2012-08-13

Teaser Japan 3: Berspeda Di Bulan Remdan

Assalammualaikum!!!

Ke mana hari ni? Tsukuba City Centre, Ibaraki (apa ada kat situ?). Kata Pak Agus (siapa Pak Agus?) kalau naik speda (apakah speda? kalau spenda aku tau la hikhik) cuma 30 minit! Maka gigihla kami naik speda merentas sawah padi, kampung, hutan dan laman rumah orang sebelum tiba di Tsukuba City Centre. 

Feeling-feeling macam kat Sekinchan! Oh My Malaysia. Tu Pak Agus dah laju kat depan sana...tinggal le kami di belakang.

Kisahnya, perjalanan 30 minit jadi 1 jam! berbuka puasa sambil kayuh speda? Tak pernah dibuat seumur hidup. Kalau kat kampung jangan harap la nak gigih mengayuh speda tengah-tengah panas meredah bendang bagai sampai 1 jam bulan-bulan Remdan cenggini weh!!!! Tebiats namanya...

Cerita penuh....tunggu!

WASSALAM.


23 comments:

  1. pak agus ke mak agus yang bertudung tuh? ekekekeke....

    hehamboiiiiii sambil kayuh speda sambil berbuka???? Mengorek ke????? muahahahahahha #opsssss

    ReplyDelete
  2. wah
    sawah padi
    wah
    speda
    wah
    bestnyer kat jepun...

    ReplyDelete
  3. gaya2 mcm kat mesia jugak sekrg ek?
    cuaca sama?

    ReplyDelete
  4. sambung belajar ke encik janggel?

    ReplyDelete
  5. disebabkan makcik bertudung tu terus jadi cam sekinchan kan? hahahaha!

    nanti ko gi skinchan, ko amik gambar, ckp ko kat jepun plak hahaha!

    ReplyDelete
  6. nasib baik takde yg kecebur masuk bendang.. ahahaha

    ReplyDelete
  7. Excersice berbasikal bagus tu....

    ReplyDelete
  8. Jepang rupnya ingatkan kat sini tadi bila baca entry yang lalu baru faham... enjoy

    ReplyDelete
  9. nak nek beskal gak la..jom p sekinchan, utk aksi tembak menembak sessi ke dua, kita kan ada pasangan baru heheheh..harus diraikan!

    ReplyDelete
  10. Dzuchan:

    Ye akak tau bukan makcik. naseb bek ada geng!

    ReplyDelete
  11. MasMZ:

    Ada la... LALALLAAAa

    Mengorek tu you je yg salu buat! Org bawak bekal sesiap2 so takyah megorek2.

    ReplyDelete
  12. Kak COCO:

    Dah dah takyah nak drama lebih2... sila datang sini cepat!

    ReplyDelete
  13. Ri:

    Ye, sekarang tengah Summer, so keadaan kepanasan sama macam di Malaysia.

    ReplyDelete
  14. Ainul:

    Tak la, main batu seremban sambil berpuasa je kekekee.

    ReplyDelete
  15. Biqque:

    Tu la kan.... kampung sekinchan sangat... nanti aku amek .

    ReplyDelete
  16. Hanie:

    Ayor bendang dia cam tak lalu tengok je kekeke tak sanggup masuk.

    ReplyDelete
  17. Maszuber:

    Pepadinya sangat tinggi2 dan menguning.

    ReplyDelete
  18. Andaque:

    Tepaksa naik beskal g mana2 sebab kawasan agak kekampungan. Ye saya di jepang.

    ReplyDelete
  19. BlueEwoke:

    JOM! Tak sabo nak menembak gambo pre wed diorang!

    ReplyDelete
  20. It looks similar to Sekinchan. Btw, Salam Hari Raya buat yang berada jauh di perantauan. Hehehe.

    ReplyDelete
  21. Zara AB

    Ye lebih kurang la cuma keadaanyya lebih kemas kot. Dan padinya lebih tinggi dan gemuk.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!