2009-11-27

BISTRO BONDA ~

I'm veri the bengang dengan sebuah restoran yang kengkonon namanya gah di Putrajaya nih!. Kalau setakat restoran kecik, pekerja pon pakai pekerja INDON dan BANGLA (ada kot sorang dua tukang bawak air) tak payah la nak berlagak dan perasan maju. Mentang-mentang kedai ko satu jer yang orang senang nampak kat area situ, ko nak demand lebey-lebey plak yer????

Apa yang aku emo sangat ni? aku rasa kalau sesiapa pon yang terkena dengan situasi yang aku dan opismate aku kena hari tu, pasti korang pon akan bengang! Begini kisahnya:

Menu:
  • Aku- Laksa penang (yang tak sedap langsung, tawar dan cair...tapi ada hati jugak nak jual kat customer), air minuman hanyalah Teh Ais.
  • Member 1 - Makan nasik puteh, lauk sotong sekor, dengan sayur seciput ...minuman yang dipesan hanya air suam.
  • Member 2 - Makan nasik puteh, lauk sayur dan seekor ikan kembung..oh ya lupa pulak bersama sehelai rambut 'pontianak' yang jelas kelihatan dengan mata kasar. Minuman yang dipesan adalah Air kosong.
Nak dijadikan cerita, member aku yang berlaukkan ikan dan rambut 'pontianak' tuh pon panggil la owner kedai (yang mula-mula berlagak macam owner lepas tu bile ditanya balik terus tak mengaku!!! Macam sial perempuan perarasan bagus tuh yang jadi cashier kat kedai tuh).
Member aku tu cakap elok-elok kat Pompuan tu kata ada rambut dalam nasik. Lepas tu korang nak tau apa dia balas???
"Eh kak pekerje kami semua pakai tudung, takder yang free hair. Tu rambut terbang dari mana ntah, bukan salah kami tuh!"
DENGAN LANTANGNYA DIA BERSUARA sampai hampir satu kedai boleh dengar!!! Tak ke hangin member aku tuh??? Aku yang dengar nih pon hangen! Ok kami pon malas la nak bergaduh kat situ, sementelaah tu, air yang kami pesan pon tak sampai-sampai padahal bukan susah sangat nak buat AIR KOSONG!!! Meh aku ajar:
Air dimasak..kalau tak nak masak pon just tuang je air paip @ air mineral dalam gelas pastu bubuh ais!!!!.
Sampai lah kami habis makan, (member aku yang berlaukkan rambut pontianak tu tak makan pon. Last-last kami blah ke kaunter. Member aku sound balik kat pompuan tadi. Tanya kat dia samada dia owner ke tak kat situ? Dengan tergagap-gagap dia menjawab tak. Pastu member aku tu pon sound balik, lain kali kalau taknak kasi tukar lauk pon at least mintak maaf la, bukan susah pon! Dengan kuat sampai semua orang kat kaunter dan 2 m radius dari kaunter tu boleh dengar. Hahaha puas hati. Pompuan tu pon macam gelabah dan blur saja.
KOMPOM kami akan PANGKAH kedai tu!
Cuba fikir, kalau korang tetiba jumpa LALAT atau LIPAS dalam lauk korang, pastu korang panggil tuan kedai adakah dia akan cakap:
Eh kak kami tak bela lipas atau lalat tuh.. ntah dari mana ntah????
Boleh diterima ke alasan macam tuh???? sah sah la kedai ko tu yang kotor!!! Bangang!!!!
Untuk rujukan korang ni lokasi kedai tu:
NAMA KEDAI : BISTRO BONDA
LOKASI : PRESINT 14 PUTRAJAYA. (Kat area-area Persiaran Diplomatik dan Mydin Putrajaya)
Kalau korang lalu depan kedai tu, jangan lupa tengok kat cashier dia, ha ponpuan tu la yang feeling2 owner dia yang bangang tuh!!! SILA BOIKOT OK or else you will regret it!!! Lauk dia tak sedap pon!!!!Baik pegi makan kat tempat lain, banyak lagi restoran kat area tuh, cari je..bukan kedai dia satu jer.
OK PEACE!! (tetiber rasa nak nyanyi lagu Bengang - AKIM)

17 comments:

  1. sukanya aku dgr citer nih..
    kalo kawan ko tuh smbung ckit lagi pun tak per..
    biar hangat ckit..
    sengal nyer cashier yg perasan!

    ReplyDelete
  2. "menambah BENGANG.. rasa hampa.."

    Ok. Enough menyanyi. Bagus la ko. Kalo kena kat aku, tak tau aa ape aku nk buat. maybe aku duk diam je kot.

    Diam je. Sebab aku ni pemalu.

    ReplyDelete
  3. eh. aku ada komen mula2 tadi. tak tau la ada ke tak, sebab tiba2 je hilang.

    malas nak type balik.

    "Bengang!"

    ReplyDelete
  4. Adam =

    Hahahah tu la..aku nak suh member aku tu sambung nanti...Sengalz betol kan.

    Manalah Melayu nak maju kalo berniaga ghoper itu...

    ReplyDelete
  5. Nuke =

    Ada..ada tak hilangnye komen tuh..hahah lawak plak aku baca.

    Kalo aku sensorang pon aku diam gak kot..tapi memandangkan ada geng tu yang berbengang2 tuh...

    ReplyDelete
  6. Nuke =

    Aku pon pemalu gak!!! hahaha~

    ReplyDelete
  7. patutlah mase mula bace tajuk macam pernah tau..klu gitu gamaknya, mmg patut tau, sbb slu lepak situ..nasib tak pernah nk jejak kaki kat situ..haha

    ReplyDelete
  8. Hiroshi =

    O ko slalu lepak area tu yer?? bagus ko jangn langsung jejakkan kaki ke dalam kedai tuh..banyak lg kedai lain..'

    ReplyDelete
  9. mungkin akak 2 xda mod kot.....

    ReplyDelete
  10. Kalau akak tu takde mood baik tak payah bukak kedai hr tu.... bagi org lain punya mood pon hilang

    ReplyDelete
  11. sori tetibe je mengomen.=D
    tp smlm akak prasan owner 2 cr psl gak ngn ktrg.
    mmg sgt lah krg aja orgnye.
    termasok lah ank branak die yg laen.
    sumenye psl nasik pataya yg die SALAH anta kt meja ktrg.
    mmg patot boikot pon kdai 2.

    ReplyDelete
  12. Anoy -

    Akak tu la..bukan sorang jer yang kena macam tu..dah ramai dah..saya menulis berdasarkan bukti dan penceritaan pihak ketiga..kalau dah ramai yg cakap macam tu maksudnya betul la tu kan?
    thanks 4 komen yer akak.

    ReplyDelete
  13. Aku adeq-beradeq hampir bertumbuk ngan anak-beranak owner kedai tu... Pompuan tu mmg owner dia, lau takde mood pon respect skit customer laa... Kurang ajar giler...

    ReplyDelete
  14. Hmmmm betol tak apa yg aku citer ni?
    kalau tak betol naper korangpon kena kan. so jangan g sana lagi!!!

    ReplyDelete
  15. Anoy -

    Akak tu la..bukan sorang jer yang kena macam tu..dah ramai dah..saya menulis berdasarkan bukti dan penceritaan pihak ketiga..kalau dah ramai yg cakap macam tu maksudnya betul la tu kan?
    thanks 4 komen yer akak.

    ReplyDelete
  16. kami hampir bertumbuk ngan ank tokei tu..perangai cam babi!ank beranak diorg same je..please boikot,bkn nk mnjatuhkan,tp bagi pengajaran..bl x tlg melayu mule la ckp mcm2,tp bile melayu kene maki dgn org melayu sendiri ape cer?

    ReplyDelete
  17. ya boikot !!!! selagi dia tak berubah sila boikot!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!