2012-01-03

Jom Pi Sekolah!

Assalamualaikum!!!

[Mood lemau...hari pertama bekerja ]

Hari ni bukan main awal aku gerak ke opis, kengkononnya nak mengelak jem la. Selalu sangat merempit dengan mak-bapak yang nak mengantar anak ke sekolah. Tapi pelik pulak sebab jalan raya hari ni tak jem!!! *Motif? Rupanya esok baru sesi persekolahan 2012 bermula. Ceh..kalau aku tau, tak payah la nak tergesa-gesa siap pergi opis awal pagi.

So, sebab tak sabara-sabar merempit dengan bebudak sekolah, hari ni nak buat tribute ke sekolah la. Agak-agak sape tau ni sekolah siapa? [Sila rujuk gambar]  Hahaha...

Sekolah St. Michael, Ipoh antara yang tertua di Badaraya Ipoh.
Tu dia, pelbagai gaya kak Coco...
"Agaknya mana kelas budak tu ye"..dialog Kak Coco dan Bdk2. Eh yang belakang tu MasMZ baru nak join ngumpat.

Sempat pulak bloger-bloger travelholic ni pi terjah Sekolah St. Michael, kat Ipoh hari tu. Motifnya? Rindu pada ICAM le tew. [Sape Icam? Hahahahaaaa ]. Ye la kan, sempena jom ke sekolah, sesi persekolahan nak mula dah, jadi sama-sama la mengimbau zaman persekolahan memasing...tak ke? hahaha.

Ok la, enaf for tuday. Nak start karang ayat untuk entry Star Cruise pulak. Pecah gak 'batu jemala' nak buat entry tu, maklumlah otai-otai pon ada sekali. Hahahaaa.... 

Nyanyi dulu la, bagi mood marey.... 

 
 Sepanjang jalan, ada je keluar lagu ni dari mulut seseorang....huh? tak pernah dengar pon! Gigih aku cari dalam Youtube, naseb baik jumpa.


WASSALAM.

27 comments:

  1. muahahahah!!!! hebakkkk entry mung nih! semoga ica dpt baca entry ni wlpn ade kat ipoh. kene gigih pi cyber cafe laaaa kekdahnya!!! hahaha.

    mailah sini.....~ alalalalal.

    ReplyDelete
  2. wah sekolah icam masuk blog..mesti Icam bangga, konfirm dia citer kat kawan dia nanti hahahahah...

    Aku pasti dia mesti nak pegi cc nanti nak baca blog hahahah..Dia dah mintak aku send 3-4 keping gambar gua tempurung, konon nak update blog!! takleh blah betul laaaaaa hahahahha

    ReplyDelete
  3. janggel,
    gigih updet sungguh!!!
    nasib baik gambo ditangkap tuh nampak akak sopan aje...(wwwaaaaa...manyak syok puji diri sendiri...)..
    dah...nak sambung tido..daaaa...
    (pehal le teringat2 "mai la siniiiii..." nyer lagu nih..ishh..)
    "Icam di ipoh merasa bangga gambar sekolahnya ada di blog abg janggel. Icam berjanji akan belajar bersungguh-sungguh...Icam..etcetc..." (hehe)

    ReplyDelete
  4. aku tak gigih2 lagi ni nak update post! arghhhhhhhhhhh!

    ReplyDelete
  5. John:-

    Hahahah, saje je nak buat teaser! Kekeke.. Ko ada?????

    Mailah sinnnnniiii~!

    *kemonnnn*

    ReplyDelete
  6. BlueEwoke:-

    Tak sangka kan??? Huh gigih tau kami pi lalu lalang depan sekolah dia sampai 4 kali..pastu baru bleh park kete dan snappy snappy gambo..

    Hahahaha mana icam nih! Pi la cc cepat! wakakaka.

    ReplyDelete
  7. Kak Anash:-

    Mestilah Gigih! Kekdahnya nak hilangkan tensi.

    Sopan eh??? hahaha saya ada gambo akak yang kurang sopan! kihkihkih! *bleh blackmail nih...*

    Jom nyanyi reramai!!! *Mailah sinniii~! Kemon kemonnn!

    ReplyDelete
  8. Biqque:-

    Sila gigih.. tak sabo nak tengok entry gua ko... aku pon tak penah jejak ke situ.

    ReplyDelete
  9. Mai lah c-nieyyyyyyyyyyy....... Lalalalala.... Kemon everybody, lets sing together!!!!!

    Sungguh lalu-lalang dengan gigih kat ekolah ni sampai empat kali!!!

    Bagus punya word verification "reeki"... hurm sesuai sangatlah... memang pun :)

    ReplyDelete
  10. ohh ipoh mali!!

    aku penah buat urban trail sekitar jalan panglima bukit gantang dan seangkatan dengannya, legam terus lepas itu..huhuhu

    ReplyDelete
  11. aku takdak lagi!!! tapi takmo laaa buat teaser sbb dh x suprise katanya. muahahaha. tapi takpe, aku nak tggu icam pi cc dulu. kate na dah amek 3-4 keping gmbr katanya...x sbr nak baca! muahaha.

    moga2 icam tunjuk blog kita sume kat kawan2 dia. heheheh

    ReplyDelete
  12. janggel...
    haip!! nak blackmailed akak?
    cis..sungguh jahat orang itu..
    ciss....(sambil pikir...err..ade ke aksi yg tak sopan???)

    sudah..akak nak sambung tido (wakakakaaaaa......)

    ReplyDelete
  13. MasMZ:-

    Sila nyanyi ramai-ramai!!! *sambil angkat tangan buat ombak*

    ReplyDelete
  14. MasZuber:-

    Aik macam berjanji polak komen sebelah menyebelah ngan MasMZ hahahaha.

    Best tak buat urban trail tu? aku penah gak buat masa final year demi menyiapkan esainmen. Memang gigih..kalo tak, idak la tau sejarah negeri sendiri hahaha.

    ReplyDelete
  15. John:-

    Hahah cam semua org tau je kegiatan kite.....tak leh nak sorok dah hahahaha.

    Takpe kite tunggu entry icam je lah cenggini.

    Hahah gigih nanti bebudak sekolah dia baca blog ko john haha.

    ReplyDelete
  16. Kak Anash:-

    Kekeke sekali skala kena blekmel so boleh la dapat upah barang sekapkek dua. :)

    Mailah sinneyyyyy~ hahahahaha

    Hish mencik ...mementang coti sampai esok!

    ReplyDelete
  17. gambo john ngan k anash tu cam meneman anak buah masuk sekolah hahahahhaa

    aku pong ade cite + gambo blk kampung.. tp xbesh la gambonye.... haihhh

    ReplyDelete
  18. bismillahirahmanirahimmm...
    nak komen nih....
    (duhai brokben..ko jgn offline suka2 ko aje tau...)...
    ely,
    bila cakap camtuh, tengok balik gamba...
    dah macam mak n anak sulung anta anak bongsu gi sekolah...bapak eh outstation kekdahnyer...
    hahahahaah

    ala...tepek aje gamba...

    janggel,
    kalau nak kapkek, tak yah le nak blackmail bagai...
    tunggu mood akak nak main tepuk amai-amai dgn tepung..akak buat laa...hishhh..

    ReplyDelete
  19. Ely Hasrul:-

    Hahaha, camtu eh? Haah la kan kekeke...

    Ala Ely ko citer je la kisah balik kampong tu...best apa citer ko!

    ReplyDelete
  20. Kak Anash:-

    Hehehe aternye asyik offline je berokben akak tu nape??? haish cer tuko yg lain..tak pon pakai wifi jiran seblah macam saya ni hehehe...kan free.

    Haish dah beso anak bujang akak tu yer, tu yang bongsu dah tingkatan 2...hehehe.

    Nak kapkek takyah blekmel ke??? ;laaaaa nape tak cakap awal2!.

    ReplyDelete
  21. nape aku tgk dah 2x gmbr john pakai baju yg sama. john, ko tak basuh baju ke??? *larikkk!!*

    *hint: baju yg sama dlm gmbr roti klcc

    ko skola ni jgk ke dulu janggel?

    ReplyDelete
  22. heyyy fatt! tengok kaler ok!. satu hijau satu lagi kuning! motif tak basuh baju? hahaha...kekdahnya baju feverit. mestilah pakai selalu. hehehe.

    ReplyDelete
  23. Fatt:-

    HAHAHAH aku nak kene komen ke part baju John tu? hahaha *gelak dalam hati*

    John:-

    Sila basih baju!!! haip kan ada org pasan dah tu.

    Aku tak skolah situ la Fatt. Aku sekolah ASRAMA PENUH hahah *motiffff?

    ReplyDelete
  24. huh budak asrama penuh mana nih???

    ReplyDelete
  25. hensemnyaaa budak baju kuning tuh! ;p

    ReplyDelete
  26. Biqque:-

    Hahahaha asrama penuh di satu tempat yang sangat kurus sungainya.

    ReplyDelete
  27. Joh:-

    Haipppp ko tebiats eh????

    ReplyDelete

Thanks for Coming...Please leave your comment here.
Introduce yourself first or else aku tak layan. Thanks!