2011-03-10

Kita Tidak Dibiarkan Sendirian

Assalamualaikum...

Tak siapa akan menyangka nasib yang akan dilalui oleh mereka. Semuaya di atas percaturan Allah SWT. Susah, senang, sakit, sihat, takut, berani dan sebagainya akan datang paling tidak sekali dalam hidup, dan sekiranya kita lepas menghadapi ujian itu maka bersyukurlah kerana itu bermakna Allah masih sayangkan kita.

Dugaan itu bukan datang dengan sengaja, itu tanda wujudnya perhatian. Walau bertimpa-timpa ujian yang digugurkan ke atas aku, aku redha dan cuba berfikiran positif. Semua itu ada hikmahnya dan tidak berlaku dengan sia-sia.

Dugaan juga menjadikan kita lebih dekat dengan Allah, dengan keluarga dan dengan kawan-kawan. Sesungguhnya kita tidak akan dibiarkan hidup sendirian, paling tidak Allah akan menghadirkan seseorang walaupun kita tidak kenali atau tidak pernah ambil tahu, datang menghulurkan bantuan. Itu memang pasti kerana itu juga pernah terjadi pada aku.

Syukur kerana aku masih bernyawa, syukur kerana tidak terlalu berat ujian MU berbanding apa yang ada di sekeliling ku hari ini. Syukur kerana setiap ujian yang KAU hadirkan, KAU sertakan dengan penyelesaiannya. Alhamdulillah...

PASRAH, REDHA, TABAH.

10 MAC 2011, akan kekal dalam ingatan selamanya.

PEACE!!!



8 comments:

  1. So now, all alone or not, you gotta walk ahead. Thing to remember is if we're all alone, then we're all together in that too.

    hidney.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. W. Hidney:

    Yup its true! A agree with your op.
    Thanks for your comment.

    ReplyDelete
  3. manusia tidak diduga melainkan atas kemampuannya... hadapinya dengan penuh kesabaran dan kesyukuran... my pray is with you...


    rupanya wonderpets (penyelamat2 ku dahulu hingga kini) menemui kamu pula.... J.A.N.G.G.E.L

    ReplyDelete
  4. MasMZ

    Wonderpet berjangkit jangkitan ...

    ReplyDelete
  5. yup, btol sememangnya btol apa yg en.jangel tulis tu..setiap org ada ujian masing2..tp at least, kita masih ada fmly..Dia Maha Mengetahui..

    semoga en.janggel happy,sihat,tabah dan seangkatannya..dah bawak cik melatie keluar ke??!

    ReplyDelete
  6. syukur atas segala curahan nikmat pada stiap degup jantung..

    ReplyDelete
  7. Ms Kertas

    Ya setuju
    Thanks
    Cik Cempaka masih dalam mood Bayi dalam pantang, tak bawak pg mana2 lagi haha

    ReplyDelete
  8. si para-para

    Alhamdulillah.

    eh macam sedetik lebih plak hehe

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!