2014-03-11

#PrayForMH370

Assalammualaikum...
Selepas Empat Hari.

Tatkala kau berduka
Yakinlah bahawa seluruh dunia juga turut berduka
Tidak akan dibiarkan dirimu terbeban sendirian dengan dugaan
Allah ada rencananya,
Yakinlah
Bahawa setiap kejadian ada cerita di sebaliknya
Dan yakinlah bahawa mereka itu insan-insan terpilih
Yang termasuk di dalam senarai penerima ujian Nya
Yakinlah
Rencana Allah itu ada hikmahnya
Bersabarlah dan bertabahlah
Kasih sayang Allah itu amat besar buat mereka yang bersabar
Kasih sayang Allah itu amat indah buat mereka yang diujinya
Lantas jangan putus untuk meminta kepadaNya
Kerana setiap harapan dan doa itu akan didengar oleh Nya
Bersabarlah...
Doa kami juga sentiasa ada bersamamu..

#PrayForMH370
REN




Psst: Aku dedikasikan puisi ini untuk keluarga mangsa MH370. Semoga mereka tabah menghadapi ujian Allah.

Pssst2: Maaf tiada mood nak update blog buat masa ini. Aku perlukan masa untuk berfikir. 

WASSALAM

25 comments:

  1. keep praying...entah kenapa insiden ni terasa dekat dengan diri, walaupun takde family members atau relative dalam flight tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Smile:

      Saya juga rasa begitu.

      Delete
  2. Terus berdoa. Mai sikit ambil semangat saya utk menulis blog.

    ReplyDelete
  3. #pray4MH370.

    May ALLAH grant them safe journey. Hoping for miracles.

    ReplyDelete
  4. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohamad Taufiq;

      Insyaallah kalau rajin.

      Delete
  5. Pandai Ren menulis...puisi yang menyentuh perasaan...

    Aik..tak der mood...meh sini JM kasi naik sikit mood tu... :-)

    Takpe2...kekadang kita perlu juga masa utk merehatkan minda kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM

      Tu bakat the other side of me hehehe.

      Penat nak memikir ayat untuk tulis blog sebenarnya.

      Delete
  6. Hy Taufiq, sama je statement nyer di blog rakan2 JM ni...baca ke tidak sebenarnya :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM

      Haah betol la tu main copy pes je tu.

      Delete
  7. Moga usaha mencari dan menyelamat dipermudahkan Allah.. amin

    #Kak JM.. aah setuju tu si M.Taufiq ni same je komen dia.. copy paste komen kat setiap blog orang :P
    mungkin yng ni dia tersalah baca kot biasa dia baca :P

    ReplyDelete
  8. Ms Smile:

    Entah sampai bila mereka sembunyi

    ReplyDelete
  9. MKL:

    Mintak sikit semangat anda.

    ReplyDelete
  10. Lavender:

    Keep on hoping as well

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!