Skip to main content

MAS Dah Buat, AA Bila Pulak? Mampu ke?

Assalamualaikum!!!

Seminggu dua ni memang ramai yang melenting sebab AAX buat kecoh, sesuka-suki membatalkan penerbangan. Ramai jugak kengkawan yang affected. Sampai hari ni masih belum dapat jawapan dari AAX pasal pembatalan penerbangan tu. Takpe la kengkawan, InsyaAllah kalo ada rejeki maka terlaksana jua ye dak. Jom tadah tangan doa reramai ok!

Dalam sebok-sebok AA buat ONAR di muka bumi ni, MAS pulak atur strategi nak memenangi hati pelanggan katanya. Alhamdulillah, memang best pon performance semua yang terlibat. FLASHMOB di KLIA. Agak-agak AA ada tak nak buat FLASHMOB timbal balik? Ke depa sibok sangat nak buat ONAR? Tunggu je la...korang mampu???

"NOT Everybody Can Fly" kata Pak Tony....siap la ko, langit tak selalunya cerah. 
"Now Everybody Can Cry" kata John muahahaha.

Sangat Variety! Macam-macam ada.
The Best Airport In The World kata mamat tuh hahaha.
Another Idea bernas dari KITKAT CLUB milik Datin Seri Tiara Jacquelina!

Pssttt: Aku paling suka part makcik-makcik vogeh tetibe menyanyi tunggu kepulangan orang tersayang! Sooooo sweet!

WASSALAM.


Comments

  1. John:-

    Ye, aku tau ko mampu John.....

    ReplyDelete
  2. akak...akak org ke berapa????
    ala...
    tak leh nengok video tuh...

    ReplyDelete
  3. Kak Anash:-

    Akak, sorry to say, akak terlambat...no 3 sudah. Haha ala nape takleh tengok??? Geng akak ramai tau nyanyi kat situ, Geng Datin2 . Muahahaha

    ReplyDelete
  4. Sys...selow-selow sebut datin tuh...
    hehe
    akak low profile...
    sysss...(sambil dok ketuk2 PC..nape tak leh buka video..)

    ReplyDelete
  5. Haa aku pn nk tgk video nih, tapi tak leh plak kat sini..sikit lagi aku tukor laptop..hahhahah..wah aku ingat tadi MAS nk kasi tiket murah2 gak tadi,baru ingat nk kira duit tabung kuang kuang kuang..

    ReplyDelete
  6. Kak Anash:-

    Hahaha ala bia la sebut kuat2... kasi terbeliak sikit bijik mata bos akak kalo dia baca muahahahaha.

    Jangan lupa tengok bidio ni tau!

    ReplyDelete
  7. BlueEwoke:-

    Wah kalo MAS kasik tiket murah, memang aku rembat habes habesan okay!

    Ko pon kena tengok tau video ni sebab mencuit hati hahahaha.

    ReplyDelete
  8. dia nak tunggu kita ramai2 turun nari nyanyi2 kat sana sambil jegey2 kat toni kottttttttttt!

    ReplyDelete
  9. Biqque:-


    HAHAHAHHAHA AKU TERUS TERBAYANG KITE SEMUA NYANYI BUAT FLASHMOB DEPAN PINTU LCCT!!!

    ICAM, Aqilah n Sami duduk bahagian depan muahahahah!

    ReplyDelete
  10. MAS ni tiru flashmob dari T-System.. try tgk http://www.youtube.com/watch?v=NB3NPNM4xgo with 10million Viewer..

    tahun lepas cawan ade tgk ni..

    yg KLIA ni ok laa jugakkk.. :)

    ReplyDelete
  11. Cawan:-

    Haah yang Flashmob T-system tu memang best, siap buat bunyi instrument pakai mulut, tapi yg KLIA ni pakai sound system. Apa2 pon dua2 kreatif dan ada sedikit persamaan la.

    tunggu la kalo AA pon nak buat jugak kan????? hahahaha.

    Biqque dah offer geng trevelholic buat flashmob kat LCCT dah tuh! Muahahaha.

    ReplyDelete
  12. Biqque,

    Icam cam tensen sbb kena sebaris dgn Qilah & Sami hahaha..

    Janggel,

    xbleh nk play skang, azan maghrib tgh berkumandang haha

    ReplyDelete
  13. ME LAST ME LAST ME LAST!!!

    chup! if we ever do obersi trip together gather, kite buat flashmob sendri sendri ler... nyanyi terlolong lolong hard hard. lagu selamat jalan romeo... amacam? atau m.daud kilau - kalah judi. atauuu....seiring & sejalan lalallalallaaaaa...

    ReplyDelete
  14. salam kenal bro...

    aku juga tak pernah merasa 'terbang' lagi... hu hu...

    ReplyDelete
  15. Ely:-

    Hahaha takpe Ocam kan tompangan , knelah sebaris ngan tompangan2 yg lai hehehehe.... kompom mabeles..

    ReplyDelete
  16. Lily:-

    HAHAHAH why not kite cuba kat USS??? hahaha ada bran????

    ReplyDelete
  17. Sham:-

    Salam kenal juga! Selamat menyinggah. Tak pernah terbang? takpe, satu hari nanti pasti!

    ReplyDelete
  18. hahahha ako pun suka part yg 'anti-anti'.. alih alih pakcik xde gg lak kuarr.... "rinndduuuuuu..."

    wakakakaka

    ReplyDelete
  19. Ako:-

    Haaaa tu la kan! Cam happy gile je. Menjadi la performance diorang. Tak jangka plak depa akan nyanyi. :)

    ReplyDelete
  20. wallaweh, aku baru tengok flash mob nie..memang ketinggalan sungguh aku.

    pepehal, makcik2 yang nyanyi tue memang terbaek la...hahhahahah tak hengat!!!!

    ReplyDelete
  21. dah lama tak terbang....rindu dgn awek2 pramugari...hehe

    ReplyDelete
  22. Maszuber:-

    Hahahah tu la, aku memang suka gile part tu....:)

    ReplyDelete
  23. Edy Zaidi:-

    La awatnya? hahahaha bz stadi eh?

    ReplyDelete
  24. Memang best giler flasmob ni...geng2 aku yg menuntut ilmu ni semua tgk video ni bergenang...rasa nk habis cepat2 nak balikkkkkk...MALAYSIA DI HATIKU..huh(aku layan video ni 10x dah since smlm pg..)

    ReplyDelete
  25. Fika79:-

    Wah 10x eh??? aku pon dah banyak kali jugak ulang tayang ni. best kan. Cecepat la balik Mesia! hehehe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!

POPULAR POSTS

Padang Besar, Perlis : Syurga Membeli-Belah di Utara Tanahair ?

Assalammualaikum!!!
Selamat Hari Raya Aidil Adha! Atau orang-orang kampung aku cakap Hari Raya Haji! Macam biasa, bila tiba hari raya maka acara wajib adalah menziarah sanak saudara dan MAKAN! Ya, acara makan memang tak dapat dielakkan, tak kire la start je subuh sampai ke subuh tak berhenti-henti mengunyah! Ya Allah, tak dapat nak dibendung! Tambahan pulak bile dah ada lemang, ketupat dan rendang depan mata. Rosak diet (kata orang tu).
Ok berbalik kepada cerita utama, di hari raya kedua aku dan keluarga telah berangkat ke utara tanahair... ke mana? Kedah? Perlis? Yup, pergi merisik katanya. Bukan merisik untuk aku la, merisik untuk sepupu aku. Jauh sampai ke Perlis jodohnya... insyaAllah semoga jodohnya kekal abadi. Jodoh aku? Mungkin di Europe nanti akan ketemu? Wahhh berangan. OK cukup melalut.


Sebanarnya aku nak cerita pasal Padang Besar! Siapa pernah pergi Padang Besar? Dah berzaman aku dengar pasal Padang Besar ni, sejak kecik kot. Dan aku pon tak ingat samada aku pernah jejakkan…

Food Hunter: Nasi Ganja Yong Suan, Ipoh

Assalammualaikum!
Busy sikit minggu ni sebab kena outstation merata tempat. Demi mencari sesuap nasik la katakan. Amacam? Dah bulan lima ni berapa negara dah korang travel? Hahaha kot-kot la ada yang gigih travel tetiap bulan kan....aku tak mampu huhuhu.
Anyway, kali ni, nak cerita pasal makan. Pernah dengar pasal Nasi Ganja? Aku rasa ramai yang pernah try makan nasi ganja ni. Kalau ke Ipoh,Perak jangan lupa try ok! Katanya trademark di Ipoh, kalau tak pernah cuba adalah sangat merugikan.
So memandangkan aku ni nama je lahir dan pernah la duduk kat Ipoh tu, tapi aku sendiri baru first time try makan Nasi Ganja yang digembar-gemburkan tu. Hahaha lawak jugak bila pikir, orang lain dah lama kot sampai situ, aku ni baru 2-3hari lepas je jejak. Itu pun sebab bos aku yang ajak makan. Lols.
Ok apa sebenarnya nasi ganja?
Nasi Ganja ni sebenarnya nasi kadar je, ala nasi kandaq bak kata orang Penang. Tapi tatau la apa ke jadah nama dia boleh jadi nasi ganja. Mungkin sebab bila kita dah rasa, teringa…

ERL Dan Bas (Putrajaya ke LCCT)

Assalamualaikum...

Dikemaskini pada 31 Mei 2013

Masuk bulan lima ni keadaan cuaca jadi semakin tak menentu, panas...hujan...panas. Nak tidur malam pon tak tenang. Maklumlah bagi orang-orang tak berada macam aku ni, yang tak mampu nak beli aircond mesti tak senang nak tidur malam. Terpaksa berlengging kalo nak tidor huhuhu...
Sebenarnya aku nak share sikit mengenai satu perkara yang aku baru tau..Haish apa lah aku ni kan..ketinggalan zaman betol. Namanya rajin merayau tapi benda-benda basic percutian pon aku tatau. Haish!!!
Ok aku nak cerita cara mudah ke LCCT menaiki ERL dan Bas (ni bagi orang-orang yang tak ada sesiapa nak hantar naik kereta ke LCCT la). Selalu terjadi pada aku, maklumla aku ni rajin le sesangat ke sana ke mari dan kapal terbang jenama Air Asia juga merupakan salah satu pengangkutan yang sering aku gunakan untuk merealisasikan impian percutian aku selain menaiki Al-Faris, kereta aku yang sering bermasalah dalaman tu!

CARA JAUH (PUTRAJAYA - KLIA- LCCT)
Selalu yang aku …

Lombok (Part 1): Welcome to Lombok!

Assalammualaikum!!!

Seperti yang dijanjikan, dan dikala kerajinan menguasai diri, maka terhasillah entry pertama pasal Lombok.InsyaAllah mana yang baik tu, boleh la dijadikan rujukan, tapi kalau ada yang tak elok tu harap jangan diikut...mudah-mudahan kita semua terpelihara dari segala kemungkaran. Amin. Ayuh kita mulakan!

Perancangan Awal.

So macamana boleh timbul idea nak ke Lombok ni? Bila cakap kat kengkawan, yang kata nak ke Lombok, macam-macam reaksi diorang. Macam la Lombok tu tak ada apa-apa kan. Padahal Lombok tu cantik kot! Hahah tetibe emo. Eh belum start lagi rupanya, sebenarnya team asal ke Lombok (hasil perbincangan meja bulat di kedai kopi di Johor Bahru beberapa bulan yang lalu) adalah aku, Dr. Shahrule dan Pae Kpop. Masing-masing beli tiket asing dari JB ke Lombok masa tu. (Motif aku nak gerak dari JB kan? Padahal kat KLIA2 tu macam-macam ada, dekat pulak tu dengan rumah aku). Sebenarnya memang tiket dari JB ke Lombok tu murah, di samping tu aku memang nak beraya sekali…

Kisah Sarapan Roti Bakar Telur Goyang di Transfer Road Dan Berjumpa Blogger Ceria

Assalammualaikum!
Ok ni sebenarnya entry zaman purba, sejak awal tahun dulu aku peram tak post-post dan akhirnya sebab dah takde modal nak tulis blog maka entry ni pon keluar lah ye. OK sebelum tu nak wishSelamat Hari Raya Aidil Fitri lagi kepada semua muslimin dan muslimat, hari raya masih berbaki beberapa hari (kalau beraya sebulan la) hiks. So banyak lagi ke open house mengkome semua? Tahun ni alhamdulillah syukur ada yang sudi menjemput aku pegi open house raya, ke Kelang, ke Damansara, ke Bangi.... orang Putrajaya je takde nak jemput... kfine.
Ok  kembali kepada niat asal.
Suatu ketika dulu (wah macam lama sangat dah ni) aku, John, Chawana, Byya, MasMZ dan Icam, telah (sepatutnya Kak Coco join sekali tapi disebabkan kesihatan ibunya amat kritikal jadi beliau terpaksa tarik diri) mengaturkan satu trip singkat ke Pualau Pinang. Sebenarnya sebab masing-masing dah gigil-gigil nak buat road trip kan, maka setelah ditolak, dihitung akhirnya kami berjaya sampai di Pulau Pinangdengan jay…