2012-08-04

Iftar With #Travelholicawesome : Kediaman Keluarga Bahagia

Assalammualaikum!!!

Semalam ada majlis Iftar bersama #travelholicawesome. Alhamdulillah hampir semua yang dijemput hadir, maklumla bukan senang nak terjah rumah baru  idaman Kakak Santek Keluarga Bahagia ye. 

Tema majlis adalah potlak, jadi memandangkan memasing bekerja, maka potlak dari PARAM (Pasar Ramadhan) je la, best juga sebab masing-masing bawak makanan, bile kumpul-kumpul jadi banyak. Yang penting we had a very wonderful night semalam.

Semoga kekuatan semangat Ramadhan mengukuhkan hubungan kekeluargaan di antara kami semua. Itu je yang aku nak update, hehehe Selamat Berpuasa semua!

Special thanks to Keluarga Bahagia for the venue dan kesudian melayan kerenah kami sehingga ke waktu sahur...kekeke Terima kasih daun keladi, lain kali jemput lagi.

Roti John, PARAM made.
Ikan bakar special dari Chawana. (kukus grill panggang kukus grill panggang kukus)
Ayam golek dari Dan Ariff
The winner of all dishes, Kek Special dari Kak TanSree Coco! Terbaek!
Tidak dilupa makanan-makanan lain yang tak sempat ditembak:
  1. Nasik, lauk pauk PARAM oleh Kakak Santek.
  2. Puding buah-buahan oleh MasZuber
  3. Bihun Goreng Singapore oleh Chawanna
  4. Air minuman pelbagai perisa oleh Byya
  5. Otak-otak oleh Dan Ariff
  6. Laksa homemade (dimasak di rumah Kakak Santek) oleh Fatt.
  7. Ice Cream Dua Benua oleh MasMZ

Post Tag:  Janggel the Janggeltrekker's Life ; John Danny the Kaki Berangan ; MasMz the Kaki Jalan ; Cawan - Na - Aqilah the Chawana ; Kak Coco the Coco Nutz Byya the Traveller's Anatomy ; MasZuber the Journey Of Life ;Biqque the Beauty In Darkness ; Shahrul the Travelista ; Kakak Santek + Family the This Is Our Lala Land DanArif the From Malaysia to the World ; Fatt the Backpackerbusuk

WASSALAM.

10 comments:

  1. Perjumpaan makan tak sudah-sudah.... Hahahahhaa....

    Huwaaaaa tak dapat kepak ayam golek

    [masMZ]

    ReplyDelete
  2. roti john bukan sari john ye hihi..
    tingin sate wak tor! kena repeat nehhh!

    makaseh kerana datang and tolong lap meja, maap la yek balik tuan umah dh tido hahahahah melampau!!

    ReplyDelete
  3. Hmm ice cream dua benua tu aku tak merasa lagik! terpaksa aku terjah umah idaman!

    ReplyDelete
  4. tak dpt bawak makanan, bawak duit van redang pun jadi la...alhamdulillah syukur, kawan2 sume kekenyangan...

    dgr citeeeeeeeeeee ada lagi ek minggu ni??? CIS!!!

    ReplyDelete
  5. heheh
    mana tuan tanah blog?
    tido ker???
    ker nebesss???
    hahhahahhha

    kenyang kan sume?
    tak sedar diri borak sampai tuan rumah dah tido..

    heheh
    i liking the cake too..

    ReplyDelete
  6. MasMZ:

    Itujeelah aktiviti wajib kekdahnya..makan... makan dan makan!

    ReplyDelete
  7. Ely:

    Yer, roti John bukan dari John. hehehe. John ada roti tak?

    Hahahaha keje2 Cincerella memang saya dah biasa buat kak.

    ReplyDelete
  8. BlueEwoke:

    Wow cemana ko tak merasa? bukan ko yang tolong angkut? muahahahaha

    ReplyDelete
  9. Biqque:

    Wah gitew, duit van redang ye, terima kasih mama esah! Alhamdulillah semua kekenyangan .

    Hahaha minggu apa lagi yg bakal berlaku? #Drama.

    ReplyDelete
  10. Kakak TanSree:

    Tuan blog tengah malas-malas santai tepi swimming pool.

    Tuan rumah over tau! Tido time tetamu datang!

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!