2014-03-25

This Is What We Call 'Takdir' #MH370

Assalammualaikum...



Sebesar-besar kurnia adalah dariMu,Ya Allah
Seindah-indah perkhabaran jua dariMu, Ya Allah
Seburuk-buruk perlakuan hanya dari kami, Ya Allah

Remuk hati mereka, seakan kami juga merasakan kesakitan itu
Penantian, walau penuh pengharapan dicantas sekelip mata
Redhalah
Sesungguhnya perancangan DIA itu maha adil
Sesungguhnya DIA lebih tahu di atas semua percaturannya
Panjangkanlah permintaanmu
Jangan putus mendoakan mereka
Untuk ditempatkan bersama 'mereka-mereka' yang terpilih
Redhalah
Sesungguhnya Allah maha mengetahui

Al-Fatihah
#PrayForMH370

Sedih... walau mereka itu tiada langsung pertalian saudara dengan aku tapi sebenarnya aku sangat terasa dengan kejadian ini. Mungkin sebab 'kita-kita' yang selalu kesana-kemari menggunakan perkhidmatan yang sama, kita faham bagaimana perasaan mereka. Dan kita juga mungkin akan mengalaminya, dengan Izin DIA. 

Apa-apa pun, sama-sama kita panjangkan doa buat 'mereka-mereka' yang tertimpa musibah ini. Takziah buat keluarga mereka. Takziah buat Rakyat Malaysia. Sedarlah bahawa ALLAH memberikan 'perhatian'  yang lebih terhadap Malaysia ketika ini. 

#MalaysiaBersedih
#DeepestCondolenceToMalaysia
#MH370

WASSALAM.

16 comments:

  1. Al-Fatihah & Takziah
    sebenarnya aku masih menaruh harapan, tapi aku yakin ketentuan Allah tu yang terbaik untuk semua

    ReplyDelete
  2. hoping & praying
    for the best
    that yet to come

    ReplyDelete
  3. My thoughts and prayers to all the family and next of kin of the passengers on board as well as the cabin crews.

    Dear MH370, If this is how it ended, we shall believe that indeed we belong to Allah S.W.T and indeed to Him we will return (Surah Al Baqarah 2:156)

    ReplyDelete
  4. ye betul...
    Al fatihah buat mereka..sedih sgt apbila mengenangkan nasib mereka 'pergi' dgn cara begitu..yg pasti Allah lebih mengetahui

    Dari Allah kita datang kepada Allah kita kembali..Al-Fatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM

      Semoga roh mereka dicucuri rahmat

      Delete
  5. salam. abe kie dari kelantan ni. Semoga roh krew n penumpang Muslim ditempatkan di sisi org2 yg beriman. Amin... BTW, abe kie follow blog sdra sbb blog ni best sgt. Jemputlah ke blog abe bila free. TQ.

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan pencarian mereka, walaupun apa status mereka sekalipun..

    ReplyDelete
  7. Apa pun kita doakan agar semua ushaa dipermudahkan amin

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!