2015-07-02

@BackpackingMY - Info Travel Dari Twitter

Assalammualaikum!!!

Salam Ramadhan ke 14! Dah setengah bulan dah berpuasa, so macamana, ada perubahan tak? InsyaAllah Brader/sis slow-slow Hiks. Sebelum tu nak tanya, ada yang dah buat persiapan untuk #TRAVELHOLICAWESOME PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2015? (Ketik tulisan tu untuk LINK) Masih ada masa untuk atur strategi dan gunakan daya kreativiti korang untuk menang hadiah yang lumayan! Ayuh!
 
Back to the story, ok antara medium sosial yang paling mudah aku rujuk untuk cari info pasal travel selain daripada melalui BLOG, adalah TWITTER! 

Sementelaah kemunculan akaun Twitter yang bernafas baru oleh mereka-mereka yang gemar travel tak kiralah secara backpack ke, mewah ke, santai ke waima hardcore sekalipun, so kat sini nak promote sikit la...saja nak share sebab kat sana kita boleh direct tanya pada curator pasal travel

@backpackingMY

JOM FOLLOW
Untuk sesiapa yang aktif bertwitter mungkin pernah tengok akaun ni. Oh sebenarnya dahulu akaun ni dikenali sebagai @twt_backpacker tapi disebabkan ada beberapa insiden dan masalah, akaun tu telah dipadam dan digantikan dengan akaun yang baru @backpackingMY . Korang try la follow, boleh dapat macam-macam info.

Kadang-kadang tu ada jugak contest yang diorang buat, contohnya macam semalam, ada contest ni:

Tema travel dan architecture
Hahah gedik kan. Lols
So aku pun try la join untuk memeriahkan suasana. Hahaha biasala aku memang suka menyebok kalau ada contest-contest ni. Syukur dapat la terpilih jadi Top 10. Tetibe macam bangga kejap sebab para juri dia bukan calang-calang kurator tau. Tapi aku tak menang pun sebab ada gambar yang lagi memenuhi tema. 

Wuhuuuu Top 10.
Pemenang.
OK, tu contoh la...contoh aktiviti yang kita boleh sertai kalau join @backpackingMY. So apa lagi, jom follow!

WASSALAM.

12 comments:

  1. Tahniah!..top 10 pon satu achievement ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farikica:

      Hehehe syukur, walau tak dapat apa2 hadiah pun tapi puas hati.

      Delete
  2. aku takde twiterrrrr :(

    #housematepatrickstar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jea

      Bertabahlah demi keriangan berganda.

      Delete
  3. wowwww.. pemenang.. patutla semalam ramai y tweet pasal #bpcontest. hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pae:

      Pemenang apanya.....top 10 je

      Delete
  4. Cuurrlllaassttt !!!!

    Tahniah anyway !!!

    Saya terus follow ...

    Follow dua dua sekali !!! Hahahhahahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ghaz

      Hahaha biasa je..tak menang pun.. ye sila follow.

      Delete
  5. wah..sangat teruja masuk kontest tu..
    tapi sendu tak terpilih dalam top 10.
    hahah
    tak kisah pun..janji enjoy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Anash

      Giteww...yang penting enjoy! Hiks

      Delete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!