2009-06-05

Award Kunun~

Dalam banyak-banyak mende, yang nilahhhhhhhh yang paling malas aku nak buat. Tag mengetag ni palin den tak gomar...[ececeh tetiba berdialek Nogori ...banyak pengaruh sejak akhir-akhir ini].

OK lah, tag ni diberi oleh seorang MINAH yang sangatlah kepohchi tetapi baik hati!!! [kutuk bersama pujian..pakej la tu kan???] sepupu aku daaaa...yang sejak akhir-akhir ni aku perasan macam dah mula gila blogging! Nana namanya. Banyak betol sepupu aku nama Nana kan? tak silap aku ada 3 orang.

Tanpa membuang masa, ini la dia tag beserta AWARD yang diterima olehku..Yeppy dapat award!!



Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.

Hmmmmm 5 fakta menarik yer..apa yer?? kene bukak kamus jap.
Ok la secara membuta tulinya, aku menyifatkan sepupu aku ni sebagai:-

  1. Seorang yang cengei!! Wakakakaka suka sangat menyakat terutamanya adik beradik dia...kengkononnya brutal la, tapi hakikatnya berhati mulia...[kahkahkah aku gelak guling-guling buat ayat nih].

  2. Taat dan setia pada suami [kononnya taat setia la!!!]...ye la aku akui dia ni memang seorang isteri mithali dan ibu solehah. hehehe [tak boleh blah ayat aku..ko jangan kembang plak!!! aku saja je reka ayat ni menggunakan imaginasi aku].

  3. Pandai memasak....betol, sekali tu time bile ek, raya kot. Aku datang la beraya umah dia...Dengan sarat mengandung nya, dia gigih memasak bihun goreng. Sedap tu, siap semua makcik aku memuji masakan tersebut. [Buat ler lagi open house wakakaka- semestinya aku orang pertama yang akan datang!]

  4. Nak kata dia ni lemah lembut? hahahah tidak....Sangat lantang bersuara! Kalau meroyan sampai sebatu boleh dengar suara dia! kahkahkah...FAKTA!

  5. Akhir kata, dia ni boleh di harap la, kalo tetiba rasa nak mengumpat, bolehla ajak si Nana ni. Senang nak ngumpat ngan dia sebab kami satu kepala. kekekekek.

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

Adoi..perlu ker aku nyatakan hobi atau fakta aku????? Ok la, aku letak la yang ringan-ringan yer...

  1. Suka sangat dan teramatlah suka MELANCONG! Teringin nak pusing satu dunia, tetapi memandangkan keadaan kewangan yang ciput, maka hanya mampu bermimpi sahaja yer..[takde ker sapa2 nak sponsor aku????plzzzzzzzzzzzzz]

  2. Melepak pon hobi aku jugak sebenarnya, terutama sekali lepak tengok wayang! setiap minggu dah jadi aktiviti wajib aku untuk tengok wayang. Sebenarnya itu jelah cara aku nak keluar dari kepompong kehidupan harian yang BOSANNNNNNNNN bangat ini.

  3. Suka berkawan..kalu tak caya, cuba la kire kengkawan yang aku ada! huh boleh dibilang dengan jari kan? [mana ntah pergi semuanya...lenyap...something wrong disitu].

  4. Suka shopping merangkap 'window shopping'. Walaupon dalam keadaan kekeringan, aku akan tetap untuk berpeleseran di tempat-tempat shopping...supaya aku tak terkurung di rumah. kehkehekeh.

  5. Membaca! yup, MEMBACA JUGA ADALAH HOBI AKU...Sebenarnya ada kaitan dengan shopping tadi. Kalau pegi shooping kompleks, aku akan melepak di kedai buku seperti MPH, Kinokuniya, Popular, Minerva, Toko buku Saleem...dan banyak lagi...] Jenis bahan bacaan - pelbagai.

  6. Mengambil gambar. Ini adalah satu hobi aku yang dah lama aku kerjakan. Cuma sekarang ni, aktiviti tersebut agak terbantut sebab Kemera aku dah rosak dan sedang dalam pembaikpulihan. Aduh sedih. Kalaulah tetiba ada Nikkon D90 terjatuh di atas riba aku..alangkah indahnya dunia.
Adooiii tak larat nak pikir dah...cukup la..yang lain nanti akan develop sendiri.

Anda perlu memberi kepada 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

MALASSSSSSSSSSS!

Peace!

6 comments:

  1. ada D90 jgn lupe singgat TTDI..
    ma0 jadi artis!

    ReplyDelete
  2. @hf

    Hahaha tunggu dulu...tngah tunggu duit jatuh dr langit..kehkehkeh

    ReplyDelete
  3. bagus la tu ade tagkan..barulah dapat buang sawang kat blog..ye x?hehe

    tp xtahan ade soklan tye tntg pemberi award tu..hehe

    ReplyDelete
  4. @hIrOsHiNaRi

    hahahahah amboi Hiroshi ..perli nampak..
    yer memang bagus gak, kalo tak ..takder la entry baru ye tak..

    Tu arr, ada gak segmen puji pujian kan..keh keh keh

    ReplyDelete
  5. janggel..kita ada persamaan hobi la..sukenyer aku!!..

    lagi2 bab2 melancong ni..[alangkah indahnya kalo ada org support aku g melancong!]

    ;p

    ReplyDelete
  6. @:: Alif :: Dal :: Mim ::
    Dam tu la..best kan..heheheh nanti leh la kiter g melancong sesama ek..

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!