2009-03-16

Dari Manchester ke Pilah:: Wakaka!

Lama sungguh aku tak update blog aku ni...bukan sengaja menghilang tapi sebab tak ada cerita yang menarik untuk dikongsikan. Kalau ada pun, rasanya tak reti nak olah bagi menarik untuk dimasukkan di sini.

By the way, malam tadi kan ada perlawanan hebat di antara Man U [Glory...glory katanyer] dengan Liverpool [Yeay!!!!]..Aku sangat KAGUM dengan keputusan itu, tapi taknak komen lebey-lebey...sendiri mau ingat yer hehehehhe. Enough about football. [sambil tersenyum]..

But today, for the first time ever, i did go to Kuala Pilah to attend my colleague' s wedding. Congratulation to Hanif and his wife..what a sweet couple! Betol, itulah kali pertama aku ke Kuala Pilah. Sebenarnya, apa yang aku bayangkan selama ini sangat meleset. Aku ingatkan Kuala Pilah tu dekat je dari seremban..maybe around half an hour..tapi hakikatnya aku bertolak dari Putrajaya pukul 9.30 pagi dan sapai betol-betol depan umah member aku tu pukul 12.30 tengahari!!!! Giler JAUH!!!! Dah lebih kurang macam nak balik kampung aku pulak kat Perak tuh...

Itu semua tak kisahlah, sebab "jauh perjalanan, luas pemandangannya". Sepanjang perjalanan di kelilingi dengan hutan dan bukit. Perjalanan ke Kuala Pilah tak ubah seperti mendaki ke Cameron Highlands! Sangat mencabar!. But overall, it was a memorable journey.

Sayang tak dapat nak mengabadikan kenangan melalui gambar di sana. Sebab aku tak rasa macam nak mengambil gambar pon. Entah...no specific reason.

Sempena cuti sekolah ni, ramai yang0 naik pelamin! Wah...suka la diorang tu yer! Apa-apa pun, SELAMAT PENGANTIN BARU kepada sesiapa yang terlibat. aku hanya mampu mendoakan kebahagiaan korang dari jauh......

PEACE ©






10 comments:

  1. ehem..

    amboi...no specific reason yer..tu la..asyik tgk hutan belantara tu jer..bukan ke ada satu site yg ala signboard HOLLYWOOD kt sana..??hehehe

    pastu..next time g KP from Sban..da tak yah ikutjln Bukit Putus mcm mcm nk naik ke Cameron Highland tuh..sbb h.way baru nk siap da tepi tuh..perasan tak??..hahaha

    sbnr nyer boleh je capai half and hour tuh kalo jln tu tak sesak n jam..ikut keadaan..kalo org da bese jln tuh boleh dpt half and hour tuh ;p

    tak de feel mcm masuk FREE noon safari ke??..kan ke ada kera2..beruk2 tepi jalan tuh..dont feed the animals ok..hihihihi

    btw, sbnrnya KP ni mmg kureng..sy pun jarang turun sana..myb sbb geografi umah jauh dr pkan tuh...lebih selalu ke Tampin n Sban..kene lebih kemajuan KP ni..da nk dkt 2020 da..ntah bila lagi la nk maju..

    ::ANAK JATI KP::

    ;P

    ReplyDelete
  2. Adam::

    First of all; TERKESIMA aku tengok komen cikgu Adam yang panjang lebar nih>.. Bravo...terharu...

    Tepuk..tepuk...tepuk...

    Actually tak lalu pon ikut Bukit Putus tu, aku ikot jalan ke Kuala Kelawang..eh betol ke ejaan tu???

    Tapi memang ada la nampak pembinaan highway kat sebalh jalan.

    Pasal kera ke, monyet ker..takde plak yang berlari-lari anak kat tepi jalan masa tuh...mungkin tengah lepak kat tempat lain kot.

    FREE noon safari??? hmmmm kene test pegi lagi skali baru rasa kot, sbb smalam kepala otak bercelaru pikir bila la nak sampai... hahahahha

    ReplyDelete
  3. ha.. asyik gi kenduri kawen org je.. ko tu bila la.. hamboi2!! dalam blog aku kemain komeng yer.. ekekekeke :p

    ReplyDelete
  4. Ecah::

    Aku tunggu Puteri Gunung Jerai datang minang aku! Hahahhaha...erk? boleh ker?
    Hahahhahahahahha [Gelak Jahat]

    ReplyDelete
  5. asik2 cite psal org kawen kann...
    ble turn incik janggel pulek??
    hehehe... x )

    ReplyDelete
  6. jijiy:

    Belum ada jodoh... tak dapek ler nak kawen heheheheh..
    Sabar...masanya akan tiba..tapi tak tahu bila!

    ReplyDelete
  7. ayoyo saya tgk live kat depan kaca tv!!
    yahoo liverpool team fav aku menang!!!!

    ReplyDelete
  8. Abg janggel bila lagi?
    tak sabar nk makan nasi minyak ni..

    ReplyDelete
  9. Deennasour::

    Yippie....menang juak!!!menang juak!!tapi aku tak tengok pon...hahahah sibuk layan AF!

    ReplyDelete
  10. Aie::

    Hmmm belum ada rezeki...tunggu je lah yer...

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!