2012-12-30

Summary of 2012: A Wonderful Year It Is

Assalammualaikum!!!

Selangkah ke tahun baru. Apa yang aku dah capai tahun 2012 ni? Secara keseluruhannya tahun ni memang berlaku MEGA CHANGES dalam hidup aku termasuk blog Janggeltrekker's Life jugak :)

Ok sorotan perjalanan sepanjang 2012:-

1. Belayar di Kapal Mewah! Ye first time menculikkan diri ke Pulau Pinang untuk merasa naik Superstar Cruise Libra bersama dengan Kaki Berangan, Kaki Jalan dan Tansree Coco Nutz. Tak terpikir pon nak buat benda-benda tu especially sambut New Year atas kapal okay! ko ada? Hahaha (ayat last tu sila abaikan sebab terinzal eksaited menulis jap).

2. Dapat jemputan makan durian di D'Lepoh Chalet, Ulu Yam... duduk tepi sungai sambil makan durian weh! terbaik bersama Keluarga Bahagia Kakak Santik ElyHasrul (Blogger yang tersohor satu ketika dahulu, kini? Menyepi..busy jadi kerier wumen katanya...)

3. Dugaan hebat melanda, terkena pulak serangan si nyamuk aedis! Ye aku kena demam denggi.. alhamdulillah tak teruk sangat. Merasa la jugak pengalaman berulang ke sepital ambik darah tetiap hari. Time ni aku rasa my family is everything to me... and they are always with me during that period (tetibe spekang ni pehal?).

4. Rombongan pertama Travelholicawesome ke Singapore! Ye gigih kami berkonvoi ke Singapore semata-mata nak pergi ke USS. Semua tu kenangan.... ye tinggal kenangan je.. (#drama).

5. MegaTrip aku yang pertama bersama Kaki Berangan dan Kaki Jalan (dua-dua KAKI, aku je yang takde kaki? Kaki Janggel? huh? duhhh.) Menjelajah Bumi India, memang satu pengalaman yang tak akan aku lupakan seumur hidup. Alhamdulillah so much experiences aku dapat sepanjang 8 hari di sana. Tetibe macam rindu pulak saat tu.

6. Rombongan Travelholicawesome lagi! Kali ni ke Taiping pulak, kengkononya nak merasa Satey Pak Ein (Ayah Biqque). Memang mabeles rombongan kali ni sebab ada muka-muka baru yang join! Ha see... we are open okay!

7. Kali ni lari membawa diri lagi...penuh drama dan tragis katanya. Huh biasala, masakan aku boleh hidup tanpa drama ye tak? Ko mampu??? Meredah jalan darat dari Kuala Lumpur ke Krabi menaiki kereta Tansree Coco. Gigih melalui ratusan Kilometer bersama Tansree Coco, Kaki Berangan dan Kaki Jalan. Ya kami pasrah di atas ketentuan yang kami memang selalu travel bersama. Overland Trip KL-Hatyai-Krabi 2012.

8. Pencapaian terbaik aku sebagai seoarang BLOGGER, (kata diorang la padahal aku rasa biasa je) sebab Blog aku menang Eco-Tourism Blog Award anjuran MITBC, dan Tourism Malaysia. Macam tak percaya pulak boleh menang walhal aku punya VOTE tak banyak pun malah bukan dapat jumlah VOTE tertinggi pon. Tapi dah namanya rezeki kan.... follower pon tak ramai. Pasrah.

9. Percutian yang katanya dah setahun dirancang, akhirnya jadi kenyataan. Aku dan Geng Ungu (wah ada lagi ke Geng Ungu ni??? Mesti la ada!) bercuti ke Perth, Australia! yeay firstime pergi negara omputeh!!! Lepas tu gigih turun flight kat LCCT je terus masuk opis buat kerja, korang mampu? Hahahaha.

10. Lagi percutian bersama Travelholicawesome ! Kali ni ke Pulau Redang, Terengganu! Yeay juga penuh drama dan  ada lagi muka-muka baru yang dijemput! Ha see, kami tak sombong tau! kekeke ada ke yang kata kami sombong? Ntah ... apa la aku ni kekeke.

11. Mega Trip lagi, omai aku kene attend kursus kat Jepun (sambil terkinja-kinja) dalam satu tempoh yang agak lama la (sebab sebelum ni tak pernah pergi obersi lama-lama). Aku berada di Jepun selama 5 minggu dan kesempatan tu aku gunakan semaksima mungkin. Untung dapat kengkawan baru yang kaki jalan jugak. #syukur. Terpaksa jugak burn tiket ke Bangkok..adoi bile la nak sampai Bangkok ni...

12. Kali ni short trip pulak bersama Kaki Berangan, ke Jogjakarta... alhamdulillah jejak lagi bumi Indonesia. Memang kenangan terindah jugak la. Sampai la ni tak habis-habis lagi tulis entry Jogja hehehe.

Rasanya tu je la trip-trip aku tahun ni, penat jugak mengharung tahun 2012 ni dan berkawan dengan geng-geng sekapal. Alhamdulillah aku suka. Tapi satu je yang terkilan, Projek Teater aku tahun ni agak terbengkalai jugak la. Boleh di bilang dengan jari?

1. Teater Muzikal Upin Dan Ipin di IB
2. Teater Muzikal Tun Siti Hasmah di IB
3. Teater Muzikal Ali Baba di IB
4. Teater London The Summer Musical di Sunway Lagoon

4 je?? aku rasa macam ada lagi tapi lupe la pulak.. takpe lah.

OK tu je aku nak apdet...sepintas lalu peristiwa getir 2012. Jom mulakan lembaran baru tahun 2013. Happy New Year 2013 guys! Kepommmm (Bunga api mancor-mancor  - sila bayangkan)

Psstt: Aku bukanle jenis yang gigih pi travel setiap bulan macam sesetengah manusia tu. Maklumla tak mampu, idak la aku nak berutang keliling pinggang semata-mata nak travel ye dak? heheh. Simpan sikit untuk Hari Pencen nanti... kang dah takde tempat pulak nak pegi. LOL

WASSALAM.



25 comments:

  1. thank you for the best year of 2012! great memories created with all of you. God bless. heheh

    ReplyDelete
  2. Wow byk sungguh memori indah, bunga api memancor2 tu memang aku dapat bayangkan dah, sebelum baca entry ni dah nampak dah..ko mampu??

    ReplyDelete
  3. Wah best best...bahagia bahagia :)

    Oh orang teater rupanya...
    jaga-jaga pengarah-pengarah teater di IB tu kawan-kawan saya tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naramas Aman;

      Kak NA, hehe alhamdulillahhh syukur.

      Wah kawan pengarah teater ke?? Saya ni sejak azali dah terjebak kAkk.. Pakcik saya tu punya pasal la! Hagah

      Delete
  4. pengelaman cam gini, memang payah la nak dapat, bertuah la ko janggel :) harap 2013 lebih ROCKK!!! yeyehh...tetiba jadi amy search jap, hehe...

    ReplyDelete
  5. hehehe.. tahniah sebab menang award! :D

    and i can conclude here that 2012 is your 'jalan-jalan' year lah kan! banyak beteii tempat kome berjalan yeee?

    and, thanks too; for being a nice follower and pengkomen at my blog. haha. sayang follower camni!

    ReplyDelete
  6. meriahuolls 2012 ko ek..
    have a blast on 2013...:-)

    ReplyDelete
  7. bestnyeeee! banyak betul experience! tang pi bangkok tu nak ikutttttt!hihi

    ReplyDelete
  8. ohsem bro...travel lagi tahun depan...travelling adalah sangat cool...

    ReplyDelete
  9. sorang lagi akak nak nanges terharu..
    adehh...
    letih..
    (drama sangat nak nanges bagai!!! hahah)
    akak tak silap jumpa dan join korang!!!!!!!!!!
    .
    .
    .
    (iyela...banyak betul transformasi berlaku di diri jangeltrekker...)

    sekian harap maklum

    ReplyDelete
  10. amore! more to come!!!

    iklan : tetiber nampak gambor Cawan tonggeng botol ayor..... iklan gilers nyer gambo! Hahahahahahaha

    ReplyDelete
  11. Nuke:

    Thanks Nuke! :-)
    Yup tahun 2012 ni mmg tak duduk diam.

    InsyaAllah akan terus melekat di blog anda!

    ReplyDelete
  12. Dzuchan:

    Alhamdulillah, meriah le jugak! Hehehhee

    Thanks! :-)

    ReplyDelete
  13. Ceklalala:

    Heheh sekadar terdaya kkdahnya.
    Bangkok on plan hehehe yeay!

    ReplyDelete
  14. Muhamadakmalwahab:

    InsyaAllah kau dimurahkn rezeki akan banyk lg menyusulntahun berikutnya. :-)

    ReplyDelete
  15. Kak Anash:

    huh drama sangat akak ni! lol

    Thanks akak sebab setia jd penasihat saya !

    ReplyDelete
  16. Masmz:

    InsyaAllah more to come!

    Ye ada iklan cawan di sitewwww kekekekee

    ReplyDelete
  17. Happy new year jugak! semoga 2013 dipenuhi dgn entri2 travel ye insyaAllah.. =)

    ReplyDelete
  18. Wowowo...banyak betul memori indah yer,tak termampu den..anyway tahniah memang award..caiyokk

    Happy New Year 2013..
    Good Luck For 2013..

    ReplyDelete
  19. huiii...apsal aku rasa blog ko dengan blog yg tuuuuu *juih mulut* memperkatakan ttg seseorang? sapaaaaa???

    aku suka part kepoommm kuar bunga api..memancor2..kakakaka...lawak :D

    hopefully korang dapat mulakan sesi menjongket ke seberang sebagai trip pembuka yg tebabom utk 2013. sekian makaseyyyy!!! #alleycats

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!