2012-08-12

Teaser Japan 2: Day 1 - Tsukuba, Japan (Smooth And Easy)

Assalammualaikum!

Alhamdulillah, hari pertama di Tsukuba berjalan dengan lancarnya. Aku tiba di Narita International Airport pada jam 7.05 pagi waktu Jepang (pengaruh kengkawan Indonesia kat sini) yakni pukul 6.05 waktu Malaysia. Merasa la bersahur dalam kapal terobang sambil mengintai-ngintai di celah jendela untuk tengok kot-kot la fajar dah terbit. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Bilik memang superb kagum serba lengkap so tak perlu risau ketinggalan keretapi dengan dunia luar. Waktu berbuka adalah pada jam 6.30 petang waktu Jepang yakni 5.30 waktu Malaysia. Jangan jeles aku berbuka awal!!! Kekeke.

Menu berbuka puasa hari pertama. :)

Ok la, esok nak menempuh banyak benda lagi ni. Semoga bertemu lagi di update di hari lain kekeke (kalau rajin). 

Hari ni sempat la jalan kaki pergi Mini Stop (kedai ala-ala 7Eleven tu yang jaraknya lebih kurang 30 minit berjalan kaki) Ok esok nekad naik basikal pergi round Kasumi, Matsukiyo dan Yamada. Harap-harap dapat bertabahlah naik beskal sebab dah bertahun-tahun pencen, kekeke.

Ok . Babai. Untuk cerita penuh....tunggu!

WASSALAM.

Sawah padi yang menguning! Lawa yakmats!



24 comments:

  1. jom balikkk kampung hoii!!! bakar lemang!!!

    ReplyDelete
  2. fuhh.. dah smpi :)
    have a great experience!

    ReplyDelete
  3. Gi kursus ke? Gambatte kudasai...

    ReplyDelete
  4. Danny:

    JOM! Lemang tak lemang, sila pos ke sini

    ReplyDelete
  5. Mie:

    Sesi meningkatkan ilmu pengetahuan kekeke. Arigatooooe

    ReplyDelete
  6. Fatt:

    Tetibe aku macam teringat2 laksa penang ko! HAhahaha

    ReplyDelete
  7. oit jeles gile....selamat menjaga mata remadan2 nie....

    ReplyDelete
  8. wah padi
    kbai...
    (best laa...)
    dah ilang nebes?

    ReplyDelete
  9. Hang Dhamin:

    Aku pinjam lens ko TAU! hahahaa.

    ReplyDelete
  10. Kak Coco:

    Ye padi dia super hijau dan super kuning! Hahahah tak nebes dah.

    ReplyDelete
  11. silalah beli packed food kat convenient store dia, and makan utk aku plssssssss! amik yg bihun seafood tu! sedapnyerrrrrrrrrrr!

    ReplyDelete
  12. wallaaaaa makanan orang tu berbuka lagi meriah dari kat sini gayanyerr......

    tak sabo nak nunggu orang tu pos gambo berbeskal tengah sawah laksssss ;D

    ReplyDelete
  13. Biqque::

    YaAllah biqque, aku kagum dengan nasik dia, boleh tahan setahun tuuuu! Ce3mana la depa buat kan.

    Ye saya suka semua makanan segera mereka!

    ReplyDelete
  14. MasMZ:

    Giteewwww ... beskal tengah sawah dah pos dah kat FB kekeke

    ReplyDelete
  15. aku blk umah mbah kt parit tujuh la cmnih nmpak gak bendang nye.. #dengki gak haha

    ReplyDelete
  16. Ely:

    Hamboiiii gitew.. Ye aku setuju mmg sama macam kat Sungai Besar juga.

    ReplyDelete
  17. raya kat jepun ...sgtttt bestttt!!

    ReplyDelete
  18. Wahhh dah lepas kesana ker... enjoy ya...

    ReplyDelete
  19. ok... dah sampai entry pertama... phew.... jenuh dok keje entry2 semua orang

    ReplyDelete
  20. Miss:

    Mana tau best? Penah rasa eh? Tapi tetap x sama macam raya bersama keluarga kan?

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!