2011-10-09

Big Bad Wolf Book Sales!

Assalamualaikum!!!

Bagi peminat buku, ada berita gembira! Big Bad Wolf Book Sales telah muncul dengan menyajikan jutaan buku-buku pelbagai genre untuk dimiliki oleh pelbagai peringkat usia.

Pagi tadi ku berkesempatan mengunjungi pesta buku terbesar didunia itu yang berlangsung di MAEPS, Serdang (Tapak MAHA). Punya la bersemangat ku datang awal-awal pagi dah tercongok kat parking lot. Tunggu punya tunggu akhirnya pukul 10 pagi baru pintu Hall A tu dibuka. Masa tu pun orang dah ramai yang datang! Syukur Hall A tu besar dan walaupon orang ramai tapi keadaan masih terkawal.

Masuk-masuk je aku terus amek kotak yang terletak bersebelahan pintu masuk, dan terus dengan program menuai! Gile bila tengok banyak buku tersusun mengikut kategori! Memang sangat banyak ok! Harga??? Ya ampun sangat murah, dari serendah RM 1 sampaila ke puluh-puluh. Tapi rata-rata buku adalah pada harga RM 8 hingga RM 122. !!! Aku pon apa lagi, penuh sekotak kecik yg aku amek tu! Kebanyakan buku yang aku tuai adalah buku-buku travelogue dan biografi sebab aku memang suka baca buku-buku cenggitu! Hahaahaa.

So, bagi peminat buku dan yang nak cari buku murah silalah datang ke pesta buku tu! Berbaloi-baloi! Buku budak-budak jugak bertimbun-timbun! Begitu jugak dengan buku-buku masakan! Siap ada lelong buku Jamie Oliver lagi ye! Murah nak mampos! Aku boleh jadi gila kalau duduk situ lelama! Naseb baiklah miskin.... Huhuhu.

Ok Big Bad Wolf Book Sales ni akan berlangsung sehingga 16 Oktober 2011. Jadi jangan lepaskan peluang ini! Untuk keterangan lanjut sila layari laman web MAEPS. *pepandaila google sendiri ye! 

PEACE!!!



Shuttle bus ada disediakan untuk ke Hall A
 
Sebelum masuk kene beratur dulu.
Kotak-kotak yang disediakan

 

 
 
Buku-buku yang aku tuai hahahhaa.



Menulis untuk:







16 comments:

  1. nih sat lagik nk bersiap & paksa papi & sami siap2 then nk pi sana. time aku pg hari jumaat lps.. aku rasa before 10 dh bukak sbb aku turun aje shuttle terus masuk hall alih2 dlm 5mins aku tgk jam baru kul 10am. bila aku masuk tu org mmg dh penuh tp walaupon ramai xdek le bersesak. sume seronok tgk buku. satu la bagi aku perkara logik kepada pembaca buku nih.. bagi aku sesapa yg suka baca buku & pengunjung kedai buku adelah org yg rajin & sabar, so walaupon ramai org sume org bersopan santun & xdek le nk berhasad dengki. itu ari jumaat. ari nih waulahuaklam hehe

    ReplyDelete
  2. Ely Hasrul;

    Kannn aku setuju dengan ko, org2 yg suka membaca ni memang berdisiplin! Beratur sanggup, tak kecoh dan tertib je walaupon bersesak2 dalam tu. Siap ada yg tolong carikan buku lagi bg kat aku hahahaha.

    ReplyDelete
  3. wah...syoknya tengok buku banyak macam ni..tak de kesempatan pulak nak pegi..

    ReplyDelete
  4. hi, dah gie ekh book fair nie?
    berape leh dapat sebikik travel book tuh?? LP ade x? nk tau range harge die..

    ReplyDelete
  5. Norh:

    Memang best kat situ rasa macam nak pg lagi! Hehehee takpe maybe next time bleh pg. Tapi ada seminggu lagi ni, dan kot nak pi. :)

    ReplyDelete
  6. Shah_rule:

    Haah dah pi dah 2x ! Buku travel range RM 12- RM8 sebijik. Murah gile. Tapi sayang LP takda la, puas jugak cari, tapi walaupon LP takde yg lain pon ok gak.

    ReplyDelete
  7. shud i go bro? hahha...nk baca buku akademik pun takde masa. buku travel mybe rajin skit. hihihi

    tp duit mcm tak cukup lak. camne tu?

    ReplyDelete
  8. John:

    "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ kalo camtu ko takyah g la. Tapi buku travel banyak gak kecuali LP yg takde. :)

    ReplyDelete
  9. hahaha....tau xpe. kalo aku nk bc psl travel. hujung jari je la. senang je. bukan ape, kang beli, tak terbukak lak nnt. syg je. huhu.

    tp manela tau kan, terbukak hati nk g sana beli 2 3 bijik ;)

    ReplyDelete
  10. John:

    Hahha tu la, internet sudahhhhh.

    Tapi kalo tersesat ke sana pon ok what. Banyak buku ada.

    ReplyDelete
  11. bro, aku teringin nak ade header blog mcm ko, fatt and biqque punye. camne nak bwt pic jadik pnjg camtu ek? hahaha....kureng mahir skit.

    ReplyDelete
  12. john:

    La ye ke? Kisahnya..sebenarnya yg aku buat tu aku crop gambar tu ikut saiz tu...yg tu actual size gambar aku tu lepas di crop, tu yg jd panjang tu.

    ReplyDelete
  13. awsome, ok leh pergi, btol2 murah, ni rase berbaloi datang jauh2 dari selayang.. hehe thanks bro

    ReplyDelete
  14. Shah_rule:

    Ya datang la, mmg betol2 berbaloi! Tak nyesal punye!

    ReplyDelete
  15. wehh travel book ade ?? huaaaa rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Kemang:

    Ada lagi seminggu la weh, pi la serbu!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!