2013-08-27

Sesi Photoshoot Di Hari Raya || Episode Akhir

Assalammualaikum! 

Bersua lagi kita di saki baki bulan Syawal yang mulia ni. Mesti semua bizi pergi open house kan. Maklumla masing-masing malas nak masak dan mengharapkan jemputan open house kengkawan (aku le tu hahaha). Sebenarnya tak habis-habis lagi nak cerita pasal hari raya ni. Hari tu pepagi buta (takde la buta sangat pon dalam lebih kurang pukul 8.00 macam tu) kami semua , yakni #travelholicawesome ada sesi videography untuk bakal penganten @MasZuber dan @DanArif untuk ditayangkan sempena majlis persandengan diorang nanti. Kiranya ni special gift daripada #travelholicawesome untuk diorang la. Tapi Video tu sang penganten sendiri yang buat kekeke.

Hi, nama saya Aqilah! :)
Saya eksaited jumpe kengkawan saya, semua dah besar dan boleh bagi duit raya kat saya!
Lokasi penggambaran adalah di wilayah jajahan aku yankni di Putrajaya. Lebih tepat di Taman Saujana Hijau, Presint 11. Sebenarnya taman tu tak ramai sangat yang perasan lokasinya sebab tak ada proper signboard kat situ. Kena banyak kali riki baru boleh jumpa, tapi kalau sesiapa nak pergi boleh Google atau Waze aje, kata kan zaman teknologi! Kompom jumpa punya tempat tu, hanya orang yang buta IT je tak jumpe ops.

Ok seawal 8.00 pagi Tansree Coco Ruhana Ash dah tercongok kat taman tu sementelaah yang lain-lain masih sibuk berdandan di depan cermin bersiap. Gigih kan, dah la datang bawak set catering semua, tea set english style lagi! Nasib baik ada bawak makanan sedap-sedap sekali kalau tak, terpaksa kutuk kekeke.

Secara lengkapnya, semua yang menjanjikan kehadiran, telah hadir pada jam 9.00 pagi. Maka sesi sarapan pagi ala-ala picnic di atas seperah bercorak dedaun hijau pon bermula. Kengkononnya english style la sangat tapi makan nasik lemak. Kalau dah tekak Melayu kan namanya, masakan boleh lari dari kebiasaan. kekeke.

Kita makan dulu!
Lokasi penggambaran.
So bila dah siap makan, maka sesi penggambaran pon bermula. Seperti biasa, aku dok tengok je lebih dari ambik gambar sebab dah ramai sangat dah photographer nya. Layan je la tengok peel masing-masing yang pelbagai gaya katanya. Ada yang berpeluh membasahi bumi, ada yang bersujud menongkah tanah, ada yang bertenggong menggoncang bumi, pendek kata semua gaya adalah.

Tu dia sesi lakonan terbaik! Mak Esah jadi photographer.
Tu dia macam-macam gaya ada,
Dah habis sesi berdialog semua, maka kami pon buatla sesi bergambar ala-ala keluarga bahagia. Bukan senang nak berkumpul reramai macam ni kan (walaupun tak semua yang dapat hadir). Tapi almost 80% daripada group kami yang hadir pon dah cukup baik.

Apa? 
Jom makan kek pelangi dulu!
Siapa sangka kan, kami kenal hanya melalui alam maya.... sampai boleh jadi rapat seperti satu keluarga. Itu adalah bonus bagi aku. Walau memasing ada perangai tertentu, tapi kami tahu macamana nak bezakan mana satu jokes, mana satu nasihat , mana satu kritikan dan mana satu amaran. Dan yang penting semua tu tak di simpan dalam hati, takde nak sentap-sentap. Sebab tu la aku kata kami dah macam satu keluarga.One big family. Hehehe. 

Amacam, ada serupa macam foto keluarga bahagia tak? kekeke.
Dari Kiri Atas: Dan Arif, MasZuber, Janggel, Aqilah, Henry Fox, Cawan, Shahrul, Biqque (a.k.a. Mak Esah)
Dari Kiri Bawah: MasMZ, Na, Tansree Paduka Anash, Byya
Ok lah, rasanya sampai sini je entry raya aku untuk tahun ni. Banyak sangat pulak entry raya hehehe. Lepas ni aku cerita pasal lain pulak la. 

WASSALAM.

12 comments:

  1. gitewwww!!!!!! hahahahahaha letakla byk gmbr bergerak tuh. takkan combine 2 keping je? kekeke

    eh bau ayam goreng lak dr tingkap umah ni.

    ReplyDelete
  2. apa?
    nak kutuk akak rupanyer?
    cis...

    iya
    kami dah mula kenali perangai 'gile' masing-masing

    kalau tak kenal
    maka tak cinta,
    kan Maszuber & DanArif
    eh
    silap komen
    hahahaa


    ReplyDelete
  3. ha kalo letak .gif tu byk2 gambar mesti kelakar hahaha!

    tak sabar nak tgk penganten nyer hasil video!

    ReplyDelete
  4. oh raya dah nak abis ker...
    tak pasan lak.. sebab still banyak undangan open house :D
    Pape pun Selamat bakal pengantin untuk mereka berdua Maszuber and dan arif..

    ReplyDelete
  5. gitewwwwww.....

    lense ikan katanya :)

    #ketuk2mejataksabarnaktengokbidiodaripengantin

    ReplyDelete
  6. Henry Fox

    Gambo tu aku ada dua je...

    ReplyDelete
  7. TTB:

    Huntungla masih banyak open house!
    bile nak makan roti jala Kak Anash?

    ReplyDelete
  8. MasMZ

    Giteww.. ofkosla lens mata ikan...

    ReplyDelete
  9. tu la pasal.. tgh tunggu open house kak anash ni.. confirm ada roti jala..

    Tapi kalau kak anash jemput dtg rumah semata makan roti jala apa salah nyer :D

    ReplyDelete
  10. TTB:

    Kak Anash mmg pandai masak roti jala tau! lazart!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!