Skip to main content

Teaser: Salam Dari Bangkok (City Of Angel)

Assalammualaikum!!!

Apa khabar semua? Sihat ke. Dah bayak hari tak update blog, sorry ye agak busy sekarang ni.

Masuk hari ni dah 3 hari aku kat Bangkok, Thailand. Alhamdulillah seronok sangat tapi kalau kengkawan lain pon ada jugak lagi best kan. 


Sepanjang kat Bangkok ni macam2 perkara menarik ada, termasuklah dapat tengok Live para protestors anti kerajaan buat #shutdownBangkok depan mata hari ni 13 Januari 2014.

Anyway, nanti-nantila aku buat entry penuh. Entry Kansai pun tak habis lagi. Heheh bertabahlah....

Ok chiow, nak tido dulu. ;)

WASSALAM 

Comments

  1. hati-hati pembawaan diri di sanah! take care Ren

    ReplyDelete
  2. Swadikap...Dah jumpa tab tim krob, som tam dan sticky rice with mango? :)

    ReplyDelete
  3. REn..mana yg lain...epy holiday..bila mau balik **nada jelezz

    ReplyDelete
  4. Nana Tron:

    Alhamdulillah selamat semuanya . Thanks ^^

    ReplyDelete
  5. Adilah:

    Ye semua orng boleh ^^

    ReplyDelete
  6. Kak NA

    Sawadikappppppp hehehe

    Jumpa pulut mangga je yang lain tadak hehehe.

    ReplyDelete
  7. JM:

    Yang lain busy jaga kebun.
    Hahaha nak jeles buat apa...ayuh bertravel kekeke

    ReplyDelete
  8. Sempat lagi nk berteaser bagai..*juih mulut 5inci*

    ReplyDelete
  9. untungla leh buat teaserrrr...
    haiii sapa la kawan2 yg kensel ikut tu?



    ReplyDelete
  10. Post terkini tak boleh buka...Berkawan biar seribu...itu tajuk entri anda.

    ReplyDelete
  11. Chawana:

    Ofkos la... meh aku ikat reben mulut tu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!

POPULAR POSTS

Padang Besar, Perlis : Syurga Membeli-Belah di Utara Tanahair ?

Assalammualaikum!!!
Selamat Hari Raya Aidil Adha! Atau orang-orang kampung aku cakap Hari Raya Haji! Macam biasa, bila tiba hari raya maka acara wajib adalah menziarah sanak saudara dan MAKAN! Ya, acara makan memang tak dapat dielakkan, tak kire la start je subuh sampai ke subuh tak berhenti-henti mengunyah! Ya Allah, tak dapat nak dibendung! Tambahan pulak bile dah ada lemang, ketupat dan rendang depan mata. Rosak diet (kata orang tu).
Ok berbalik kepada cerita utama, di hari raya kedua aku dan keluarga telah berangkat ke utara tanahair... ke mana? Kedah? Perlis? Yup, pergi merisik katanya. Bukan merisik untuk aku la, merisik untuk sepupu aku. Jauh sampai ke Perlis jodohnya... insyaAllah semoga jodohnya kekal abadi. Jodoh aku? Mungkin di Europe nanti akan ketemu? Wahhh berangan. OK cukup melalut.


Sebanarnya aku nak cerita pasal Padang Besar! Siapa pernah pergi Padang Besar? Dah berzaman aku dengar pasal Padang Besar ni, sejak kecik kot. Dan aku pon tak ingat samada aku pernah jejakkan…

Sehari Di Bohey Dulang Dan Sibuan Island, Semporna

Assalammualaikum!!!
Seperti yang dijanjikan, aku nak cerita sedikit tentang trip aku ke dua buah pulau yang terletak di dalam Daerah Semporna, Sabah. Sebelum tu moleklah kiranya aku cerita dulu macaman aku boleh ke sana.
Kisahnya, aku telah join satu group Instagrammers di Tawau ni (@Towautown) yang telah menganjurkan satu aktiviti meet up dengan followers IG mereka ke Pulau Bohey Dulang dan Pulau Sibuan. Memandangkan aku memang 'mereput' habis kat Tawau ni, makanya aku dengan pantas send whatsapp kat Qimayra (admin @tawautown) bagitau nak join trip tu. Alhamdulillah dengan pantasnya aku terus bayar duit trip yakni RM 87 (termasuk makan/ duit bot/ duit bas) dari bandar Tawau! Fuh start hari pertama bayar tu dah tak sabar-sabar dah aku menghitung hari.
Tiba hari yang dinanti, kami berkumpul di hadapan Dewan Masyarakat Tawau seawal jam 7.00 pagi. Dari situ kami menaiki dua buah bas yang disewa khas (aku tak tau berapa harga sewa bas tu sebab dah termasuk sekali dalam harga pakej…

Food Hunter: Rumah Makan Cibiuk, Kajang - Selera Masakan Sunda

Assalammualaikum!!!
Sekarang ni dah masuk dalam 10 hari terakhir Ramadhan, amacam semua? Rasanya masing-masing dah tak sabo-sabo nak raya la tu... jangan dilupa, kejar juga pahala puasa di sepuluh malam terakhir ni yer. Zakat  fitrah dah bayar ke? Kat Selangor ni masa aku bayar semalam harganya RM 7 sekepala. Bayarla zakat tu sebab ianya perkara wajib bagi yang mampu, untuk membantu pada yang memerlukan.
Ok nak cerita pasal berbuka puasa. Haritu, ada sorang member kat opis ni memperkenalkan satu restoran yang bagi aku sangat best untuk bersantap bersama keluarga dan kawan-kawan. Bagi sesiapa yang teringin nak merasa masakan Sunda (salah satu bangsa di bahagian Jawa Barat, Indonesia) boleh la cuba datang ke restoran ni. Nama restoran yang aku maksudkan ni adalah Rumah Makan Cibiuk! Dengan tag line "Rajanya sambal" memang sesuia la sangat sebab di rumah makan (restoran) ni disediakan pelbagai jenis sambal (sambal belacan, sambal halia, sambal mangga dan lain-lain) serta ulam-u…