2011-09-12

Projek Terbaru

Assalamualaikum!!!

Tamau dah citer pasai hari raya, sebab mode raya aku dah pupus kot...(sedih sebab takde sape ajak pergi open house) *eh ada la cuma tak dapat pergi hahahaa. Sorry ye pada yang menjemput tapi saya ada urusan lain yang tidak dapat dielakkan.

Minggu lepas aku ada satu projek baru, projek yang memang tak pernah aku buat tapi disebabkan ada permintaan dan atas dasar tanggungjawab maka aku dan beberapa orang kawan telah menjayakan projek ini. Projek apa agaknya ye? Sebenarnya aku dan beberapa orang kawan telah diminta untuk menembak seorang baby yang baru berumur 5 minggu! Comel dan kiut!!!  Nama baby ni Zulaikha!~

Persiapan sebelum menembak amat penting, seminggu sebelum tu aku dah ada buat homework sikit-skit, then kami juga kena keluar modal untuk beli beberapa jenis props seperti kain dan hiasan untuk baby. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Gigih tau aku merempit lepas kerja pergi Jalan TAR untuk beli props.

Pada hari kejadian, aku bertolak seawal jam 7.30 pagi menuju ke Pandan Indah. Hujan pulak turun sangat lebat dan dalam keadaan tak tahu arah tuju aku telah tersesat sampai ke mana-mana aku pon tatau. Nasib baik ada bantuan GPS dan beberapa nyonya jual sayur (akibat melalui celah-celah rumah orang dek kerana mengikut arahan GPS sengal) akhirnya aku dapat juga sampai ke destinasi.

Sepanjang sesi menembak, baby Ika memang sangat senang diuruskan. Senyap dan tak menangis. Terima kasih juga kepada ibu dan ayah baby Ika sebab bagi kerjasama. Walaupon kerja aku lebih banyak kepada pegang props tapi ada jugak la yang dapat aku tembak!

Tak sabar nak belajar lebih banyak.!!! Nak kena lebih gigih lepas ni.

[Mode: Motivasi diri]

PEACE!

Baby Ika...persis gadis jelita tau!~ Woowwww~!







16 comments:

  1. alah comeynyeee... baby tu.. bukan pakcik. pakcik mmg tak comey! hahaha ;p

    ReplyDelete
  2. Hanie:

    Ala baby memang la comel! Orang besar yang tak comei hahahaa.

    ReplyDelete
  3. mood raya pupus?

    ah...alasan!













    HAHAHAHAHA.....

    ok, tak lama lg ko bakal menikah sbb sifat kebapaan yg semakin terserlah :)

    ReplyDelete
  4. Fatt:

    Ha ah mmg dah pupus pon hahahaha sebb dah takde pon org beraya2. Huhuhu.

    Amin, semoga makbul doa ko fatt. Hehehe.

    ReplyDelete
  5. owh, comelnye!
    nice moment! :)

    ReplyDelete
  6. Ri:

    Heheh thanks! Sape yg comei aku ke baby tu??? Wakakakkaa

    ReplyDelete
  7. peehhh...
    comelnyer....baby itu...
    lagi banyak gambar baby diambil...
    lagi cerah peluang nak jadi daddy....(heheheh-larikkk...)

    ReplyDelete
  8. Anash:

    Sape yg tak suka baby, semua org suka hahahha. ... Jangan lari nanti gempa hahhaah!

    ReplyDelete
  9. nanti aku hit blog ko.tengah bz skarang beb :D

    ReplyDelete
  10. Kemang:

    Ok no problems...aku tau ko bz...anyway goodlak la exam esok yer! Buat yang terbaik!

    ReplyDelete
  11. kes kes kes ... mekasih beb ! eh pasal kat blog aku tu, kalo OGDS, oesophagogastroduodenoscopy means masuk scope(kamera) dalam kite punye mulut-esophagus-gaster-sampai la duodenum.. tgok die punye term tu, tu la makne nye.. routes die..ala, msuk kamera kecik ala2 spy dalam perut.. comell kot kite punye perut usus semua tu ! soft jek, macam isi ikan camtu .. hihi... and kesian pulak bile scope tu masuk ikut lubang bontot (colonoscopy).. meraung aunty tu.. * sabo aunty sabo,, sikit je lg..

    heh berjela aku explain ! :D

    tata bro

    ReplyDelete
  12. Kemang:

    Ooo cenggitu eh!!! Ok la aku bebuat paham la cenggitu hehehEh. Saje je gurau.

    Erkkk ko jolok lubang bontot antie mana plak kemang?????

    ReplyDelete
  13. Ely Hasrul:

    Tak lama lagi dia jadi kekupu ler hahahaa.

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!