Skip to main content

Buntu

Bila dah takde modal nak menulis, mulalah aku memikirkan perkara yang bukan-bukan. Antara yang aku pikirkan adalah masalah negara! Wakakaka perlu kah aku memikirkan masalah negara? Politik? Ekonomi??? Huhuhuh sejujurnya aku memang tak layak untuk berbicara soal itu semua..kerana aku adalah Janggeltrekker! [kalau citer pasal cara-cara nak mentenkan alam sekitar tu aku rasa aku pandailah kot sebab ada lah sedikit sebnayak ilmu di dada sepanjang aku hidop]

Bercerita pasal kerja...hmm ni lagi satu hal. Ada saja kejutan demi kejutan yang menerjah. Aku anggap itu semua satu cabaran untuk memajukan diri. Seperti apa yang aku alami hari ini, nak cakap aku tak suka, sebenarnya aku suka...tapi macam tak boleh nak nak meluahkan kesukaan itu. Rasa macam ada sesuatu yang menyekat kesukaan itu daripada dilontarkan. Apakah tandanya itu? Korang pernah tak rasa macam apa yang aku rasa?Rasa macam nak suka..melonjak kegembiraan tapi tak boleh. So perasan ni tersimpan di dalam. Dan aku rasa sangat Tension pada perasaan itu.Huhuhuh...

Apa daa....takda point....aku buntu...

lari topik:: Bilelah citer INTAN kat Astro Prima tu nak habis?????????????????

Comments

  1. Apa juga perkara yang ko luahkan nih? Aku jua buntu mengenai apa yang sedang aku baca..

    Ermmm... nak melonjak tapi tak bisa kerana beritanya belum diistihar lagikah???
    Bosmu sudah kembali... Katakanlah Anugerah itu milikmu tahun ini...
    Aku akan tumpang gembira kerana aku tidak akan berpeluang untuk memilikinya di sini...

    ReplyDelete
  2. vest ke cite intan itu?nnt nak donlot laaa...

    ReplyDelete
  3. @masMZ
    CIK MAS::

    ANugerah apa yang anda maksudkan itu??? Hamba tidak pahe.... Jangan katakan Anugrah Khidmad Cemerlang, anugerah pekerja terajin pon tak mungkin akan ku miliki selamanya...

    Yup Bosku sudah kembalik!!! Yippieeeeeee[dalam tangisan]...

    ReplyDelete
  4. @anap_ilmi

    Anap::
    Entah la..aku tak pernah ikut dari mula citer intan tu.,, aku ikut pon dah tengah tengah itu pon episod 158 yang kusangkakan akan tamat, rupanya sekarang dah dekat episod ke 200++ .. Tak sanggup dah nak ikut...so abaikan jer citer tu...

    Nanges nak ngabihkan citer tu.... macam-macam.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!

POPULAR POSTS

Padang Besar, Perlis : Syurga Membeli-Belah di Utara Tanahair ?

Assalammualaikum!!!
Selamat Hari Raya Aidil Adha! Atau orang-orang kampung aku cakap Hari Raya Haji! Macam biasa, bila tiba hari raya maka acara wajib adalah menziarah sanak saudara dan MAKAN! Ya, acara makan memang tak dapat dielakkan, tak kire la start je subuh sampai ke subuh tak berhenti-henti mengunyah! Ya Allah, tak dapat nak dibendung! Tambahan pulak bile dah ada lemang, ketupat dan rendang depan mata. Rosak diet (kata orang tu).
Ok berbalik kepada cerita utama, di hari raya kedua aku dan keluarga telah berangkat ke utara tanahair... ke mana? Kedah? Perlis? Yup, pergi merisik katanya. Bukan merisik untuk aku la, merisik untuk sepupu aku. Jauh sampai ke Perlis jodohnya... insyaAllah semoga jodohnya kekal abadi. Jodoh aku? Mungkin di Europe nanti akan ketemu? Wahhh berangan. OK cukup melalut.


Sebanarnya aku nak cerita pasal Padang Besar! Siapa pernah pergi Padang Besar? Dah berzaman aku dengar pasal Padang Besar ni, sejak kecik kot. Dan aku pon tak ingat samada aku pernah jejakkan…

Sehari Di Bohey Dulang Dan Sibuan Island, Semporna

Assalammualaikum!!!
Seperti yang dijanjikan, aku nak cerita sedikit tentang trip aku ke dua buah pulau yang terletak di dalam Daerah Semporna, Sabah. Sebelum tu moleklah kiranya aku cerita dulu macaman aku boleh ke sana.
Kisahnya, aku telah join satu group Instagrammers di Tawau ni (@Towautown) yang telah menganjurkan satu aktiviti meet up dengan followers IG mereka ke Pulau Bohey Dulang dan Pulau Sibuan. Memandangkan aku memang 'mereput' habis kat Tawau ni, makanya aku dengan pantas send whatsapp kat Qimayra (admin @tawautown) bagitau nak join trip tu. Alhamdulillah dengan pantasnya aku terus bayar duit trip yakni RM 87 (termasuk makan/ duit bot/ duit bas) dari bandar Tawau! Fuh start hari pertama bayar tu dah tak sabar-sabar dah aku menghitung hari.
Tiba hari yang dinanti, kami berkumpul di hadapan Dewan Masyarakat Tawau seawal jam 7.00 pagi. Dari situ kami menaiki dua buah bas yang disewa khas (aku tak tau berapa harga sewa bas tu sebab dah termasuk sekali dalam harga pakej…

Food Hunter: Rumah Makan Cibiuk, Kajang - Selera Masakan Sunda

Assalammualaikum!!!
Sekarang ni dah masuk dalam 10 hari terakhir Ramadhan, amacam semua? Rasanya masing-masing dah tak sabo-sabo nak raya la tu... jangan dilupa, kejar juga pahala puasa di sepuluh malam terakhir ni yer. Zakat  fitrah dah bayar ke? Kat Selangor ni masa aku bayar semalam harganya RM 7 sekepala. Bayarla zakat tu sebab ianya perkara wajib bagi yang mampu, untuk membantu pada yang memerlukan.
Ok nak cerita pasal berbuka puasa. Haritu, ada sorang member kat opis ni memperkenalkan satu restoran yang bagi aku sangat best untuk bersantap bersama keluarga dan kawan-kawan. Bagi sesiapa yang teringin nak merasa masakan Sunda (salah satu bangsa di bahagian Jawa Barat, Indonesia) boleh la cuba datang ke restoran ni. Nama restoran yang aku maksudkan ni adalah Rumah Makan Cibiuk! Dengan tag line "Rajanya sambal" memang sesuia la sangat sebab di rumah makan (restoran) ni disediakan pelbagai jenis sambal (sambal belacan, sambal halia, sambal mangga dan lain-lain) serta ulam-u…