bukak blog ni, trus scroll laju-laju ke bawah (skipkan part langsir tu) huhuhu pasrah. 

Sempena tahun baru 2015, kali ni order kat Nilai 3 je, cepat siap dan murah. Siap jahit tepi free pulak tu! Untuk tempahan sila google Nilai 3.

Mengimbas kembali antara langsir-langsir yang pernah aku sangkut kat blog ni, macam-macam dah rupanya! Cuba korang tengok, walau tak lawa mana tapi langsir-langsir nilah yang menemani perjalanan blog aku sejak 10 tahun yang lalu.

OMG DAH SEPULUH TAHUN!!! 

Sedekad dah aku berbelog! Ya Ampun sekejap je rasanya. Macam-macam pengalaman dan suka duka dah aku lalui sepanjang 10 tahun ni. *sujud syukur* Ye, tahun ni merupakan tahun ke 10 aku berblog. Alhamdulillah masih setia dengan yang satu, masih punya kudrat dan ilham untuk menulis. Doakan kesihatan dan kehidupan aku agar sentiasa semangat untuk berkongsi cerita dengan kalian semua ye! 

#1 Langsir ni tahun 2014 - Kain beli kat Jepun, murah je 500 yen semeter.
#2 Langsir ni pulak beli kat Bromo Savanah tahun 2012 rasanya (aku lupa T.T), murah jugak IDR 1Juta semeter.
#3 Langsir ni aku beli kat Fremantle Market, Perth 2010 kot. Mahal ni, AUD 50 semeter.
#4 Langsir ni pun mahal! Aku beli kat Pinnacles, Perth. AUD 55 semeter.
#5 Yang ni aku beli kat Tsukuba, Japan tahun 2012 dalam 400 Yen semeter.
#6 Yang ni sumpah aku tak ingat beli kat mana! Hahahaha.
#7 Langsir ni aku beli kat Bukit Broga je, RM 10 semeter.
#8 Langsir ni pulak aku beli kat Taiping, 2011 kot dengan travelholicawesome. RM 10 semeter jugak.
#9 OK ni special jugak sebab firstime beli langsir atas Gunung Stong. RM 25 semeter.
#10 Ni beli kat Odaiba, Japan tahun 2012. Reger tak ingat. 
#11 Sama jugak beli kat Odaiba tahun 2012. Harga lupa.
#12 OK ni paling aku suka kot dulu, beli kat Cape Leeuwin Lighthouse, Perth tahun 2010.
#13 Yang ni pun special, aku beli dari Taj Mahal, India tahun 2012.
#14 Yang ni aku beli kat Bali tahun 2009 kot? Argh hilang ingatan.
Yang ni beli kat Sabah. Tak ingat la berapa hiks.
Ada beberapa lagi headers awal-awal blogging dulu yang aku tak ingat simpan kat mana. Tapi takpela,tak cantik pon hahaha (macam la yang kat atas ni lawa sangat khennnnnnn). So korang rasa mana yang paling orang suka? Eh macam soalan kuiz pulak. Hiks.

OK lah. Terima kasih untuk semua readers yang sentiasa menyokong Janggeltrekker's Life! Kalau rajin add la aku kat FB, Instagram dan Twitter. Pepandailah kome cari yer! Hiks! 

WASSALAM.

41 comments:

  1. wowwww 10 tahun dh....

    semua cantik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarul farhana:

      Haahha baru seploh tahun.
      Thanks

      Delete
  2. Aku suka yang ada gambar trafik light tu.. Hahaha.. Dah seploh taun. Memang lajen la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Amran

      Ekceli aku pun suka yang tu. Hiks.
      Ala 10 tahun baru je.

      Delete
  3. Bnyk langsir dah.... kira rajin la tu.. yg saya tu bkn bersawang dah... berkarat ... turun kaler sumer ade... sebetolnya mls ah... walhal nilai 3 sepelaong ja....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farikica

      Hahhahaha rajin sebab beli murah! Lols. Senang buatnya sebab simple je.

      Delete
  4. saya suka langsir baru Rein. Add saya di FB. Saya dah add. Belum approve lagi. FB saya : MK Pydee. Ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MKL

      Thanks! Add di FB page saya ye, Janggeltrekker's Life

      Delete
  5. Langsir yang last tu muka muda sangat...huhu..muda remaje... Pandai pilih langsir rupenyer... hahaha.. nice beb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pae;

      Opkosla muda remajew! HaHaHa!!! Awas!

      Delete
  6. tak sangka dah 10 tahun rupanya..mrs baru kenal blog ni tahun 2012
    semua langsir cantik tapi mrs paling suka no #13 hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs smile:

      Thanks! Lama la jugak kan. Hiks ;)

      Delete
  7. amboi sakan tukar langsir baru kan....hehehe aku ingt org tukar langsir masa nak raya jerrr....hehehe

    fuhhh 10 thn...aku pun tak ingt aku start follow blog ni thn bila...2012 kot? sila rajinkan diri hapdet yer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ

      Aku tukar langsir time new year je HaHaHa!!!
      Hahah mmg ramai yg start folo 2012, maklumla tak glamer. HaHaHa!!!

      Delete
  8. Dulu selalu terbuka blog ni dari langgir #6... dah lama rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umar

      Amboi terbukak eh? Ok paham. Siapalab kitew....

      Delete
  9. datang semula...nak tengok langsir2 Ren...baru-baru ni terjumpa tulisan anda di Toyo hotel, Osaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MKL

      Hahhaa ye ke jumpa? Kami tulis kat tepi dinding kan. Hahah tak sangka.

      Delete
  10. Boleh tak saya nak beli langsir abang ren letak dekat laman web saya? kalau boleh please PM harga langsir dan berapa ringgit satu meter?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radin:

      Nak beli langsir? Tak boleh, ni special edition. Nak simpan sendiri HaHaHa!!!

      Delete
  11. wow! dah 10 tahun dahhh... sembah ratu kat ko!

    ReplyDelete
  12. jenguk langsir org ni jap! 10 tahun tuh!! daebak!!!!!

    ReplyDelete
  13. takde kenduri kesyukuran ke sempena ttahun ke 10 ni? kamon laaaa ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chawana:

      Gitew nak kenduri kesyukuran bagai. Awas.

      Delete
    2. John:

      Aku alergik pulut kuning.

      Delete
  14. Salam. Aku intan lavender dari blog lavenderbackpacker.blogspot. skrang aku buat blog baru www.dorsettpink.blogspot.com. jom jemput follow aku kat situ pulak k.. btw, selamat tahun baru 2015

    ReplyDelete
  15. Every time CN singgah sini, mesti CN akan baca every single word dgn gelak dan senyum.. word plg diingati adalah, 'Bertabahlah'.. so everytime CN memberi nasihat kpd sahabat2 (diri sendiri tak ternasihat. haha...), that word akan muncul dan CN akan ingat dari mana ia muncul.. :D

    so, selamat tahun baru dan selamat ulangtahun belog yg ke-10. hehe... tahniah belog, awak dah masuk darjah 4. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CN

      Terima kasih CN sebab gigih membaca blog saya yg tak seberapa ni.
      Selamat Tahun Baru Juga buat CN
      Bertabahlah demi keriangan berganda!

      Delete
  16. HAPPY 1OTH ANNIVERSARY..!! HAPPY 2015..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulan

      Terima Kasih! Happy 2015 untuk anda juga!

      Delete
  17. smua langsir cantik-cantik...10 tahun dah.... klau ikut ni dah darjah 4 ni... hihihi

    ReplyDelete
  18. sedar tak sedar.. lama juga ko berblogging, ye ren. keep it up, ren! bersama-sama lah kita menghidupkan dunia blogging ni. hahahah. sebab kalo x kerana blog ni, kita tak kenai kot.. sebak sat. hauhauhahuahuhuuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuke:

      Terlebih dahulu....wow instafemes, twitfemes, bloggerfames komen kat blog aku!!!!

      Ye Nuke dah tak meriah sangat dunia blogging ni tapi mana yang ada kita buat la ye tak. Nice to know u bermula di blog ... Hiks

      Delete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!