2008-05-13

Hari Ibu ~

Salam...

Tetiba pulak hari ni aku rasa macam sunyi je....teringat kat mak aku di kampung.. (ayah pun ingat jugak). Ntah macamana la life diorang sekarang. Dua-dua dah pencen., setahu aku mak aku rajin gi malancong skang! Best wooo! Sekejap- sekejap aku telepon, ada kat Terengganu, sekejap lagi aku telepon ada kat Hannoi pulak!, Bile telepon plak lagi ada kat Penang.. Huh bestnya kalau tak payah kerja..bleh pegi jenjalan merata dunia.. (impian aku tu).


Tapi memang berbaloi la sebab parents aku pun dah lama bekerja dengan kerajaan. Sampai pencen. So diorang memang deserve untuk berehat dan melancong sekarang ni.. Ish jeles..jeles.. Bulan tujuh (Julai) ni pulak, kami satu family plan akan mengerjakan umrah bersama-sama! Ha yang ni aku pergi sekali. Alhamdulillah, berpeluang jugak aku menziarah tanah suci. Tak sabar pulak rasanya nak tunggu time tu. Aku harap tak ada apa-apa masalah la, walaupun kerja-kerja di opis ni menimbun-nimbun, di tambah pulak dengan perniagaan kecil-kecilan yang aku buat (heheheheh) memang kene manage masa sebaik mungkin. Kalau tak, berserabut la hidup aku! Nasib baik singgle lagi. Kalau dah kawin alamatnya kucar-kacir la.


SO rasanya semua orang dah tau yang Hari Ibu baru saja lepas. Ahad, 11 Mei 2008. Aku tak berkesempatan meraikannya bersama ibu di kampung, hanya sempat menalifon jer. Sedih tau. Bukan tak nak balik kampung, tapi ada hal yang terpaksa aku bereskan di sini, tanggungjawab jugak tu. Terpaksa la berkorban. Tapi aku dah plan, minggu ni aku nak balik kampung dan celebrate hari ibu!!!! Sempena dengan majlis persandingan sepupu aku jugak, Azizah, time tu aku nak belanja mak aku makan! OK tak idea tu??? Ok la tu (buat gaya Saida AF6). Yang penting aku tunjuk kasih sayang aku kat parents aku selagi hayat dikandung badan!. Hehehe lupa plak, aku dah order Carrot Cheese Cake kat beautifullife!! Sedap tau kek karot dia!!!


Sempena hari ibu ni aku, ada satu lagu yang aku rasa best sangat kalau nak menggambarkan kasih-sayang, cinta aku pada both of my parents!.. :

How Do I
(meh nyanyi ramai-ramai)

video

How do I,Get through the night without you?
If I had to live without you,What kind of life would that be?
Oh, II need you in my arms, need you to hold,
You're my world, my heart, my soul,
If you ever leave,Baby you would take away everything good in my life,
And tell me now
How do I live without you?
I want to know,How do I breathe without you?
If you ever go,How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?
Without you,There'd be no sun in my sky,
There would be no love in my life,
There'd be no world left for me, And I,
Baby I don't know what I would do,
I'd be lost if I lost you,
If you ever leave,Baby you would take away everything real in my life,
And tell me now,How do I live without you?
I want to know, How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?How do I, how do I, oh how do I live?
Please tell me baby,How do I go on?
If you ever leave,
Baby you would take away everything,
I need you with me,
Baby don't you know that you're everything, Real in my life?
And tell me now,How do I live without you,
I want to know,How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?
How do I live without you?
How do I live without you baby?
"Mama I Love You!!!!"
p/s: to my sister in law (Kak Lia)- Happy Mother's Day too!!!

0 jangglers:

Post a Comment

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!