2009-06-28

Cameron Highlands : Sejenak di Tanah Tinggi

tup...tup..dah seminggu berlalu. Habis sudah urusan di Tanah Tinggi Cameron Highlands.

Erk? Cameron Highlands? bile masa lak aku pegi Cameron Highlands? Ha ni yang nak citer ni. Minggu lepas aku kena bertugas di Cameron Highlands...eh bukan bertugas tetapi menghadiri satu kursus yang sangat bermakna.

Sebenarnya dah lama aku tak naik ke tanah tinggi ni walaupun kampung halaman aku terletak betul-betul kat kaki bukit tuh. Hahaha bukan apa, mengenangkan jalan mendaki yang berliku-liku tu yang membuatkan aku memikirkan banyak kali untuk naik ke atas.

Di Cameron Highlands, sebenarnya banyak perkara baru yang aku belajar dan banyak juga tempat-tempat yang aku tak pernah pergi sebelum ni, aku dapat pergi. Antaranya adalah Gunung Berincang, Kilang Teh Boh, Mossy Forest dan Big Red Strawbery Farm!!! Best giler kalau selalu dapat peluang macam ni, belajar sambil berlibur hahahhaa. [ramai ler yang jeles baca statement aku nih] hehhee.

Tempat penginapan aku dan kawan-kawan seluruh Malaysia adalah di Country Lodge Hotel. Aku tak pernah pon menginap di hotel ni sebelum ni, tapi yang paling aku suka adalah makanannya! ya ampunnnn sedap giler masakan kat hotel ni...hotel-hotel lain tak boleh challange ok! Tahniah buat chef dia..tak silap aku nama cheff dia Cheff Rahman, orang utara. [sila google untuk tau lebih lanjut mengenai hotel ini]

Sepanjang 4 hari di Cameron Highland, memang tenang. Tak payah nak pikir masalah kerja kat Putrajaya tuh. Tapi bila dah balik ni, masak la...macam-macam dah tunggu kat opis tu...Aduiii tak boleh nak pikr dah...aku out dulu...nak stanby kepala otak menghadapi hari Isnin esok...ok..babai..PEACE!

Layan gambar sudah...




Geng Motor Besar pun ada yang shopping sayur.

Singah di Raju Strawbery Farm pekena Strawbery Cream dulu!


Hotel tempat kami menginap

Pekan Brinchang.




Ladang Teh Boh, Gunung Brinchang



Puncak Gunung Brinchang







Mosy Forest, Gunung Brinchang










Red Strawbery Farm




14 comments:

  1. org kata Cameron Highland da tak sejuk mcm aku zaman2 bdk2 tadika dlu...ye ke?

    ReplyDelete
  2. @:: Alif :: Dal :: Mim ::

    Ha ah dah tak sejuk seperti dulu~
    Tapi kalo hujan tetap sejuk gak...

    ReplyDelete
  3. nk tye satu perkara..semangat ye nk upload gambar banyak2 ye...aku lau letak lime gambr pun da semput..ade tutorial ke?hehe

    ReplyDelete
  4. @hIrOsHiNaRi

    Klakar la ko... apa susah, click je butan upload..pastu tunggu la sampai esok...yg penting sabar~ hehehehhe

    ReplyDelete
  5. Suka beli strawberry kt sana .. segar ja ;)

    ReplyDelete
  6. @Dhada
    hahaha paling suka strawberry cream with honey!!!! yum yum

    ReplyDelete
  7. ish.. jeles jeless..............

    ReplyDelete
  8. @carnation62

    hahahhaa ko kan suka sangat g Cameron..
    Apa lagi.,...bercuti la!

    ReplyDelete
  9. tak ada pun es-kim utk aku??? eee sedapnya!!!
    pst: bukan ko udah sampai ke CH ke awal tahun ari2?

    ReplyDelete
  10. @masMZ

    Ish bile plak aku g awai taun?
    Sedap banget itu sundae strawberry!!! Terasa ke strawberryan nya!

    ReplyDelete
  11. kalau la ko tangkap gambar tu pakai dslr kan lagi best.
    akaka.
    saje je bakar line.

    ReplyDelete
  12. @deennasour KEMBALI

    Hahahah sajer je ko kan....
    Takper...nanti akan tiba jua masanya!!!

    ReplyDelete
  13. wlpun dh 3 kali pegi tak penah jemu... dicnilah tmpt feberet gua... heee... paling suke scone with fresh strwbery jem...

    ReplyDelete
  14. @kabussenja

    Wakakakaka wa pun suka gak..tapi wa takder tempat peberet..redah jer seme... hahhahaha

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!