2011-10-31

Gelombang Terakhir 2011

Assalamualaikum!

Sekarang ni dah masuk fasa tonggang-langgang. Sebab apa? Biasa la hujung-hujung tahun ni memang akan datang satu gelombang kebizian kat opis. Betol tak? Aku rasa ramai yang mengalami situasi tu, sebab tu la aku jarang cuti bila datang hujung tahun...huhuhuh sedih.

Hari tu sebok orang bercuti sebab sambutan Deepavali, aku takde buat apa pon, balik kampung pon tak sebab cuti sehari je (kesian kan masyarakat India dapat cuti sehari je masa perayaan diorang?) Sepatutnya bagi la dua hari sama macam Raya Puasa dan Raya Cina...hehehe sebab aku suka cuti. Hmm hari tu aku layan pergi IKEA makan Meatball sedap sampai kembung-kembung perut 2-3 hari. Hahaha.

Lepas tu cuti hujung minggu sempat la layan movie Reel Steel sorang-sorang kat MidVelly. Untung jugak sebab awek sebelah aku pon layan sorang-sorang gak hehehe. Memang best GILER citer tu sehinggakan aku memasang niat untuk tengok lagi skali! :)

Lepas tu layan pulak pegi tengok MITM Travel Fair 2011 kat MidVelly jugak. Kali ni siap buat "blind date" dengan Mr. Kemang...Cara berinteraksi adalah menggunakan  twitter! Hahaha mana-mana yang nampak update twitter kami tu, dah macam berbalas-balas SMS dah ropernyer. Memang first time aku buat keje macam tu. Internet di hujung jari la katakan.

Dapat jugak la jumpe bertentang mata buat kali pertama dengan Si Kemang tu. Baik je budaknya,  hahaha (leh tak aku nak puji ko kat sini Kemang?) Ok la tamau citer lebih-lebih. Nanti tak seprais pulak kan.

MITM Travel Fair 2011 tu ok la, sama je macam MATA fair tapi skala dia lebih kecil. Banyak pakej yang diorang offer untuk cover sebelah China, Macau, Taiwan, Jepon, Korea dan Asia Tenggara. Belah-belah Europe tak berapa banyak begitu juga Australia.Hmmmm bagi aku yang tak berapa nak mampu ni dapat tengok je la, sambil-sambil cilok guide book. Manala tau kot-kot tersesat kat salah satu tempat tu satu hari nanti! (Pasang angan-angan tak kene bayar *memetik kata-kata Pesada Balkis :))

Ok just beberapa update pasal minggu lepas. Nak sambung baca report ni, esok ada miting. *@_@ pitam...

Pstt:- memang seronok dan ketagih membaca buku LP dan travellogue ...

WASSALAM.

Amacam sedih tak muka?






20 comments:

  1. hahaha...what to do bro. aku nak sgt cuti2 hujung2 tahun ni. lagi2 kalo bln12. nk jugak merasa snow kat tempat org. koman2 g korea je. hahaha. ade jugak saljinye! takpun smbut new year kat japan.

    haha..aiseh jumpa jugak ko ngn kemang ye...aku x sempat laa nk jumpe korang lg. mybe stdy leave aku nnt, boleh la kot. weekend lepak2 mamak pn xpe.

    ReplyDelete
  2. John:-

    Tu la, kalo nak diikutkan napsu serakah aku ni, memang ngidam bebeno nak main salji, sambil pose-pose macam snowman. Tapi apakan daya, banyak pulak halangannya.

    Takpe ada rejeki nanti kite jumpe lah bro, banyak lagi masa dan trip boleh kita plan hahaha.

    ReplyDelete
  3. aku baru juge tengok real steel pagi tadi.....memang BESTTTTTT! wajib tgk lagi skali!

    @kemang, ceh tutup muke le ko..abis malu le tue. ;)

    ReplyDelete
  4. Kemang:-

    Tak payah nak totop-totop muka! Aku dah tau muka ko caner hahahaha!

    ReplyDelete
  5. MasZuber:-

    Yes memang really best cite tu! aku nak pi tengok lagi! hehehe

    Kemang tu memang pemalu orang nya! HAHAHAHA (aku gelak beso)

    ReplyDelete
  6. janggel
    hamboi ..buat 'blind date' gitu...
    aik..tak dapat gi kembara solo, nengok wayang solo pun jadi la???
    (mesti cube nih....)
    alo?
    lupa nak tanya..poskad dapat tak?
    kalau tak dapat...akak nak pegi melben balik nak marah postman sana...

    ReplyDelete
  7. tuit, ejaan midVELLY tu sengaja ke ape?

    keduanya, dh lama kaum india msia request cuti deepavali jadik 2 hari tp smpai la nih xdek kabar berita. aku tertunggu gak walaupon aku xkeje haha

    ketiganye, ingtkn memasang niat utk mentackle gadis yg tgk sensorg tuh haha

    keempatnye, blind date dgn kemang? xtahan tul la korg nih haha

    kelima dan akhir skalik.. mentang aku request muka trademark babyface ko bg gambo tu yek ciss..

    ReplyDelete
  8. Anash;-

    Hehehe stakat kembara solo di panggung wayang dah banyak kali saya buat kak. Hehehe dah expert dah pon. Try la mana tau kot2 leh jadi tegar pulak lepas ni hehehe.

    Poskad??? Hmmmmm.....

    ReplyDelete
  9. Ely Hasrul:-

    ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ sebenarnya aku tak pasan pon eja dia cenggitu! Tetibe terkena dengan tema pulak kan? Нεнεнεнεнε

    Oo ye ke depa dah apply? Hmm baru aku tau ingatkan tak apply lagi cuti dua hari, kalau tak boleh kite numpang sekaki kannnn heheeee.

    Tak sempat nak menekel gadis di seblah itw sebab laju beno dia keluar, tak sempak aku nak abes ngekek gelak2.

    Hahah tepaksa blind date ngan kemang sebab ada projek khas sempena cuti skolah ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮

    Hikhik comel tak baby face aku? Trade mak lepas ni hehehe. Khas untukmu wahai ely wkakakaa!

    ReplyDelete
  10. *blushing*

    kahkah...

    @maszuber

    harus lah tutup..kite ni x HOT mcm janggel... hekhek

    ReplyDelete
  11. Kemang:-

    Hampeh je ko...HOTkah aku???? ahaks!!!

    ReplyDelete
  12. gelombang terakhir????

    super duper dem bz bulan nihhhh, bulan doblas tatau menatang apa laksss yang akan datang kat opis tuhhhhhh huuuuuuu......

    Kemang,
    kalo ko tak g esok, lusa aku suh tokey wayang tutup terus citer tu... Best sampai tacing tacing my heart taw...

    ReplyDelete
  13. wah kome dah date ke? aku baru balik ni baca blog ko baru le tu citer...so camne travel fair tu? aku tak penah pi...mmg betul murah ke pakej2 kat ctu?

    tapi kan, aku rasa gi ikut pakej ni tak syiok...klu ko curik2 idea dari pamplet itin tu aku rasa ok...skrg ni nak travel dah senang..tak mcm dulu...

    aku kalau dah pegang buku LP, mmg mcm2 route aku buat....nak laksanakan tu tatau la bila..cuma bila ada promo leh sambar terus takyah pikir nak amik cuti brp lama sbb itin dah siap

    ReplyDelete
  14. MasMZ:-

    Biasalah memang hujung taun cenggitu kan...hehehe

    Kemang, agaknya sampai kesudah dia tak tengok citer tu hehehe.

    ReplyDelete
  15. Fatt:-

    Haah kami dah buat blind date dah minggu lepas...klako je berhubung pakai twitter.

    Travel fair tu biasa-biasa je fatt, harga boleh tahan la murah gak la sebab pakej yg ditawarkan pon agak menarik dan berbaloi, cuma kalau untuk melancong makan angin tu sangat seswai la, tapi kalau nak mengembara ke pelusuk ceruk tu better tunggu tiket AA murah, pastu rancang sendiri perjalanan tu.

    Aku ngan kemamng memang ngambek pamplet dan guidebook kat situ, untuk curi2 buat itenery. hehehe

    Tapi serius la, kalau kite jenjalan ikut kepala sendiri lagi best kan. aku setuju ngan ko.

    ReplyDelete
  16. Janggel
    akak teringin nak wat ikut style korang..wat itenary sendiri..tapi akak bukan jenis adventurous...
    akak nih jenis tarik beg ala2 perasan pramugari ....
    mesti best ...kan????(cuti payah nak approve, masih nak men'diva'kan diri berjalan??)

    ReplyDelete
  17. janggel,
    kannn...kalau buat itin sendiri bleh ikut suka hati nak susun camne. lagi 1, sbb tu aku lebih prefer jln sendiri sbb aku yg tentukan sume benda..nak tido mana, makan kul brp, re-route ke, nak stay lama ke, cabot awal ke...so itulah antara benda yg best psl travel solo...tp part yg sedih bila ko nak gelak takde kawan, nangis sorang2, kalau kena pau takde bantuan (klu ada member bleh tlg payung) dan jgk amik gmbr...tp kalau ada tripod no hal..bleh setel sume masalah..hehe



    kak anash cuba la bwk backpack..senang nak grak mana2...betul..beg sy tu dah jadi multiple use...sbg kerusi, sbg bantal pelok, sbg alas kaki, sbg penyandar..mmg cam belacan..nasib lah kau sape suh jadi beg aku? hehehe

    ReplyDelete
  18. Kak Anash:

    Oooo insyaAllah boleh kak, buat ikot kepala sendiri memang best. jadikan Fatt sebgai idola hehehe.

    Takpe akak tepis je bos akak tu, kompom leh MIA je.. hehehe

    Fefiling pramugaris eh? hahahah gasakkkkkklah janji rock muahahaha

    ReplyDelete
  19. Fatt:-

    Tu la fatt, mmg bebas kalau buat iten sendiri, nak buat apa pon sukati tak terkejar2.

    Tapi memang serius, aku penah gak jalan sensorang, memang mati kutu la fatt, rasa cam giler je cakap sorang2, pastu nak lompat2 pon takleh..pastu nak jerit sorang2 org ingat gile lak hahahaa.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!