2013-10-23

Video Wednesday #2: Jom Naik Tuk-Tuk!

Assalammualaikum!!!

Video Wednesday kembali lagi! Biasalah sebab malas kan nak tulis entry panjang-panjang maka keluar la entry video pendek ni. Video-video yang aku post ni belum pernah disiarkan di dalam entry-entry terdahulu... kiranya macam bonus la kekeke. #pitam

VIDEO: Masa ni tengah naik tuk-tuk dari dari stesen Metro Qutub Minar menuju ke Qutub Minar. Dalam tuk-tuk yang kecik tu siap boleh muat enam orang hai! Sabo je la, lepas tu memasing nak menipu. Biasanya diorang akan berhenti di kedai-kedai mahal supaya kalau kita beli barang kat situ, diorang akan dapat komisyen daripada pemilik kedai. Itu taktik biasa kat India (dan mungkin juga di kebanyakan tempat lain). Tapi, naik tuk-tuk memang nostalgia! :)
Pssst: Rindu India. Untuk lagi kisah Incredible India, boleh baca di SINI.

WASSALAM.

15 comments:

  1. memang nostalgia lah!hehehe kami tak merasa pun naik tuktuk ni dulu...naik kereta je...hehuuu dah rindu tu, kena repeat la tu...apa kata ke Kashmir pula..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ

      Tu la pasal.. Memang nak kene ripit ni.. Nak kashmir satu plsss! HaHaHa!!!

      Delete
  2. Geram sungguh paada mereka yang suka ambil kesempatan..

    ReplyDelete
  3. hishh..mencik..kat opis tak boleh nengok bidieo...kena block..baru nak dengar suara2 merdu tu

    ReplyDelete
  4. opss...satu lagi tertinggal..SKIN dh tukar :-)

    ReplyDelete
  5. untungla naik tuk tuk

    akak tak rasa pun

    kbai

    ReplyDelete
  6. encik janggel, semenjak 2 menjak ni saya perhatikan kebanyakkan gambar dalam IG dan blog lebih menjurus kepada India

    adakah anda dilantik sebagai duta pelancongan india?

    atau, anda telah jatuh hati pada puteri india yang diskodeng dari tingkap istana apatah tu...?

    ....larii..*peace* hehe

    ReplyDelete
  7. motif??? tak sanggup nak dgr diriku yang begitu kurus ituew~ lol

    ReplyDelete
  8. JM:

    Takpe, bayangkan aje...Henry Fox sedang berbicara hahaha

    ReplyDelete
  9. Kak Anash:

    Untungla kaya, ada driver bawak naik private car.

    ReplyDelete
  10. Dzuchan

    Hmmm sebab rindu yakmats kat India... dah kene sumpahan. Lagipon saje je nak share gambo.. lepas ni turn negara lain pulak. HAHAHA.

    Saya terkenan kat Preity Zinta.
    Ops.
    Kbai.

    ReplyDelete
  11. Henry Fox:

    Ya ampun..kurus katanya. HAHAHA

    ReplyDelete
  12. Salam kenal dr kak Nurul......
    sayangnya xleh tgk video tu,mesti seronokkan naik tuk2 yg xde di M'sia nie.

    ReplyDelete
  13. Nazayiena Ayiena

    Salam kenal juge Kak Nurul
    La nape tak boleh tengok? Tak boleh bukak yutube ke?
    Hahaha naik tuktuk ni sama je rasa eksaitednya macam naik beca kat Melaka tu.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!