2009-04-07

Tangan Di Angkasa

Nampak tak imej seakan-akan sebelah tangan ingin menggenggam kepulan api itu? Korang rasa kagum tak? Inilah dinamakan keajaiban alam..kebesaran tuhan. Imej bintang-bintang dan gas-gas yang belegar-legar di udara yang berjaya dirakamkan oleh NASA.

Untuk pengetahuan semua, imej tersebut sebenarnya adalah imej yang terbentuk sejak17,000 tahun cahaya yang lampau. Lama kan!!! Baru sekarang boleh nampak. Tu pon satu keajaiban alam jugak.


P/s:
A light-year is the distance light travels in a year, about 6 trillion miles (10 trillion kilometers).
Artikel sebenar di sini.


4 comments:

  1. wah..tu mcm cite dragon ball yang boleh kuarkan bebola api..hehe

    ReplyDelete
  2. @hIrOsHiNaRi

    Hmmm agak sebegitu lah kiranya..

    tapi dragon ball tu tipu..yang ni betol2 tau!

    Canggih!

    ReplyDelete
  3. Janggel, ni dah abes korek ker? Har har har...

    ReplyDelete
  4. @masMZ

    Amenda yang nak dikorek nyer cik mas oiiiii....
    Wah mampu online dikala malam hari sekarang!!!!

    Tahniah yer.

    p/s: tengah servey2 kawasan....sukar nih..baju?cakap?

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!