2011-06-26

Langkawi Escapades Part 4 (Air Terjun Dan Laksa Power)

Assalamualaikum!

[Sambungan dari Episode 1, Episode 2 dan Episode 3]


Selepas selesai ber'Island Hopping' di Pulau Dayang Bunting dan Pulau Beras Basah, kami kembali ke jeti dan maka tengahari. Tak sempat balik motel bersalin pun, kami meneruskan misi meronda di Pulau Langkawi, kali ini kami ke Air Terjun Telaga Tujuh. Aku memang tak pernah pergi tempat tu sebelum ni. Lokasinya terletak berhampiran dengan Kereta Kabel di Gunung Mat Cincang. Sebelah menyebelah saja. Tapi sebelum tu, kami sempat singgah di Rebak Marina, di mana terdapat banyak kapal layar mewah yang bersadai kat situ. Kami pon apa lagi, mode menembak-nembak dengan jayanya di sekitar kawasan Rebak Marina.

Inilah hasil tmbakan orang-orang di jeti masa pegi tadi..jualan RM 10 setiap satu.
Ni kat Rebak Marina...mantap!!!
Adakah mata itew masuk abok??? hahahaha

Bayaran tempat letak kereta di kawasan Air Terjun Telaga Tujuh dikenakan dengan harga RM 2. Selepas selesai memunggah barang, kami pon mula mendaki. Fullllllamakkkk tinggi gile nak mendaki ke Telaga Tujuh, last-last kami hanya ke kawasan air terjun yang bawah sekali. Itupun semput jugak nak memanjatnya. Sampai di kawasan air terjun, terpukau mata melihat air terjun yang indah jatuh dari puncak yang tinggi. Ramai juga pengunjung masa tu. Kami pun tak melepaskan peluang mandi-manda di situ. Sejuk dan nyaman !!!!. Terus aku teringat kat Git Git Waterfall di Bali, tapi airnya lagi sejuk!!!


Aduh tingginya nak mendaki...belok kiri je la hahahaha
Tu diaaaaaa....ramainya orang..siap ada mat saleh bersantai mantai lagi
Hmmmm entah apalah yang ada dalam pale otak mamat ni time ni?
Kengkononnya duyong baru kua ayaq la tu!
Macam iklan pencuci muka kan!!!

Lama juga kami berendam di air terjun telaga tujuh. Jam menunjukkan pukul 5.00 petang, kami pun bersiap-siap untuk pulang. Perancangan seterusnya adalah untuk pekena Laksa Power di tepi lapangan terbang Langkawi. Menurut kata KJ, laksa kat situ sedap, terbaik dan sebagainya, maka teringin la kami nak mencuba.

Ni dia kedai Laksa Power, tepi airport Langkawi.
Tak berapa kawwwww.....

Sampai di kawasan jualan Laksa Power, kami lihat memang ramai pengunjung pada ketika itu. Sah memang sedapla gamaknya. Bila dah siap order, maka laksa yang ditungg-tunggu pun sampai...hmmm sebenarnya tak la sepower mana!!! Sedap lagi laksa yang kami makan kat pekan Kuah semalam! Terbaek! Dengan perasaan hampa, kami mengambil keputusan untuk pergi shopping di Idamansuri dan Haji Ismail Group. Ada la sikit-sikit cekelat yang aku shopping. Mode shopping memang takde memandangkan kami semua tengah sengkek. Lepas habis shopping, kami pulang semula ke Pantai Chenang untuk makan malam. Malam tu, tak banyak aktiviti yang kami buat sebab masing-masing dah penat. Sampai bilik je aku mandi dan terus landing! Penant giler. Esok pulak ada sehari lagi yang memenatkan! Adoi...jom rehat dulu...

PEACE!! 

8 comments:

  1. kita banned stall Laksa Power tepi airport.. Ampehhhh.... siap dengan air pun tak sedap

    *ehemmmm chobaan membuat mata menggoda lar kengkonon kan.... hahaha

    ReplyDelete
  2. Masnona Abdul Aziz

    Wah sekali nama penuh ok komen kat sini hahahaha. Ya sila ban!

    ReplyDelete
  3. hahahaha.....
    *sengals tak letak nama nih????? mencarik glamer duniawi.. hihi

    ReplyDelete
  4. will take note on the laksa banned.
    betul...ada gambar tuh macam iklan pencuci muka je...(sembunyikkk..)

    ReplyDelete
  5. Masnona Abdul Aziz

    Oh duniawi...ok..sila sila

    ReplyDelete
  6. Anash

    Ingat yer pesan kami jangan pg makan Laksa Power, sebab ia tak power hahahaha.

    Psttt ada bakat tak? hahahaha

    ReplyDelete
  7. Janggel,
    kompom memang tak pegi pun makan laksa tuh sebab memang tak suka makan laksa...(tak de masa sebab sibuk soping cekelat)
    bakat model iklan memang terselah pabila diintai dari celah-celah titisan air terjun itu..(macam puisi shahdu je..) -apa jenama pencuci muka itu? :-)

    ReplyDelete
  8. Akak!

    Ruginyalah tak suka makan laksa... What a waste... Hmmm

    Muka dah suci khasiat air terjun telaga tujuh okay!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!