2015-03-04

Salam!

Assalammualaikum!!!

Sorry lama tak update, tengah serabut dengan beberapa perubahan dan penghijrahan kawasan. So bila dah stabil nanti aku akan teruskan perjuangan berbelog mana yang tertangguh tu ye. Doakan aku cepat stabil di sini.


MULA & AKHIR

Hidup ini bermula, tanpa adanya apa-apa
Begitu juga penghujungnya, harus pulang cara serupa
Seketika di sini, persinggahan mencari erti
Sebelum waktu ku terhenti
Setinggi manapun mendaki, sejauh manapun berlari dan mengejar duniawi
Pasti tiba suatu hari nantiku di uji, jauh terpinggir sepi.

Sungguh aku yang tak bisa
Menghalang suratan yang sudah diarah
Hanya mampu bersabar dan sujud padanya
Sebelum dihitung sebelum dihukum
Hanya mampu lafazkan bisik-bisik taubat
Moga diputihkan segalanya.


WASSALAM.

36 comments:

  1. good luck di tempat baru, Janggel..lepas ne kalau turun sana bolehlah roger2 ekkk hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila:

      Thanks Zila... Roger jangan tak roger!

      Delete
  2. Wkomsalam...berhijrah ke mana kah itu...so lepas ni tak leh jumpa lagi Janggel makan char kuew teow di Pasar Tani...hensem jugak orang ya hahaahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM

      Amboi JM jumpa kite kat pasar tani tanak tegur pun....sampai hati. Hiks.

      Delete
    2. tite fe ma lu..Ren smart sgt time tu..nampaknya dh x de peluang nk jumpa lagi

      Delete
    3. JM

      Alaaaa semat kenama nya, semak ada lah HaHaHa!!! insyaAllah ada rezeki boleh jumpa. ;p

      Delete
  3. (kesat air mata kat hujung kain sapra)...oh PA ku dah jauh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Anash:

      Bye Akak, semoga dapat jadi cleaner peribadi opis akak.... (TT)

      Delete
  4. tabah lah ren. semoga cepat serasi dengan stacy.

    eh. sabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NUKE

      Thanks Nuke.. insyaAllah...TABAH.

      Delete
  5. Good luck and all the best di tempat baru ya Ren! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. POJIEGRAPHY

      Thanks Pojie. Negeri mu ini.

      Delete
  6. Semoga yang serabut, kusut & masai akan cepat tenang. Best of luck dengan penghijrahan kawasan. Kat KK ke Janggel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bibie Karim

      Thanks Bibie. Kat Tawau.

      Delete
  7. Masyuk ler dok sana... dapat elaun banyak..kikiki... semoga sukses janggel.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farikica:

      Boleh dikatakan Masyuk jugak la.... tapi habis ke tiket flight je nampak gayanya hiks.

      Delete
  8. Bertabahlah demi keriangan yang berganda! pinjam tagline tuan rumah :p
    moga cepat dapat sesuaikan diri kat sana :)

    ReplyDelete
  9. eh dah pindah...takleh la nak buat2 terserempak kat Floria or kafe dah!hehehe good luck di tempat baru!leh geng ngan Bibie pasni....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ

      Hahahah barulah nak buat2 tersempak kan? Tak kire ko buat2 tersempak ngan aku kat TAWAU tau!

      Delete
  10. Semoga cepat stabil dan murah rezeki.

    ReplyDelete
  11. sayup2 nampak macam gunung kinabalu .. berhijrah ke negeri dibawah bayu plak ke janggel?

    ReplyDelete
  12. all da best bebeh, welkam to ehemmm world, huhu ;D

    ReplyDelete
  13. Nanti update ler apa yang best kat Tawau tu...kot2 tersesat ke sana lak nanti....Good Luck anyway...

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!